25/10/11

Ous amb boletus estil Arzak

retallada

La darrera edició de Caçadors de bolets va tenir un convidat molt especial: Juan Mari Arzak, un dels meus cuiners preferits i un gran coneixedor dels productes de la seva terra, Euskadi. Tot i que el cistell de bolets no es va acabar d’omplir, Arzak va anar revelant els noms bascos de diferents espècies de bolets i va acabar cuinant alguns plats exquisits entre els quals em va cridar l’atenció aquest ou rebentat amb bolets.

La meva mare, el cap de setmana passat, va fer la prova amb uns rovellons i em va comentar que els havia encantat i jo no em vaig poder estar de fer la mateixa provatura, aquest cop emprant uns boletus de cultiu que em va semblar que anirien prou bé amb l’ou. El sabor no és igual que el d’un cep de debò, però aquest any, com podem constatar als mercats i les fires especialitzades, no és any de bolets, i els bolets de cultiu com el xampinyó són una bona alternativa als més saborosos rovellons que, enguany, sembla que no volen sortir més avall del Pirineu francès.

Ingredients per a 4 persones:

500 g de bolets de cultiu
4 ous de gallina grans
1 all
julivert
oli d’oliva verge extra
sal

Preparació:
Temps estimat:
20 minuts

  • Netegeu bé els bolets i talleu-los a quadradets petits.
  • Fregiu-los en una paella amb una mica d’oli d’oliva. A mitja cocció afegiu-hi l’all i el julivert picat. Retireu del foc i reserveu dins la mateixa paella perquè no perdin massa temperatura.
  • Fregiu a part els ous en oli abundant, d’un en un perquè no s’amalgamin les clares.
  • Emplateu els ous, un a cada plat, i disposeu per sobre els bolets de manera que el rovell quedi a la vista.
  • Abans de servir, rebenteu els rovells amb ajuda d’un ganivet.

I no oblideu tenir pa a la taula, perquè no sucar un ou ferrat és un pecat!

21 comentarios:

Miquel dijo...

una receta muy buena del Arzak que has elaborado maravillosamente
me gusta mucho asi los huevos

Joaquina dijo...

Vaig veure el programa, i també em vaig quedar amb les ganes de provar-ho l´ou amb bolets... que booooooooooo!!!!!!! Petons,

dolorss dijo...

Si les coses senzilles son les millors, i ara jo porto el pa i a manjar s'ha dit.
La foto es ... impresionant.

Petons

Anónimo dijo...

Ja em vaig quedar amb la recepta la setmana passada, espectacular! Esperem trobar bolets i fer-la aviat!
Petonets
Sandra

Chez Silvia dijo...

Jo com l´Arzak una amant incondicional dels ous!!!!! i aquests maravellosos!!! Muaks

A peu coix. N. Sagués dijo...

És boníssim!

Anna dijo...

jajajjaja tu ho has dit, seria un pecat!!! (no ho he experimentat perquè no recordo haver-me menjat un ou ferrat sense sucar-hi pa, jaja) Em vaig perdre el capítol, sort que has penjat aquesta recepta perquè li penso fer a la meva mare!! :D

Molts petonets guapa!! :)

La Taula d'en Bernat dijo...

No sé si de bolets en trobarem masses, almenys per terres catalanes...

Merci a tots per la visita!

Pilar dijo...

qué plato más rico, dos ingredientes que me encantan. Te ha quedado divino
Besos

veto dijo...

Me parece un bocado delicios.

Besos.

Judith dijo...

jijiji, a casa no ens perdem cap programa!!! ;P i aquests ous fa dies que els volem fer!!! molts petonets

Sofía Mil ideas mil proyectos dijo...

Un platito muy rico, no se si sera de Arzak o no pero me encanta, besos

Alba dijo...

Quina cosa més bona! Jo esti cenfadadíssima amb el temps...m'encanta anar a buscar bolets i aquest any em quedaré amb les ganes, aix!

Però com dius, els bolets de cultiu també són una bona opció i la veritat és que aquests ous han d'estar boníssims!

Molts petonets!

starbase dijo...

Doncs a mi no em sembla gens bé encara que ho digui Arzak aixó de reventar el rovell. Aquest és un plaer que no vull que ningú em robi per molt que sigui un gran cuiner com ell hahaha.

Que el reventi el comensal al arribar a taula :)))

Helena dijo...

Ostres aquest plat també el vaig veure a caçadors de bolets i em va cridar l'atenció. Sens dubte el teu platet m'entra més pels ulls. No és any de bolets però sort en tenim dels xampinyons, l'any vinent serà!
;)

Neus dijo...

Jo també ho vaig veure i babeja com ara...jajaj

MIBLOGDEPINTXOS dijo...

Anna gracias por visitarme. Me alegro que te haya gustado lo que has visto en miblogdepintxos. Que pena que no nos presentaran. Si me ves en otro sarao me lo dices.He aprovechado el post, que en algo me afecta (Arzak, donosti....) para saludarte. Tienen una pinta fantástica! hoy mismo he comprado un surtido de bolets en la boqueria y estoy dandole vueltas para ver cómo los preparo.

Cris Mini Món dijo...

Vaig veure un troç del programa, un plat fàcil i amb una barreja molt bona.

LA COCINERA DE BETULO dijo...

Es una bona combinació, clar que aquesta tardor els bolets del bosc no sé si els arribarem a veure.
Petons.

Fem un mos dijo...

Es una de las millors manera de menjar bolets, també queda molt bo amb el rovell del ou cru, brutal de totes les maneres.
Petons

Coses de Llàbiro dijo...

Nosaltres també el vam veure i també els volem tastar!!!!
Petonets.