La darrera edició de Caçadors de bolets va tenir un convidat molt especial: Juan Mari Arzak, un dels meus cuiners preferits i un gran coneixedor dels productes de la seva terra, Euskadi. Tot i que el cistell de bolets no es va acabar d’omplir, Arzak va anar revelant els noms bascos de diferents espècies de bolets i va acabar cuinant alguns plats exquisits entre els quals em va cridar l’atenció aquest ou rebentat amb bolets.
La meva mare, el cap de setmana passat, va fer la prova amb uns rovellons i em va comentar que els havia encantat i jo no em vaig poder estar de fer la mateixa provatura, aquest cop emprant uns boletus de cultiu que em va semblar que anirien prou bé amb l’ou. El sabor no és igual que el d’un cep de debò, però aquest any, com podem constatar als mercats i les fires especialitzades, no és any de bolets, i els bolets de cultiu com el xampinyó són una bona alternativa als més saborosos rovellons que, enguany, sembla que no volen sortir més avall del Pirineu francès.
Ingredients per a 4 persones:
500 g de bolets de cultiu
4 ous de gallina grans
1 all
julivert
oli d’oliva verge extra
sal
Preparació:
Temps estimat: 20 minuts
- Netegeu bé els bolets i talleu-los a quadradets petits.
- Fregiu-los en una paella amb una mica d’oli d’oliva. A mitja cocció afegiu-hi l’all i el julivert picat. Retireu del foc i reserveu dins la mateixa paella perquè no perdin massa temperatura.
- Fregiu a part els ous en oli abundant, d’un en un perquè no s’amalgamin les clares.
- Emplateu els ous, un a cada plat, i disposeu per sobre els bolets de manera que el rovell quedi a la vista.
- Abans de servir, rebenteu els rovells amb ajuda d’un ganivet.
I no oblideu tenir pa a la taula, perquè no sucar un ou ferrat és un pecat!
21 comentarios:
una receta muy buena del Arzak que has elaborado maravillosamente
me gusta mucho asi los huevos
Vaig veure el programa, i també em vaig quedar amb les ganes de provar-ho l´ou amb bolets... que booooooooooo!!!!!!! Petons,
Si les coses senzilles son les millors, i ara jo porto el pa i a manjar s'ha dit.
La foto es ... impresionant.
Petons
Ja em vaig quedar amb la recepta la setmana passada, espectacular! Esperem trobar bolets i fer-la aviat!
Petonets
Sandra
Jo com l´Arzak una amant incondicional dels ous!!!!! i aquests maravellosos!!! Muaks
És boníssim!
jajajjaja tu ho has dit, seria un pecat!!! (no ho he experimentat perquè no recordo haver-me menjat un ou ferrat sense sucar-hi pa, jaja) Em vaig perdre el capítol, sort que has penjat aquesta recepta perquè li penso fer a la meva mare!! :D
Molts petonets guapa!! :)
No sé si de bolets en trobarem masses, almenys per terres catalanes...
Merci a tots per la visita!
qué plato más rico, dos ingredientes que me encantan. Te ha quedado divino
Besos
Me parece un bocado delicios.
Besos.
jijiji, a casa no ens perdem cap programa!!! ;P i aquests ous fa dies que els volem fer!!! molts petonets
Un platito muy rico, no se si sera de Arzak o no pero me encanta, besos
Quina cosa més bona! Jo esti cenfadadíssima amb el temps...m'encanta anar a buscar bolets i aquest any em quedaré amb les ganes, aix!
Però com dius, els bolets de cultiu també són una bona opció i la veritat és que aquests ous han d'estar boníssims!
Molts petonets!
Doncs a mi no em sembla gens bé encara que ho digui Arzak aixó de reventar el rovell. Aquest és un plaer que no vull que ningú em robi per molt que sigui un gran cuiner com ell hahaha.
Que el reventi el comensal al arribar a taula :)))
Ostres aquest plat també el vaig veure a caçadors de bolets i em va cridar l'atenció. Sens dubte el teu platet m'entra més pels ulls. No és any de bolets però sort en tenim dels xampinyons, l'any vinent serà!
;)
Jo també ho vaig veure i babeja com ara...jajaj
Anna gracias por visitarme. Me alegro que te haya gustado lo que has visto en miblogdepintxos. Que pena que no nos presentaran. Si me ves en otro sarao me lo dices.He aprovechado el post, que en algo me afecta (Arzak, donosti....) para saludarte. Tienen una pinta fantástica! hoy mismo he comprado un surtido de bolets en la boqueria y estoy dandole vueltas para ver cómo los preparo.
Vaig veure un troç del programa, un plat fàcil i amb una barreja molt bona.
Es una bona combinació, clar que aquesta tardor els bolets del bosc no sé si els arribarem a veure.
Petons.
Es una de las millors manera de menjar bolets, també queda molt bo amb el rovell del ou cru, brutal de totes les maneres.
Petons
Nosaltres també el vam veure i també els volem tastar!!!!
Petonets.
Publicar un comentario