9/10/11

Filet de porc al pebre negre

IMG_4019

La recepta que us presento avui, la vaig preparar fa temps per a un dinar de cap de setmana i va tenir força èxit. Com que a mi la carn de vedella no m’entusiasma, vaig decidir preparar aquest clàssic de la cuina occidental amb filet de porc, que vaig comprar a Ca l’Albert, la carnisseria de confiança que tinc davant de casa.

Ingredients per a 4 persones:

2 filets de porc
2 cullerades de pebre negre
1/2 tassa de vi blanc
1/2 tassa de brou de carn
un rajolí de conyac
un rajolí de salsa de soja
1 nou de mantega
sal i oli d’oliva

Preparació:
Temps estimat:
1 hora

  • Primer de tot, rostiu els filets de porc sencers en una paella amb un rajolí d’oli d’oliva. Heu de pensar que de dins han de quedar rosadets, perquè encara s’hauran d’acabar de coure amb la salsa.
  • Mentre es van fent els filets, tritureu una mica els grans de pebre amb la mà de morter. Quan més triturats estiguin més picant serà la salsa, així que si no voleu que quedi massa forta no els piqueu massa.
  • Seguidament, poseu en un cassó el vi blanc, el brou de carn, el pebre triturat i un rajolí de conyac. El brou, si no en teniu de casolà, el podeu preparar amb una mica d’aigua i un cup de brou concentrat.
  • Deixeu coure la salsa a foc mig fins que hagi reduït a la meitat i, aleshores, hi afegiu la mantega i la salsa de soja.
  • Deixeu coure uns minuts més i apagueu el foc.
  • Finalment, talleu els filets a talls d’1’5 cm i col·loqueu-los a la mateixa paella on els heu rostit. Afegiu per sobre la salsa i deixeu que faci xup-xup un minutet més.
  • Podeu acompanyar la carn amb una mica d’arròs blanc o amb una patata bullida, tal com he fet jo.

I això sí, penseu de comprar pa, perquè seria un pecat no sucar en aquesta salseta tan bona!

20 comentarios:

Cristina dijo...

El plat és veu per sucar-hi pa. El que passa que a mi el pebre...una micona només. Li portaré la recepta a la meva mare, aviam si s' anima i el provo, je, je, je...

Anónimo dijo...

Aquesta salseta deu ser bestial, amb el filet de porc trobo que hi ha de quedar molt i molt bé.
Petonets
Sandra

Cris Mini Món dijo...

T'ha quedat molt bo, m'agrada el menjar picant, a aquest filet i amb la salseta no li diria pas que no, mmmmm

A peu coix. N. Sagués dijo...

Saps que mai he fet servir la salsa de soja. Fa molt bona pinta. Gairebé sento l'oloreta

Cuinagenerosa dijo...

m'agrada aquesta salseta, diferent de la típica de pebre verd i no només pel color del pebre, sinó per l'absència de... crema de llet. jo prefereixo les salses així, més lleugeres, sense nata. i només faria un canvi: faria la salsa al mateix estri on hem rostit la carn, traient l'oli sobrer, si n'hi ha, però deixant el rostit del fons de la cassola, un raig de vi o de conyac per desglassar, i la resta d'ingredients per lligar la salsa, així incorpora tot el gust del rostit de la carn.

Carme i Omar dijo...

Ja tinc el bocí de pa a punt per sucar. Quina bona pinta.
Petons

Chez Silvia dijo...

La salsa al pebre negre és bonissima, i s´ha de tenir pa a mà. T´ha quedat un plat bestial!!!petons

Cristina dijo...

Boníssim, només de veure aquest salseta se'm fa la boca aigua!!!

LA COCINERA DE BETULO dijo...

I tant que ha de estar bona la salsa, li cal un bon pa.
Petons.

mercè dijo...

Aquesta recepta va directament a la impresora!... quina salseta!, per sucar-hi pa i sense presses! Una abraçada.

Miquel dijo...

un buen filete de cerdo con esta salsa que has echo y sin nata fantastica y mas sana
bona setmana

Lily dijo...

Mare meva que boooo, jo no deixaría tampoc de sucar pa !!! mmm
Bona setmana
Petonets

trifasic de baileys dijo...

Carai! quin plat de diumenge!!! el que més m'agrada d'aquests plats és el post-carn i pre-sucar! amb molt de pa! jaja petons

starbase dijo...

M'agrada la proposta i també m'agraden les aportacions del Manel. Justament ara estic preparant un texte sobre l'aprofitament de la essència dels sabors :)

Gemma dijo...

Un clàssic sensacional que sempre triomfa. Bona recomanació això del pa! ;)

La Taula d'en Bernat dijo...

M'anoto la recomanació, Manel! De fet, el suquet del rostit ja l'aprofito perquè, si t'hi fixes, el darrer xup-xup amb la salsa el faig a la paella on s'han rostit els filets. Però potser fent la salsa directament a la paella el sabor és més intens i ens estalviem embrutar un estri!

Moltes gràcies per les vostres aportacions!!!

Fins aviat!

Judith dijo...

Quina salseta!!!! té un color boníssim! petonets

Alba dijo...

Jo tampoc sóc gaire amant de la carn de vedella...em quedo amb la teva versió. A més la salseta al pebre negre m'encanta!! Me l'emporto!

Molts petons!!

Fem un mos dijo...

Uns talls de filet amb aquesta salseta i aquestes hores Ummm boníssim
Petons

Anna dijo...

Té una pinta boníiiissima, espero que no et faltés pa per sucar!! A mi tampoc m'entusiasma la vedella, però segur que el porc es desfeia a la boca! :)


Un petoneeet! :D