Avui us vull presentar a la Irene, una alumna meva que només amb tretze anys ha estat capaç de fer aquest plat tan apetitós. Si continua així ben aviat serà tota una senyora chef...
Ingredients per a 4 persones:
1 sípia gran a trossos
1 melsa de sípia
600 g de carn picada de porc
1 ou
Molla de pa empapada amb llet
Una mica de farina
1 litre de brou de peix
1 picada d’ametlles, julivert i pa torrat
1 ceba
3 tomàquets
Julivert
Sal, pebre, oli d’oliva.
1 sípia gran a trossos
1 melsa de sípia
600 g de carn picada de porc
1 ou
Molla de pa empapada amb llet
Una mica de farina
1 litre de brou de peix
1 picada d’ametlles, julivert i pa torrat
1 ceba
3 tomàquets
Julivert
Sal, pebre, oli d’oliva.
Preparació:
- Es barreja en un bol la carn picada, la motlla de pa amb la llet i l’ou, i s’hi afegeix una mica de sal, pebre i julivert picat. Es fan boles no gaire petites amb la mescla i es passen per la farina. Es fregeixen tan sols per daurar-les una mica i es reserven.
- Es ratlla el tomàquet i es pica la ceba i se’n fa un sofregit. Afegiu sal i una mica de sucre per tal que el tomàquet no quedi àcid. Un cop estigui llest, lligueu la melsa de sípia amb el sofregit i, finalment, aboqueu-hi la picada. Si veieu que queda molt sec afegiu-hi un got d’aigua.
- S’afegeix el brou al sofregit i, posteriorment, la sípia. Quan arrenqui a bullir poseu-hi les mandonguilles i deixeu-ho coure tot plegat uns tres quarts d’hora.
- Finalment corregiu-lo de sal i serviu-lo calent.
- Si la salsa queda molt líquida diluiu un parell de cullerades de farina de maizena en un got amb aigua i afegiu-lo a la salsa.
9 comentarios:
Uhmmm.... ,
crec que ja sento l'olor penetrant.
quan pugui ja el provaré, sembla força interessant.
Anna,
Jo crec que aquesta recepta de la Irene bé es mereix un esforç suplementari i les mandoguilles les hem de fer nosaltres, encara que les de la carnisseria de capçalera siguin ben bones.
Aquesta cuina de fer xup-xup m'encanta, digue's-li a la Irene que et passi alguna altra recepta.
Fins aviat
Moltes gràcies per publicar la recepta! M'alegro que t'hagi agradat :)
Estic segura que si proves de fer-la et quedara deliciosa.
Què bona pinta! i una recepta clàssica de tota la vida. Em sembla que la faré un dia d'aquests. I felicitats a la Irene, quin futur té aquesta noia!
hola, anna!
ja fa dies que et visito però no recordo si t'havia deixat cap missatge per dir-te dues coses: primer, gràcies per enllaçar-me en la teva llista de blocs recomanats.
segon, que també t'he posat a la meva llista perquè m'agrada aquesta combinació que fas de receptes, productes, reportatges i viatges, he llegit els de turquia, d'alimentària i de la tòfona i m'han agradat molt.
de manera que seguiré passant per aquí a veure què expliques, i seràs també ben rebuda a casa.
fins aviat!
Gràcies, Manel! Jo sí que sóc una fan del teu blog. M'encanten totes les teves propostes i la forma en què les expliques. La llàstima és que ara estic a dieta i no puc fer gaires provatures. De totes maneres et continuo visitant, els teus plats són un plaer fins i tot per a la vista!
Estimada Anna! Plat perfecte, és el meu preferit, les mandonguilles em pirren tant de carn com de peix.
Gràcies per publicar-ho i gràcies a la Irene per passar-te la recepta. Aprofitem per sumarnos a la crida de la Glòria: Irene, passa'ns més receptes.
un petó
Faré arribar les vostres peticions a la Irene. Però haureu d'esperar uns quinze dies, perquè ara està d'exàmens i jo, com a professora responsable, li he de demanar que es concentri en el que toca. Acabats els exàmens, segur que ens envia alguna altra coseta...
Publicar un comentario