La recepta que us presento avui està inspirada en una de les propostes de la revista Cuina del mes passat. Quan la vaig veure vaig saber que la provaria, només faltava trobar l’ocasió idònia. El dimarts passat la Núria, la meva cosina petita, va venir a sopar i em va demanar que la sorprengués amb alguna cosa especial. De seguida em van venir al cap les gambes amb romesco que havia vist a la revista. Vaig anar a la peixateria però la Rosa Mari em va aconsellar que m’endugués llagostins, que eren més grossets. Així que la meva recepta es va transformar en uns llagostins amb pa de romesco que van quedar boníssims i molt vistosos.
Ingredients per a 4 persones:
12 llagostins
1/2 l d’oli d’oliva verge extra per fregir
100 g de romesco
Per al pa de romesco:
20 g de pebre vermell dolç
120 g de pa ratllat
30 g d’avellanes mòltes
10 g d’all sec en pols
10 g de julivert picat
un polsim de sal
Preparació:
Temps estimat: 30 minuts
- Primer de tot prepareu el pa de romesco barrejant bé tots els ingredients. Veureu que us en surt força quantitat i no tota la fareu servir per a aquesta preparació: podeu guardar-lo en un pot hermètic per a un altre plat. Si no voleu que us en sobri, podeu posar la meitat de les quantitats indicades.
- Tot seguit, peleu els llagostins retirant-ne els caps i els budells.
- Punxeu cada llagostí amb una broqueta posats cap per avall.
- Arrebosseu els llagostins amb el pa de romesco procurant que no s’embrutin les broquetes i fregiu-los amb oli abundant procurant que les briquetes no toquin l’oli.
- Presenteu les broquetes clavades en un got ple de sal. Si talleu les broquetes a diferents mides els llagostins faran més goig. Per tallar-les jo he fet servir unes tisores de podar i han quedat perfectes!
- Per acompanyar els llagostins serviu una mica de romesco en una salsera a part.
11 comentarios:
Ara tindràs la teva cosina cada setmana a casa teva. Tenen molt bona pinta, ja els he copiat. Gràcies.
Petons.
aquests aperitius són de luxe!!! ;P petonets i bon cap de setmana
Doncs la teva cusina haruà quedat moooolt contenta!!! Me l'apunto aquesta recepta per ocasions especials!!
quin aperitiu més original. m'agrada molt! petons
Fantàstica idea d'aperitiu! Jo tinc moltíssims cosins...vols dir que tu i jo no ho som? ja, ja...Ideal per l'estiu! Petons i bon cap de setmana!
A mi em fas això i em tens cada dia per sopar!
Em sembla un aperitiu fantàstic de gust i que queda molt ben presentat! Petonets
Els llagostins així arrebossats, son un aperitiu deliciós
Petons
M'han semblat boníssims, tant que jaels he copiat per a fer-los.
PTNTS
Dolça
Ostres, quina pinta! A casa els farem segur, que triomfaran!
Petonets
Sandra
És un aperitiu, com diu la meva mare, "bocato di cardinale"...M´agrada l´amalgama d´ingredients.
Unes borquetes genials!! aquest apereitiu va perfecte en qualsevol ocasió!! m'encana!
Molts petonetsss
Publicar un comentario