10/12/12

Saccottini farcits de pera amb salsa de tòfona d’estiu

IMG_1493

Fa ben poquet que al carrer Canonge Baranera de Badalona –conegut pels badalonins de tota la vida com a carrer d’en Cueta- han posat una nova tenda dedicada exclusivament a l’elaboració i la venda de pasta fresca artesanal. Es tracta de Can Sellarès, una nova botiga regentada per Jaume Sellarès, a qui alguns ja coneixen per la seva concorreguda parada de pasta fresca de la plaça Nova de Badalona.

El local, no massa gran, té un primer aparador que permet veure des del carrer com es va elaborant la pasta artesanalment, un espectacle que té embadalits molts nens i no tan nens, i que convida a entrar a veure totes les especialitats de la casa.

Foto: Bona sort en aquesta nova botiga de Can Sellarès que acabes d'obrir al c/ Canonge Baranera

L’assortiment de pasta fresca és força variat, tot i que la dependenta ja ens va avisar que, com que produeixen artesanalment en petites quantitats, no sempre tenen totes les varietats disponibles. Nosaltres hi vam anar a comprar el divendres passat i ens va costar decidir-nos entre el repertori de pasta que lluïa dins el mostrador: raviolis de formatge de cabra amb ceba caramel·litzada, tallarines de cacau, mitges llunes farcides de nous i salmó… Finalment, però, ens vam decidir per aquests saccottini farcits de pera i formatge, que només veure ens van fer venir salivera. La dependenta ens va aconsellar molt bé la quantitat (300 g per a dues persones) i el temps de cocció (uns 7 minuts).

Ingredients per a 2 persones:

300 g de saccottini farcits de pera i formatge
125 ml de crema de llet
2 cullerades de postres de salsa de tòfona d’estiu
un polsim de sal
una branqueta de menta

Preparació:
Temps estimat:
15 minuts

  • Primer de tot, posem una olla amb aigua i un polsim de sal al foc, fins que arrenqui el bull.
  • Quan arrenqui el bull hi afegim la pasta fresca, que haurà de coure uns 7 minuts.
  • Mentrestant, posem dues cullerades de tòfona d’estiu en una paella juntament amb la crema de llet i deixem que comenci a espessir. Un cop comenci a fer xup-xup, retirem del foc i reservem.
  • Un cop cuita la pasta, la retirem de l’olla amb una espàtula, la passem a un colador i, amb compte de no trencar-la, la repartim en dos plats.
  • Salsegem amb la salsa de tòfona sense passar-nos i la salsa restant la servim en una salsera a part.
  • Decorem amb un brotet de menta, que donarà molt bona aroma al plat.

Si no trobeu salsa de tòfona d’estiu (tuber aestivum), la podeu substituir per salsa de tòfona negra (tuber melanosporum). També podeu fer servir unes gotes d’oli de tòfona blanca (tuber magnatum), molt aromàtica, o bé ratllar una mica de la trufa que tingueu per casa o trobeu al mercat.

10 comentarios:

Tapa't de tapes dijo...

Serà qüestió de passar per Badalona... he he he. Quina delícia de pasta, i quina salsa més bona per acompanyar-la!!

Aleix dijo...

Brutals, un 9,9 periòdic!

Cris Mini Món dijo...

La pasta fresca es la millor, el farcit de pera no l'he provat encara. La salsa també ha d'estar molt bona.
Una abraçada

Marta Padenous dijo...

Pasta fresca amv pera! Aquesta pasta ni l'he trobat per aquí!Si al restaurant!!! Una delícia!!!ptnts

las recetas de ella y el abanico dijo...

Jo feia dies que no passava per aquest carrer i justament la setmana passada hi vaig passar i aquesta botiga ja em va cridar l'atenció!
Ha de ser un plat boníssim, amb aquest farciment i la salseta!
Petons

trifasic de baileys dijo...

aquesta pasta ha d'estar tremenda i acompanyada d'aquesta salsa ja....petons

esborrar dijo...

La pasta artesanal ben feta és deliciosa. T'ha quedat impressionant!
Marta

Chez Silvia dijo...

Babejo!!!!! Petonets

Vanesa dijo...

Moltes gràcies per els vostres el·logis,us esperem ven decidits per aconsellar-vos qualevol de les nostres especialitats,serà un gran plaer mutu!!Una abraçada!! Gràcies Anna!!

Ro dijo...

Nosaltres també hem comprat (i continuarem), és molt bona, a més la botiga és una delícia i t'atenen molt bé