13/12/12

Jornades gastronòmiques dels cítrics i la galera

Enguany, un cop més, un bon grapat de restaurants d’Alcanar, Alcanar Platja i Les Cases d’Alcanar tornen a participar en les conegudes Jornades Gastronòmiques dels Cítrics, coincidint amb la temporada de màxim esplendor d’aquestes fruites, tan típiques de les terres de l’Ebre. Alguns dels restaurants que enguany hi participen són el Taller de cuina Carmen Guillemot, del qual us he parlat en altres ocasions; el Racó de Jesús, on vam anar a dinar no fa massa; o el Restaurant Mareny, del qual no us vull deixar de parlar perquè els meus pares hi van anar a fer el menú aquest cap de setmana i en van sortir més que encantats.

En aquesta ocasió, l’Helena els va sorprendre amb un deliciós empedrat de bacallà amb taronja, seguit d’un salmó a l’essència de taronja amb pipes de gira-sol que també els va agradar molt. El plat estrella, però, va ser l’arròs melós de galera i bròquil, que la meva mare em va dir que és un dels millors que ha menjat mai. Les postres van ser un flam amb melmelada de clementina que també va merèixer els elogis dels meus pares, sobretot per l’equilibri entre la dolçor de la melmelada i l’acidesa de la clementina. Tot plegat, amb vi blanc D.O Terra Alta, cafès i un xarrup d’orujo de taronja per posar fi a la degustació, els va sortir per 25 euros, un preu difícil d’igualar tenint en compte la qualitat del menú.

Així que, a veure si us hi animeu, i aprofiteu que el proper cap de setmana és el darrer d’aquestes atractives jornades gastronòmiques per fer un tomb per les terres de l’Ebre i visitar Les Cases d’Alcanar.

No hay comentarios: