25/12/12

Le petit Bergerac, cuina francesa del Périgord

Fa temps que amb els meus sogres teníem pendent de provar aquest restaurant que en plena Eixample de Barcelona ofereix als seus clients algunes de les elaboracions i productes més típics de la regió francesa del Périgord, una regió molt coneguda gastronòmicament per l’elaboració de foies i la criança d’ànecs i oques.

El restaurant compta amb un menú degustació per 39’70 euros que ofereix algunes de les especialitats de la casa com ara el foie mi-cuit amb pa de nous, al magret d’ànec amb poma i oli de nous o una selecció de formatges francesos. També prepara alguns plats per emportar com el foie o l’exquisida tarta Tatin.

Nosaltres vam optar per la carta, que ofereix una selecció de deu entrants, deu plats principals i deu postres a escollir per un preu tancat de 28 euros

De primer plat, jo vaig demanar el capritx de vieires amb créixens, una magnífica elecció ja que les vieires estaven delicioses i el plat va resultar molt lleugeret; l’Aleix va demanar el foie mi-cuit amb pa de nous, una de les especialitats de la casa que també van demanar els meus sogres; la meva cunyada va optar pel milfulles de formatge de cabra Cabécou amb vinagreta de mel, que també tenia una pinta fantàstica.

Compo 1

Els plats principals, tots acompanyats amb abundants racions de patates fregides, van resultar més contundents. Els meus cunyats van optar pel filet de bou Sarladais (Sarlat és un dels pobles més bonics del Périgord Noir i té un mercat impressionant on s’exhibeixen alguns dels productes més preuats de la regió com el foie de canard o les trufes). Jo vaig optar per una altra especialitat de la regió, la Tourtière Périgourdine, una mena de pasta de full farcida de carn picada i ànec, amb un suquet que estava per sucar-hi pa! L’Aleix va demanar el magret d’ànec amb poma i oli de nous i el meu sogre l’steak tartar “Cyril” i també en van quedar molt satisfets.

Compo 2 

Si el menú ja va ser tot un èxit, les postres no van quedar pas a segon terme. I, un cop més, he de dir que penso que vaig encertar de ple amb la meva elecció: la Tarta Tatin de sempre, elaborada amb una fina base de pasta de full farcida abundantment de pomes caramel·litzades i acompanyada de gelat de vainilla. De les millors que he menjat mai! L’Aleix i els meus cunyats van preferir la tarta fina de poma amb gelat de canyella, segur que deliciosa, però no els la canvio per la meva tatin. La meva sogra va optar per la tarta de nous i cafè amb gelat “Galette de Bretagne” i el meu sogre, més atrevit, va demanar la piràmide de xocolata negra amb salsa de taronja i gelat de Cointreau, una altra excel·lent elecció que, per sort, vaig poder tastar!

Compo 3

Vam posar punt i final al nostre àpat en família amb uns tallats molt originals servits en tres nivells, una presentació que ens va cridar l’atenció i ens va semblar d’allò més creativa.

2012-12-01 16.40.14

Així que, si busqueu un bon restaurant per degustar especialitats franceses per Barcelona, no dubteu a escollir Le Petit Bergerac, segur que no us decep i la relació qualitat preu és més que acceptable.

8 comentarios:

Francesc dijo...

Una proposta fantàstica per a gaudir d'un bon àpat!!

Gemma dijo...

Un gran àpat, només cal veure les fotos!
Bon Nadal i feliç 2013!

Lídia dijo...

amb la bona pìnta que fan tots els plats segur que no tinc cap mena de dubte en tastar aquest restaurant francés!!

Bon any !!

Els fogons de la Bordeta dijo...

Hi vaig entrar una vegada per casualitat amb una amiga i ens vam quedar encantades! Sens dubte un lloc per repetir
Bones Festes
Sandra

Curry curry que te pillo dijo...

Hace tiempo que quiero probar un francés por Barcelona (comerme un buen magret por dios!). Gracias por la nota, la tendré muy en cuenta.

Felices Fiestas!

La Cuina Violeta dijo...

Moltes gràcies per compartir. Els plats fan molt bona pinta. Ho anotaré a l'agenda.
Que tingueu un molt bon any 2013!
Nani

Unknown dijo...

Justament hem tornat d'un viatge per aquesta zona de França, així que la visita a aquest restaurant serà obligada... Deixa'm dir-te que he quedat embadalit amb les postres... quines devien ser les millors?

SUSANNA dijo...

Hola Anna guapa tu

Moltes llunes sense saber d etu, desitjo que tot et vagi bé

mil petonets Susanna