1/11/12

Crêpes dolces de xocolata i dolç de llet

IMG_1240

El diumenge passat a la tarda, després d’un dinar força frugal, l’Aleix va començar a remenar els armaris de casa en busca d’alguna cosa dolça per berenar però, malauradament, l’únic que hi va trobar van ser els cereals de l’esmorzar i una barra de xocolata de postres Nestlé. Quan vaig veure la seva cara de decepció, inspirada pel cuquet que també tenia a l’estómac, se’m va acudir de fer unes crêpes dolces. No cal que us digui que la proposta va ser rebuda amb entusiasme. Vam preparar la pasta en un minut, la vam deixar reposar mentre acabàvem de veure un capítol de How I met your mother, i en un tres i no res vam fer unes crêpes de xocolata i dolç de llet delicioses.

Ingredients per a 4-6 crêpes:

125 g de farina blanca
3 ous
1/4 de litre de llet sencera
1/2 sobre de sucre avainillat
un polsim de sal
4 preses de xocolata per a postres Nestlé
1 pot petit de dolç de llet

Preparació:
Temps estimat:
15 minuts + 30 minuts d’espera

  • Primer de tot prepareu la pasta mesclant amb la batedora la farina, els tres ous, la llet, el sucre avainillat i la sal. Deixeu que reposi mitja horeta.
  • Passat aquest temps, desfeu la xocolata ben esmicolada al microones o al bany maria. Si ho feu al microones, poseu-lo a potència mitja i aneu obrint i remenant cada 10 segons, si no la xocolata se us pot cremar.
  • Tot seguit, poseu una paella al foc amb un raig d’oli. Quan estigui calenta, afegiu-hi un cullerot de la pasta, moveu la paella perquè s’escampi bé per tota la superfície i, quan ja es comenci a desenganxar, doneu-li la volta perquè es faci per l’altre costat. Procureu que la pasta quedi ben estesa de manera que la crêpe quedi ben fineta.
  • Un cop cuita per les dues bandes, retireu la paella del foc, escampeu una mica de xocolata desfeta per tota la superfície i doblegueu primer per la meitat i, després, una altra vegada per la meitat. Retireu la crêpe de la paella i poseu-la al plat on l’hagueu de servir.
  • Repetiu l’operació fins que s’acabi la pasta, alternant el farcit de xocolata fondant amb el dolç de llet. La quantitat de farcit depèn dels gustos, però a mi m’agraden ben farcidetes.
  • Podeu acabar de decorar el plat amb una mica de xocolata desfeta per sobre o amb una bola de gelat. També podeu substituir els farcits per melmelada o Nutella.

Ja veieu que no hi ha límit d’edat per gaudir com un nen!

12 comentarios:

Paprika en la cocina dijo...

Madre mía, que pinta tan buena y bonita tienen estos crêpes, y lo mejor de todo. de chocolate!!!
Un beso.

La Cuina Violeta dijo...

No us dic com em posaria jo amb aquestes crepes...i que el dolç de llet em perd.
Nani

Dolores-MiGranDiversion dijo...

Como me gustan!!! Bss

Francesc dijo...

MMMM! Quina bona pinta!!! Això s'ha de tastar!! Salutacions

LA COCINERA DE BETULO dijo...

Amb dolç de llet...millor m'en vaig a dormir o acabré fent crêpes.
Petons.

trifasic de baileys dijo...

jo em quedo amb el dolç de llet!! que bones les creps a qualsevol moment del dia oi? petons

llimaverda dijo...

ummmmmmm, deliciós, bsts

Lídia dijo...

M'encanten les crepes!! i a casa així per berenar a vegades també n'hem fet i en puc arribar a menjar fins estar empaxada!!

petonets

Fem un mos dijo...

Ara unes bones creps de xocolata vindrien molt bé Ummm
Petons

mercè dijo...

Això és una dolcesa que als nens els deu tornar lelos!, jaja, i als no tan menuts també!. A reveure!

Miquel dijo...

unes bones creps
peto

Unknown dijo...

Bonissimes!! Sempre va bé tenir una mica de xocolata als armaris. Pots fabricar quelcom bonissim.
Petons. MAR, de EQNME