27/6/12

Vichyssoise ràpida

IMG_0220

Seguint la tònica de plats fresquets per a un estiu xafogós, avui m’he decidit a fer una vichyssoise ben senzilla i fàcil de preparar que a casa ha estat tot un èxit. Fa temps vaig publicar la recepta de la vichyssoise de la Júlia Castillo, no massa diferent de la que us presento avui, però elaborada amb brou de pollastre. La que us explico a continuació és més senzilla de preparar i, pel meu gust, ideal per prendre fresqueta durant un dels molts sopars estiuencs a la terrasseta de casa.

Ingredients per a 4 persones:

4 porros
1 patata
50 g d’oli d’oliva verge extra
50 g de mantega
700 g d’aigua
1 ampolla de crema de llet
sal, pebre blanc i nou moscada
porradell per decorar

Preparació:
Temps estimat:
45 minuts

  • Primer de tot, rentem el porro i tallem la part blanca en juliana ben fina.
  • Posem l’oli i la mantega en una olla i, quan la mantega estigui fosa, hi afegim el porro que courem a foc mig sense que s’arribi a daurar.
  • Mentrestant pelem la patata i la tallem a daus mitjans.
  • Afegim la patata a l’olla i hi incorporem l’aigua amb un polsim de sal. Deixem que bulli tot durant uns 15 minuts, fins que la patata estigui ben cuita. Enlloc d’aigua també podeu fer servir un brou lleuger de pollastre o verdures, tot i que pel meu gust altera una mica el sabor original del porro.
  • Retirem l’olla del foc i hi afegim un polsim de pebre blanc, una mica de nou moscada ratllada i la crema de llet.
  • Triturem tots els ingredients amb la batedora elèctrica, deixem que es refredi la crema i la introduïm a la nevera un mínim de dues hores i, si pot ser, tota la nit. La vichyssoise està més bona d’un dia per l’altra i més fresqueta.
  • Al moment de servir, decoreu els plats o els bols amb una mica de porradell picat. També podeu posar les tiges de porradell senceres o una branqueta de julivert.

Preparació amb THM:

  • Posem el porro tallat a rodanxes al vas i programem 4 segons, velocitat 5.
  • Agreguem l’oli i la mantega i programem 12 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1.
  • Afegim 200 g d’aigua i programem 1 minut, velocitat 5-10.
  • Afegim la patata trossejada, la sal, el pebre i l’aigua restant i programeme 20 minuts, 100º, velocitat 1.
  • Esperem que baixi una mica la temperatura i programem 1 minut, velocitat 7.
  • Finalment, afegim la nou moscada i la crema de llet i programem 8 minuts, 90º, velocitat 3.

Tant si teniu robot de cuina com si no, aquesta és una recepta que segur que triomfa i surt bé a la primera!

17 comentarios:

Sofía Mil ideas mil proyectos dijo...

He hecho pocas veces la vichysoue, pero es una sopa fría que me encanta, te ha quedado estupenda, besos

Unknown dijo...

Que bien para el verano, a veces aparcamos la cuchara y se nos acaban las ideas. Felicidades por la propuesta :)

La cuina de l'Eri dijo...

M'encanta! i ara si que és ideal per un soparet ben bo i refrescant. Petons

No tot són postres dijo...

Venen tan de gust ara les sopes fredes... aquesta és perfecta!!!

PTNTS
Dolça

Cris Mini Món dijo...

Es una sopa molt bona, i amb la calor que fa entrarà molt bé.
Una abraçada

lolines dijo...

una sopa ideal pel calor

Anónimo dijo...

mmmm qué pinta tiene!!!

Dolores-MiGranDiversion dijo...

Me gusta!! que buena pinta que tiene.. Bss

LA COCINERA DE BETULO dijo...

I tant que ve de gust ben fresqueta.
Com estàs?
Petons.

Doris mis cosillas dijo...

Es una crema la cual en casa gusta muchisimo, te felicito es un autentico manjar de Dioses.Besos.

trifasic de baileys dijo...

bonisssima recent sortida de la nevera!! mmmmm...petons

Tapa't de tapes dijo...

Boníassima, la vichissoise! El toc de nou moscada jo també l'hi poso, m'hi agrada molt! Bona proposta fresqueta per a l'estiu! Petons

Lídia dijo...

una vichyssoise ben fresqueta és una bona proposta per fer passar aquesta calor!!!

petonets

mercè dijo...

Sempre ben rebuda Vichyssoise!, gràcies pels consells que comentes, sempre val la pena tenir-los en compte!. Una abraçada i bon estiu!

llimaverda dijo...

qué bona.... y rapidet millor, besets!!

L&C dijo...

oh què fàcil de preparar i què bona deu quedar amb el brou de pollastre!!

Petonets!!

Anónimo dijo...

Molt bona! Gràcies per la recepta, 100% d'èxit assegurat!