Seguint la tònica de plats fresquets per a un estiu xafogós, avui m’he decidit a fer una vichyssoise ben senzilla i fàcil de preparar que a casa ha estat tot un èxit. Fa temps vaig publicar la recepta de la vichyssoise de la Júlia Castillo, no massa diferent de la que us presento avui, però elaborada amb brou de pollastre. La que us explico a continuació és més senzilla de preparar i, pel meu gust, ideal per prendre fresqueta durant un dels molts sopars estiuencs a la terrasseta de casa.
Ingredients per a 4 persones:
4 porros
1 patata
50 g d’oli d’oliva verge extra
50 g de mantega
700 g d’aigua
1 ampolla de crema de llet
sal, pebre blanc i nou moscada
porradell per decorar
Preparació:
Temps estimat: 45 minuts
- Primer de tot, rentem el porro i tallem la part blanca en juliana ben fina.
- Posem l’oli i la mantega en una olla i, quan la mantega estigui fosa, hi afegim el porro que courem a foc mig sense que s’arribi a daurar.
- Mentrestant pelem la patata i la tallem a daus mitjans.
- Afegim la patata a l’olla i hi incorporem l’aigua amb un polsim de sal. Deixem que bulli tot durant uns 15 minuts, fins que la patata estigui ben cuita. Enlloc d’aigua també podeu fer servir un brou lleuger de pollastre o verdures, tot i que pel meu gust altera una mica el sabor original del porro.
- Retirem l’olla del foc i hi afegim un polsim de pebre blanc, una mica de nou moscada ratllada i la crema de llet.
- Triturem tots els ingredients amb la batedora elèctrica, deixem que es refredi la crema i la introduïm a la nevera un mínim de dues hores i, si pot ser, tota la nit. La vichyssoise està més bona d’un dia per l’altra i més fresqueta.
- Al moment de servir, decoreu els plats o els bols amb una mica de porradell picat. També podeu posar les tiges de porradell senceres o una branqueta de julivert.
Preparació amb THM:
- Posem el porro tallat a rodanxes al vas i programem 4 segons, velocitat 5.
- Agreguem l’oli i la mantega i programem 12 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1.
- Afegim 200 g d’aigua i programem 1 minut, velocitat 5-10.
- Afegim la patata trossejada, la sal, el pebre i l’aigua restant i programeme 20 minuts, 100º, velocitat 1.
- Esperem que baixi una mica la temperatura i programem 1 minut, velocitat 7.
- Finalment, afegim la nou moscada i la crema de llet i programem 8 minuts, 90º, velocitat 3.
Tant si teniu robot de cuina com si no, aquesta és una recepta que segur que triomfa i surt bé a la primera!
17 comentarios:
He hecho pocas veces la vichysoue, pero es una sopa fría que me encanta, te ha quedado estupenda, besos
Que bien para el verano, a veces aparcamos la cuchara y se nos acaban las ideas. Felicidades por la propuesta :)
M'encanta! i ara si que és ideal per un soparet ben bo i refrescant. Petons
Venen tan de gust ara les sopes fredes... aquesta és perfecta!!!
PTNTS
Dolça
Es una sopa molt bona, i amb la calor que fa entrarà molt bé.
Una abraçada
una sopa ideal pel calor
mmmm qué pinta tiene!!!
Me gusta!! que buena pinta que tiene.. Bss
I tant que ve de gust ben fresqueta.
Com estàs?
Petons.
Es una crema la cual en casa gusta muchisimo, te felicito es un autentico manjar de Dioses.Besos.
bonisssima recent sortida de la nevera!! mmmmm...petons
Boníassima, la vichissoise! El toc de nou moscada jo també l'hi poso, m'hi agrada molt! Bona proposta fresqueta per a l'estiu! Petons
una vichyssoise ben fresqueta és una bona proposta per fer passar aquesta calor!!!
petonets
Sempre ben rebuda Vichyssoise!, gràcies pels consells que comentes, sempre val la pena tenir-los en compte!. Una abraçada i bon estiu!
qué bona.... y rapidet millor, besets!!
oh què fàcil de preparar i què bona deu quedar amb el brou de pollastre!!
Petonets!!
Molt bona! Gràcies per la recepta, 100% d'èxit assegurat!
Publicar un comentario