3/6/12

Gaspatxo de síndria a la menta

IMG_0058

L’entrada d’avui és una entrada especial, no només perquè feia més d’un mes que no publicava res al blog, sinó perquè, a més, arribem amb una bona notícia. Alguns de vosaltres potser us haureu preguntat el perquè de tant de temps sense publicar cap recepta. Doncs aquí en teniu el motiu: estic embarassada!!! I durant els tres mesos que portem de carrera no només he perdut considerablement la gana, sinó que he patit una al·lèrgia irrefrenable als fogons i a tot allò relacionat amb el menjar. Passada la frontera del primer trimestre, però, espero anar recuperant la gana i les ganes de cuinar!

La recepta que us presento avui és un plat molt lleuger, estival i refrescant: un gaspatxo de fruites a la menta que, durant les darreres setmanes, s’ha fet omnipresent a la nostra taula. És tan fàcil de fer que ningú té excusa per no posar-se el davantal i, si el proveu, estic segura que el preparareu un munt de vegades.

Ingredients per a 4 racions:

8 tomàquets de branca
2 tallades de meló
2 tallades de síndria
8 fulles de menta fresca (de l’hort de casa)
oli, sal i vinagre

IMG_0051

Preparació:
Temps estimat:
15 minuts

  • Primer de tot peleu els tomàquets, retireu-ne les llavors i talleu-los a trossos mitjans.
  • Talleu el meló i la síndria, retireu-ne les llavors i talleu-los també a trossis mitjanets.
  • Tritureu bé totes les fruites amanides amb un rajolí de vinagre (jo l’he fet servir de Xerès) i un polsim de sal. Podeu fer servir una batedora elèctrica o un robot de cuina. Amb la THM, programeu 30 segons a velocitat 5 i, a continuació, 3 minuts a velocitat 10.
  • Afegiu un rajolí d’oli i acabeu de triturar. Amb la THM, programeu 2 segons a velocitat 7.
  • Si us queda molt espès podeu afegir-hi una mica d’aigua ben freda.
  • Deixeu que el gaspatxo es refredi a la nevera i serviu-lo ben fred acompanyat d’unes fulles de menta.

Les fruites i la menta li donen un toc refrescant i aromàtic ideal per combatre la calor. Segur que repetireu!

27 comentarios:

Unknown dijo...

Mooooltes felicitats. Esperem que disfrutis de totes les experiències que et donarà el fet de ser mare.
Un petonàs

Cris Mini Món dijo...

Moltes felitats!!! Que disfrutis molt aquesta etapa.
El gazpacho molt bona combinació, perfecte ara que ja fa caloreta.
Una abraçada

Dolores-MiGranDiversion dijo...

Muchas Felicidades!!!un fresquito plato para estos dias de calor..
Bss

Els fogons de la Bordeta dijo...

Oooooh!! MOLTÍSSIMES FELICITATS PARELLA!! Me n'alegro moltíssim de la notícia.... i de que t'hagis recuperat de la teva aversió als fogons! ejejeje Un gaspatxo boníssim!
Petonets

Sandra

Roser dijo...

Moltes felicitat!! ara a cuidar-se i que millor amb un gaspatxo tant delicios com aquest! Genial! petons

La Cuina Violeta dijo...

Moltes felicitats! Un més a la família. Cuida't. Amb un plat així ja veig que ho fas.
Un petó ben fort.
Nani

Débora de Lucas dijo...

FELICIDADES¡¡¡¡BUENISIMOOOOOO EL GAZPACHOOOO

LA COCINERA DE BETULO dijo...

Felicitats a tots dos. Es una bona noticia.
Li deia al Antonio que feia molt que no publicaves que sería pels exàmens dels nanos i ell em va dir a lo milor està embarassada. Felicitats també de la seva part.
El gaspatxo t'anirà molt be per estar ben alimentada.
Petons i cuida't.

GEMMA dijo...

Moltissimes felicitats a tots dos!!!
Jo vaig descubrir aquest plat tant refrescant l'estiu passat i ara es habitual a la nostra taula!!
Petonets.

Alfriston Cottage dijo...

Felicidades por la buena nueva, felicitaciones por el regreso y agradecimientos por la receta. Una versión diferente del tradicional gazpacho con muchos atractivos para ponerla en práctica en nuestra cocina del Cottage.
Saludos desde Waterbridge.

-Andy-

Q dijo...

Moltes felicitats! Gaudeix del moment, un dels més bonics a la vida (i on encara pots anar al cinema sense demanar ajuda;-)). Els gaspatxos van demanant lloc a taula, i aquest teu, aromatitzat amb menta, l'hauré de fer.
Besets i bons aliments

helicopteros teledirigidos dijo...

Que rico!!!
No veas el hambre que me a entrado solo con la foto.
Por cierto me gustan mucho tus recetas.
Un saludo

Miquel dijo...

muchas felicidades a los dos,esto es siempre una genail noticia.Ya volveras a tener ganas de cocinar y de comer.
Y esta gazpacho asi es tremendamente bueno y fresquito mas
peto

Isabel dijo...

Jamás he probado el gazpacho! seré rara... ni el ajoblanco o el salmorejo... nunca! de este verano no pasa...

Isabel dijo...

Ah, y un beso muy fuerte, vives unos momentos increibles, disfrútalos!

Gemma dijo...

Felicitats!!!!
Aquest gaspatxo és ideal per cuidar-se com ara has de fer! ;)

Raquel dijo...

Ben tornada al blog!!!!

Ja trobava a faltar les teves receptes ;-)

I ànim amb el 2on trimestre!

Ptonets

;)

Unknown dijo...

Enhorabona per tant bona noticia!!!
Com a seguidora d'aquest blog...me n'alegro moltissim de tornar a tenir les teves receptes.
Ara toca a cuidar-se molt....i sobretot que et cuidin!!
Petons. MAR, de El que no mata engreixa

Clara Quins fogons! dijo...

Moltes felicitats!!!!! Et comprenc perfectament, estic igual! No cuino gens, a veure si ara que ja he passat les 12 setmanes comencen a entrar-me'n ganes... :s Petonets panxils ;)

Joaquina dijo...

Enhorabona pel teu estat, quina bona noticia.... poquet a poquet t´aniràs trovant millor, no ho dubtis.. Gaudeix d´aquests àpats tant lleugeres, fresquets, i sans... molts petons,

Chez Silvia dijo...

Ohh! quina bona notícia, m´en alegro molt parella!!! aquest gaspatxo no l´he tastat, el de maduixa i cireres si i m´encnaten!!!! Cuidat!!!!

Lídia dijo...

Això és una notícia estupenda!!! enhorabona!! si és per aquesta raò ja et perdonem que no hagis publicat! jejeje
Aquest gaspatxo ha d'estar ´boníssim, precisament ahir en vaig fer per sopar, però de cireres!

petonets

L&C dijo...

Ueeeee moltíssimes felicitats!!!!què béeee!!!! ja ens aniràs explicant com et trobes!!!i molt bona la recepta!!

Petons!!

Marta Padenous dijo...

Moltes felicitats!!!! una molt bona notícia!!!! cuida't molt i...deixat c
uidar!!!! mil ptns

Marta Padenous dijo...

Moltes felicitats!!!! una molt bona notícia!!!! cuida't molt i...deixat c
uidar!!!! mil ptns

Marta Padenous dijo...

Moltes felicitats!!!! una molt bona notícia!!!! cuida't molt i...deixat c
uidar!!!! mil ptns

La Taula d'en Bernat dijo...

Moltes gràcies a tots per la visita i per les felicitacions! Estic segura que a partir d'ara ens veurem més sovint.

Petonets!