2/10/09

Magdalenes

Després del desengany que em vaig endur amb els muffins del post anterior, no vaig tenir més remei que posar-me a fer unes bones magdalenes, que sempre triomfen i queden flongetes i dolces.

Tot i que he vist moltes altres receptes diverses, m’he decidit per elaborar les magdalenes com sempre les hem fet a casa, seguint la mateixa recepta de la tradicional coca de iogurt. L’única diferència que hi ha respecta la coca són els motlles que fem servir. Aquest cop he utilitzat els mateixos motlles de silicona que vaig emprar per fer els muffins, però a dins hi he ficat a priori les càpsules de paper estriades que, com podeu veure a les imatges, han quedat ben enganxadetes a les magdalenes.



També he fet algunes magdalenes amb motlles allargats de cartró que m’havien sobrat d’un dels preparats per a brownie del Xavier Mor, però per a mi la magdalena tradicional és la rodoneta i, a més, els motlles de cartró s’han enganxat una mica malgrat que els vaig untar amb mantega i farina.

Aquí teniu la recepta que us pot servir tant per a les magdalenes com per a la coca de iogurt:

Ingredients:

1 iogurt natural o de llimona
4 ous
4 iogurts de farina
3 iogurts de sucre
1-1/2 d’oli d’oliva
1 sobre de llevat Royal
1 llimona
sucre per decorar

Preparació:
Temps estimat:
15 minuts + 30 min de cocció



  • Primer de tot, preescalfeu el forn a 200º
  • Seguidament, aboqueu el iogurt en un bol i renteu-ne bé el recipient que fareu servir com a unitat de mesura i eixugueu-lo que quedi ben sec.
  • Afegiu al bol els quatre ous prèviament batuts, els quatre iogurts de farina, els tres de sucre i mescleu bé els ingredients amb ajuda d’unes varilles manuals.
  • A continuació, ratlleu bé la pell d’una llimona procurant que no hi vagi gens de suc i el mínim de pell blanca possible. Només ens interessa la part més groga.
  • Incorporeu la ratlladura de llimona, el llevat i l’oli al bol i mescleu bé tots els ingredients. Com podeu veure al vídeo, jo he fet servir les varilles elèctriques, però si no en teniu podeu emprar les manuals.
  • Un cop la mescla hagi quedat ben homogènia, podem començar a muntar els motlles: poseu les càpsules de paper dins dels motlles de silicona i ompliu-los amb la massa deixant un dit de marge. Si empreu motlles de cartró, penseu a untar-los abans amb mantega i farina per tal que no s’enganxin.
  • Poseu un polsim de sucre damunt de cada magdalena per tal que la part de dalt quedi cruixent i dolceta.
  • Introduïu les magdalenes al forn i deixeu-les coure fins que hagin pujat i estiguin rossetes. Jo les vaig deixar una mica més de mitja hora, però cada forn és diferent i el meu és més aviat lent, així que el millor és fer el truc de l’escuradents per comprovar que la cocció ha arribat al seu punt.

I ara que ja coneixeu els secrets dels muffins i les magdalenes, ja podeu opinar sobre quins us captiven més. Jo, sens dubte, em quedo amb les magdalenes, tot i que estic segura que més endavant m’animaré a provar els suggerents muffins de banana i iogurt o els més populars de xocolata.

16 comentarios:

Mercè dijo...

Anna, no hi ha res com una recepta de tota la vida!! Mai fallen, oi? :)
Tot i que no estàs contenta amb el resultat de les muffins anteriors, jo crec que et van quedar molt bé! Potser més endavant pots provar alguna altra recepta que et satisfaci més el resultat...
Petons!

josep dijo...

Aquestes magdalenes quadrades m'han agradat molt. Per cert, quina màquina batent!!.
Una abraçada

Margarida dijo...

Jo no he fet mai muffins, però cada setmana faig magdalenes, perquè ens encanten.
Les teves t'han quedat molt bé i la recepta de la coca del iogurt no falla mai.
La recepta de les meves magdalenes és la segona que vaig penjar al bloc, i si li vols donar un cop d'ull (a mi sempre em pugen i tothom diu que són superesponjoses), la pots consultar aquí:

http://elmondelacuina.blogspot.com/2009/01/magdalenes.html

Petons!

Marta Padenous dijo...

M'encanten les mgdalenes fetes a casa, i recordo les feinades que m'han portat!!! Al final sempre surten bones (més o menys boniques però bones!)
Les teves tenen un pinta...que ara me'n menjaria unes per esmorzar!
Ptnts

Gemma dijo...

Jo també em quedo amb les magdalenes casolanes de tota la vida ;)

Maite (Mai) dijo...

Hola Anna,

Ya nos tenemos localizadas y así, a un primer vistazo, veo que tenemos gustos similares... voy a curiosear un poco más. Besos

La Taula d'en Bernat dijo...

Margarida, m'han encantat les teves magdalenes de xocolata i ametlla. Fantàstiques!
Veig aque aquest cop els muffins han perdut la batalla...
Gràcies a tots per la visita i fins aviat!

Margarita dijo...

Cada día tengo más claro que "una imagen vale más que mil palabras".

Admirada estoy con tu dominio de la cuchara, ni una gota fuera de sus sitio. Espléndidas.

la vella carmanyola dijo...

Jo les faig del llibre de la montse seguí i si vull canviar la "pifio", a vegades més val "boig conegut que sabi per conèixer".

Sargantana dijo...

M'encanten les magdalenes i aquestes amb el sucre damunt tenen una pinta boníssima. Per fer madelaines tinc els motlles en forma de petxina i queden moníssimes, a part de boníssimes

illetapitita dijo...

Les receptes de tota la vida no fallen mai!
Una abraçada!

Francesc dijo...

Doncs, t'han eixit unes magdalenes boníssimes!!!! Això de posar un vídeo està molt bé. Jo no tinc tanta traça. No sabria com fer-ho. L'enhorabona.

Jose dijo...

Anna, doncs t'han quedat unes magdalenes de primera. Ja tenia de fetes al meu blog, pero copiaré aquesta recepta familiar teva, si et sembla i ja t'informaré del resultat

La cuina vermella dijo...

oooooh, quin aspecte més bo que tenen. Com tu les rodonetes son les que més m'agraden. Un petonet.

Gent jove pa tou dijo...

Aquestes magdalenes fan molt bona pinta!!

La Taula d'en Bernat dijo...

Hola a tots!

Margarida, que te haya gustado mi vídeo es todo un honor. Ya sabes que te admiro mucho...

Sargantana, d'oon has tret aquests motlles tan originals (en els dos sentits del terme)?

Francesc, mesos enrere ni jo mateixa m'hagués cregut que seria capaç de tanta tecnologia. Però amb una mica d'ajuda tot s'aprèn. Jo li he d'agrair a l'Aleix la paciència que va tenir amb mi al començament. Però ara ja sé fer els vídeos jo soleta. Només el necessito per la gravació...

Jose, benvingut al blog. A veure si tinc temps per fer un tomb per casa teva...

Gent de "Gent jove pa tou" em sembla que tampoc us coneixo... Encantada de la vostra visita i ara mateix me'n vaig a donar un tomb rapidet per casa vostra.

Petons a tots!