Aquesta és un d’aquells plats que fem tot sovint a casa, però que mai penso a fotografiar per poder-ne posar la recepta al blog. Tal com el seu nom indica, té el seu origen a la regió francesa de la Lorraine i és una proposta ideal per quan es fan sopars informals amb amics o has de portar algun plat fet en algun sopar o dinar comunitari. Un xic calenta és molt millor, però freda es deixa menjar i sempre se li pot donar un cop de microones.
Ingredients:
1 base de pasta brisa fresca
150 g de bacó tallat a tires
200 g de formatge Emmental ratllat
250 ml de crema de llet o nata per cuinar
100 ml de llet
4 ous
sal, pebre i oli d’oliva
Preparació:
Temps estimat: 10 minuts + 45 minuts de cocció
- Primer de tot preescalfeu el forn a 180º.
- Col·loqueu la base de pasta brisa damunt d’un motlle d’un 28 cm de diàmetre sense retirar-ne el paper. Premeu amb els dits perquè s’adapti bé al motlle, punxeu-ne la base i, amb ajuda d’un corró, retireu les puntes que sobrin.
- Coeu la base durant uns 15 minuts al forn.
- Mentrestant, fregiu les tires de bacó amb un rajolí d’oli d’oliva, retireu-les de la paella i escorreu-les sobre paper absorbent.
- Bateu els ous en un bol, juntament amb la nata, la llet, el formatge ratllat, un polsim de sal i un polsim de pebre. Afegiu-hi les tires de bacó i ja tindreu el farcit de la quiche a punt.
- Quan la pasta brisa estigui cuita, retireu-la del forn, ompliu-la amb la barreja que hem preparat i torneu-la a posar al forn durant uns 3-40 minuts, fins que estigui dauradeta per fora i ben cuita per dins. Per saber si està prou cuita de dins podeu fer servir el truc de l’escuradents: punxeu al centre de la quiche i si l’escuradents surt net és que ja està al punt!
Podeu servir la quiche dins del mateix motlle i tallar-la a la taula o bé servir-la tallada en porcions en plats individuals. Un toc de julivert o de porradell tallat sempre donarà un toc de color al plat.
8 comentarios:
La quiche s'ha convertit en un clàssic a casa. Sense anar més lluny, avui en tenim per sopar! Nyam!
Petons Anna!
un classic que sempre agrada a tothom. ingredients com els de la carbonara,qui li diu que no?! petons
Umm com m'agraden les quiche!!! Avui mateix he penjat una al bloc!!!!
Una pinta deliciosa huuuuuu.Gracias y besitos.
M'encantan les quiches! totes, amb qualsevol ingredient! i a més són genials per a un sopar informal, o com a entrant de dinar, o berenar... Me n'emporto un trosset, un petó!
Un clàssic d'quells que sempre et vénen de gust i que van molt bé per sopar quan tens visites i no tenies res preparat.
Petons
Sembla molt bona!
Gràcies a tots per la visita i per deixar els comentaris!
Fins aviat!
Publicar un comentario