El setembre passat vam celebrar el bateig d’en Quirze, el fillol de l’Aleix, i per col·laborar amb el pica-pica, la Marta em va demanar si podia fer un parell de pastissos de poma seguint una recepta que ella mateixa em va passar.
El cas és que la coca ens va agradar tant que ja l’he repetida due_s vegades! És ben fàcil de fer i té un èxit assegurat. L’únic inconvenient que hi trobo és que s’enganxa una mica, per això us recomano que utilitzeu un motlle de paper del tipus que veieu a la fotografia i que podeu trobar en qualsevol basar oriental.
Ingredients:
200 g de mantega i una mica més per untar el motlle
100 g de farina
200 g de sucre
2 ous
1 llimona
2 cullerades de cafè de llevat químic (Royal)
4 pomes Golden
1 got de xarrup de llet
farina de galeta (opcional)
Preparació:
Temps estimat: 20 minuts + 45 minuts de cocció
- Primer de tot, talleu les pomes a quarts, retireu-ne el cor i les llavors i talleu-les en làmines fines. Reserveu les pomes tallades amb el suc de la llimona perquè no s’oxidin.
- Foneu la mantega al microones fins que quedi líquida. Reserveu-ne una quarta part per regar el pastís al final.
- Barregeu en un bol la farina, 150 g de sucre, la major part de la mantega, els ous, el llevat i la llet. Mescleu amb unes varetes fins que quedi una pasta ben homogènia.
- Unteu un motlle rodó de dos dits d’alt com a mínim amb la mantega i empolvoreu-lo amb la farina de galeta (pa ratllat). Jo la primera vegada ho vaig fer així i se’m va enganxar una mica, però ho he provat sense la farina de galeta i també se m’ha enganxat un xic. El millor que podeu fer és emprar un motlle d’usar i tirar i així us serà més fàcil desemmotllar el pastís.
- Aboqueu la massa dins del motllo i col·loqueu-hi a sobre les làmines de poma de manera que es solapin una amb l’altre i vagin formant cercles concèntrics.
- Aboqueu sobre la capa de pomes la mantega que teníem reservada i empolvoreu-ho amb la resta de sucre.
- Coeu el pastís al forn prèviament escalfat a 180 graus durant uns 45 minuts, segons la potència del forn.
Us recomano que feu el pastís per berenar o després d’un àpat lleuger, perquè és un pastís contundent i és impossible conformar-se amb un tros petit!
3 comentarios:
Amb aquest pastis de poma sempre quedes bé. Tens l'exit assegurat.
Jo si els faig amb un motlle normal hi poso a la base paper del forn i a vegades pel voltants hi tot hi va super bé:
petons
Amb els pastissos de poma sempre es triomfa! segur que no en va sobrar, oi?
M'anoto això del paper de forn! Gràcies, Quima!
Publicar un comentario