Aquest estiu, després d’alguns mesos d’estar separades, m’he pogut retrobar amb la meva amiga Cristina que, des de fa un any, viu a Alemanya amb els seus dos fills, l’Ignasi i el Lluc, i el seu marit. Tinc la sort, a més de tenir-la com a amiga, que cada vegada que ens visita ens porta algun regalet de la seva terra adoptiva i, com que sap que m’encanta la cuina i la gastronomia, sempre cau algun producte per elaborar les meves receptes amb un toc germànic. Gelatines de diferents colors i sabors, essències diverses per elaborar pastissos… Els alemanys són uns autèntics llaminers! Però aquest cop va ser un potet de mostassa a l’antiga, elaborada a Braunschweig, la ciutat on viu la Cristina, el que va arribar als fogons de casa nostra. I, com no podia ser d’una altra manera, vaig voler retre homenatge a la meva amiga i a la gastronomia alemanya elaborant aquest filet de porc a la mostassa antiga, de manera força similar a com l’havia elaborat en altres ocasions. S’ha de dir, però, que mai havia tastat una mostassa tan bona!
Ingredients per a 4 pesones:
2 filets de porc
4 cullerades de mostassa a l’antiga
1 copeta de vi ranci
un rajolí de llet
sal, pebre i oli d’oliva
Preparació:
Temps estimat: 30 minuts
- Primer de tot, salpebrem els dos filets de porc sencers i els rostim en una cassola amb una mica d’oli d’oliva, procurant que quedin dauradets per fora però poc fets per dins.
- Retirem els filets de la cassola i els reservem.
- Sense apagar el foc, afegim la copeta de vi ranci a la cassola per desengreixar-la i, quan estigui gairebé evaporat, hi afegim les quatre cullerades de mostassa a l’antiga.
- Remenem bé perquè es vagi fent una salsa lleugera i homogènia i hi afegim un rajolí de llet per tal que no quedi massa espessa.
- Un cop lligada la salsa, tallem els filets a rodanxes d’un dit de gruix i els incorporem a la cassola amb el suc que hagin deixat anar.
- Sacsegem una mica la cassola i cobrim tots els talls amb la salsa.
Un plat ben fàcil i molt gustós, i amb la mostassa de la Cristina ha quedat genial!
7 comentarios:
Fantástica recepta !!
Una abraçada
Joan i Sara
Aix el vi ranci, com m'agrada als guisadets de porc :)
N'has tret molt bon profit, de la mostassa! Com m'agrada, així ben salsejat... i el filet cruet per dins, ben melós! Petons
Una proposta que faré servir perquè els xiquets es mengen la carn d'una i amb un toc germànic (m'encisa la mostassa). Moltes gràcies!
Possiblement ho debíem estar cuinant al mateix temps!!!
http://www.padenous.blogspot.com.es/2012/08/laminera-amb-mel-i-mostassa.html
Només per l'olor ja val la pena!!!
Mmmm quina delícia...la veritat és que la mostassa és un ingredient estrella, boníssima la recepta!!!
Aquesta mpstassa és una maravella! amb la salseta que t´ha quedat faltarà pa!!!:)) Petonets
Publicar un comentario