L’empedrat és un dels plats d’estiu més típics de casa nostra. Els ingredients bàsics són el bacallà esqueixat i les mongetes seques, que es poden acompanyar de tomàquet, pebrot verd i vermell, ceba tendra, ou dur i olives. Aquesta vegada, com que el peix cru no és massa aconsellable per a les embarassades, he decidit canviar el bacallà per tonyina i també ha quedat molt bo. El més important de l’empedrat és preparar-lo una bona estona abans per poder-lo servir ben fresquet de la nevera amb un bon raig d’oli d’oliva, sal, i si s’escau, una mica de vinagre de xerès.
Ingredients per a 4-6 persones:
2 patates grans
400 g de mongetes seques
1 ceba tendra petita
1/2 pebrot verd
tomàquets cirerols de l’hort de casa
olives negres
2 llaunes de tonyina
oli, sal i vinagre de xerès
Preparació:
Temps estimat: 30 minuts
- Primer de tot poseu les patates amb pell a bullir fins que estiguin ben cuites. També les podeu coure al microones, tot i que el resultat no serà tan bo.
- Mentre les patates es refreden, talleu la ceba en juliana, partiu els tomàquets per la meitat i talleu el pebrot verd a rodanxes. Enlloc de tomàquets cherry també podeu emprar tomàquets de branca madurs tallats a daus, i a més de pebrot verd també hi podeu posar pebrot vermell. Jo el tallo a rodanxes perquè a l’Aleix no li agrada massa i així és més fàcil de retirar, però també els podeu tallar a quadrets.
- Un cop tèbies les patates, peleu-les i talleu-les a rodanxes que anireu disposant en una safata.
- Poseu damunt les patates les mongetes seques, que podeu comprar cuites al mercat o en conserva de vidre al supermercat. En aquest darrer cas és aconsellable passar-les per aigua abans de servir-les.
- Disposeu per sobre les mongetes els tomàquets, la ceba i la tonyina, i acabeu de decorar amb les rodanxes de pebrot i les olives negres.
- Poseu l’empedrat a la nevera, com a mínim un parell d’hores i, just abans de servir, amaniu amb una mica d’oli d’oliva, sal i, si us hi agrada, unes gotes de vinagre de xerès.
Bon profit!
20 comentarios:
Boníssim! A l'estiu són genials
Ben bo, també així, fet amb tonyina!!
Jo a vegades el faig amb el bacallà confitat, ja no és cru, i també queda força bo.
PTNTS
Dolça
Jo com la Dolça també el faig amb bacallà. Amb tonyina el mengem quan el fa el meu marit.
Una abraçada,
Nani
bonissim per la calo
Ohh provarem de fer-lo amb tonyina la propera vegada, molt bona idea, a l'estiu és fantàstic aquest plat! :)
Nunca he hecho empedrat, y no lo conocía! para mí es una novedad;)
Dolça, ho provaré amb bacallà confitat, bona idea!
Isabel, ahora que ya conoces el empedrat tienes que probarlo!
Gràcies a tots per la visita!
quina bona idea, per quan no tens bacallà per casa....m'encanten aquestes amanides!! petons
Refrescant i bo, amb tonyina o bacallà un plat molt estiuenc.
Petons.
Dons segur que a casa també els hi agradarà, amb tonyina...
Petonets.
A casa agrada segur ......el proper dia el probare amb tonyina:
Petons
Quan li faig aquest plat al meu marit em fa festes!!!! és que està molt bo:) petonets
perfecta per aquest estiu!
Amb aquesta calor que fa qualsevol recepta que sigui fresqueta, lleugera i la fem amb un no res no es bona, és bonissima!! Ben aviat publicaré una amanida semblant però amb tonyina amb escabetx.
Petonets. MAR, de EQNME
me encanta y mas ahora en verano
bona setmana
Un plat típic d'estiu que és super refrescant!! a mi m'encanta!!
Ben bona, aquesta new version d'empedrat! Fresca per menjar a diari sense patir de greixos! Bona proposta. Petons
boníssim i refrescant!!! bsts
Un plat per l'estiu ben fresquet es bonissim.
Un abraç
M'encanta l'empedrat, i així amb tonyina també és molt bo, fresquet per comabtre la calor.
Petons
Publicar un comentario