Tot i que no és un plat que a casa preparem massa sovint, cada primavera, quan és temps de les faves, m’agrada preparar un bon plat de faves a la catalana, amb botifarra negra i cansalada. El toc final de la recepta sempre són unes fulletes de menta que li donen aquest aroma característic i tan apetitós. La meva àvia materna, també hi afegia un rajolí d’anís. Però avui, us vull explicar la recepta de la meva àvia Roser, la mare del meu pare, a qui tinc dedicada una secció d’aquest blog.
Ingredients per a 4 persones:
2 kg de faves fresques (sense pelar)
1 kg de pèsols frescos (sense pelar)
4 talls de cansalada viada
1 ceba tendra
7 alls tendres
1 tomàquet
1 copeta de brandi
canyella en pols
pebre negre
1 botifarra negra
menta
sal i oli d’oliva
Preparació:
Temps estimat: 1 hora
- Primer de tot, desgranem les faves i els pèsols. Reservem.
- En una cassola amb un raig d’oli sofregim la cansalada a trossos i, una vegada cuita, la reservem.
- Pelem la ceba i la piquem ben fineta i tallem els alls tendres a rodanxes molt petites reservant-ne els finals sencers.
- Pelem el tomàquet, en retirem les llavors i el piquem també ben fi.
- Coem totes les verdures a la mateixa cassola on havíem sofregit la cansalada i, quan estigui tot cuit, hi incorporem les faves i els pèsols.
- Al cap d’uns minuts, hi afegim la copeta de brandi. Remenem, incorporem els trossos d’all tendre sencers i tapem la cassola.
- Deixem coure 20 minuts a foc mig procurant que no s’enganxi. La meva tieta diu que la meva àvia no hi afegia gens d’aigua, però jo n’hi he afegit un rajolinet perquè no quedessin tan seques.
- Passats els 20 minuts de cocció, hi afegim la botifarra i la menta picada. Salpebrem i empolvorem amb una mica de canyella en pols.
- Sacsegem la cassola i, dos minuts abans d’apagar el foc, hi tornem a incorporar la cansalada.
- Serviu ben calent procurant que la botifarra no es desfaci.
I bon profit!!!!
15 comentarios:
Qué foto, vaya exquisitez!! una receta para disfrutarla. un abrazo y feliz fin de semana, Clara.
Tot un clàssic sensacional, aquestes receptes antigues tan ben guisades s'han de conservar com un tresor.
I val la pena aprofitar ara la temporada, que é smolt curta!
ostres, t'ha quedat espectacular aquest plat! Faves i pèsols com la cançó, que cantaria de gust si tastés aquest plat! I ben calentó, sí! Petons
Un rico y clasico plato que no hay que perder...Besitos
Mare meva, qui ha dit que la cuina casolana era lletja???? De veritat que he vist la foto d'aquest plat i se m'han activat les glàndules salivals!!! jajaja No m'estranya que guardis tan bon record de la teva iaia, segur que era una cuinera genial!! :D I segur que li faria molta il·lusió veure com comparteixes les seves receptes :)
Un petonet guapa!!!
un clasico buenisimo y ademas viniendo de la abuela mas,tremendo te ha quedado
bona setmana santa
peto
Nena, que bones, una pinta exquisita.
Petons
És que les iaies són les iaies....tenen una pinta excelent aquestes favetes!!! un plat dels de tota la vida!! petons
Amb un bon plat d'aquests em fas la més feliç del món! Visca la cuina de les iaies!
Petonets
Sandra
Quin plat de faves, jo també les faig igual! Quina foto més perfecte, te les menges
Ostres quin plat. Molt bo i bona foto.
Nani
ostres! menys la canyella jo les faig igual!! M'encanta aquest plat. Petons i bona S.Santa
Aquests plats tradicionals són una passada, i més si són del receptari de l'àvia. Tenen una pinta sensacional.
Petons
Quin plat tant típic, la meva àvia també les prepara boníssimes!!
petonets
Un plat tradicional, amb verdura i ben bo! Ens ha agradat molt
Avui al bloc ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, et proposem unes albergínies farcides de verdura que lligarien a la perfecció amb l’arrós que ens proposes. Et convidem a entrar-hi i fer-hi una ullada.
www.esfruita.com/assessorem/alberginies-farcides-de-verdura
Publicar un comentario