La recepta que us presento avui la vaig treure del blog de la Margarida. Ella la va titular “El rollo de Arno” perquè, tal com ens explica, la seva recepta va sorgir de la necessitat de millorar el rotlle de patata de la seva amiga que, tot i elaborar un plat exquisit, tenia certs problemes per aconseguir que la patata agafés consistència. La aportació de la Margarida a la recepta va ser afegir gelatina a la patata i, d’aquesta manera, va aconseguir la textura desitjada.
Com que em va semblar molt bona idea, vaig decidir seguir els seus passos. La meva recepta té un farcit una mica diferent, però vaig seguir el consell de la Margarida i vaig afegir gelatina a la patata. El resultat va ser excel·lent, llàstima que vaig enrotllar el braç de gitano abans que la patata estigués completament freda i se’m va enganxar una mica al drap. De totes maneres, retallant una mica les puntes i afegint un xic de patata, l’esguerro no es va notar gaire…
Ingredients per al puré de patata:
1 kg de patates
1 fulla de gelatina (cua de peix)
un rajolí de llet
Ingredients per al farcit:
3 llaunes de tonyina
olives verdes sense pinyol
blat de moro
pinya en almívar
cogombrets envinagrats
1 ou dur
maionesa feta a casa
Ingredients per decorar:
maonesa
2 ous durs
olives negres
anxoves
Preparació:
Temps estimat: 1h
- Comencem posant les patates a bullir amb un polsim de sal. Per provar que són cuites les podeu punxar amb un ganivet. La cocció depèn molt de la potència del foc i la mida de les patates.
- Seguidament, retirem les patates del foc, les pelem i les passem pel passapurés. Si no teniu passapurés, les podeu aixafar amb una forquilla.
- Poseu en remull una làmina de gelatina. Quan sigui ben estovada, la retireu i la desfeu en un got amb un dit de llet calenta.
- Afegiu la llet amb la gelatina al puré de patata i remeneu-ho bé perquè quedi homogeni. Reserveu.
- Prepareu el farcit mesclant la tonyina, les olives verdes tallades a rodanxes, el blat de moro, la pinya tallada ben petita, el cogombrets tallats a rodanxes, l’ou dur rallat i un parell o tres de cullerades de maionesa.
- Quan estigui del tot fred, esteneu el puré de patata sobre un drap de cuina mullat però ben escorregut, procurant formar un rectangle regular.
- Escampeu el farcit per la part central del puré formant un altre rectangle concèntric.
- Enrotlleu la patata amb l’ajuda del drap.
- Un cop tingueu el braç de gitano, poseu-lo en una safata. Si cal, podeu tallar-ne les puntes perquè quedi més estètic.
- Cobriu bé el braç de gitano amb maionesa i, per sobre, hi col·loqueu l’ou dur rallat, les olives negres i uns quants filets d’anxova.
- Podeu acompanyar el braç de gitano amb unes fulles d’enciams variats, amb pastanaga rallada, o amb el que més desitgeu.
I que vagi de gust!
9 comentarios:
Molt bo! jo l'acostumo a fer molt a l'estiu però m'apunto ho de la gelatina.
Jo també m'hi vaig fixar en aquest braç. El faré un dia d'aquests, perquè veig que la cosa de la gelatina funciona.
Bon cap de sertmana
Aquest braç de patata qued molt bó i si aconsellas posar-hi un full de gelatina l' hi possaré.
Petons i bon cap de setmana.
NO N'HE FET MAI!,però entre el teu i el que tinc d'un altre blog ja no tinc excusa!, me'ls copio tots dos!Una abraçada.
Un bon truc aquest de la gelatina! Així el braç té més cos i més bona presència. Deu aguantar millor i és més fàcil d'enrotllar. El provaré ;)
I el farcit de tonyina és un clàssic que crec que agrada a tothom!
Anna:
Yo tampoco concía tu blog, que bueno que visitaste el mío...Muchas gracias.
coincidentemente yo también soy profesora pero hace muchos que no ejerzo mi profesión sino que me dedico a formar grupos de ventas.
Un abrazo desde Chile y sigamos en contacto
Edith
La Brujita
Boníssim aquest braç de gitano
la textura i els ingredientes genials
salutacions
El aspecto inmejorable, el sabor lo doy por hecho ;)
T'ha quedat maquíssim!
Publicar un comentario