18/3/09

Vedella a la cervesa negra

La recepta que us presento avui és una adaptació del Guiso de vaca a la cerveza negra que va preparar setmanes enrere el nostre mestre i amic Karlos Arguiñano.

Com en moltes ocasions, jo agafo de les receptes el que m’interessa i les adapto als productes que tinc per casa o als nostres gustos, de manera que molt rarament segueixo les indicacions al peu de la lletra. Aquesta vegada, les variacions més significatives respecte la recepta original són que, per una banda, enlloc d’emprar carn de vaca vaig fer servir una carn de vedella que tenia per fer estofat; i, per altra banda, que com que no tinc olla a pressió, ho vaig cuinar amb l’olla normal.

La cervesa negra la vam anar a comprar a La Maison Belge, un establiment especialitzat en cerveses belgues i altres productes del mateix país com ara les delicioses Jules Destroper. La Mar ens va recomanar la cervesa negra més adient per a la nostra elaboració i ens va explicar que de tant en tant organitzen cursos i tallers de cata on es poden tastar algunes de les cerveses més populars de Bèlgica.

Un cop adquirit l’ingredient estrella del plat, la resta va ser bufar i fer ampolles!

Ingredients per a 4 persones:

800g de vedella per estofar
2 cebes de Figueres
Mig pebrot verd
1 pastanaga
2 patates grans
3 carxofes
400g de pèsols congelats
½ litre de cervesa negra
Oli d’oliva, sal i farina
2 fulles de llorer

Preparació:
Temps estimat:
2 hores
  • Primer de tot, enfarineu la vedella i fregiu-la en una paella amb un rajolí d’oli d’oliva. Un cop llesta, retireu-la de la paella i reserveu-la en un plat.
  • Tot seguit, piqueu les cebes, el pebrot verd i la pastanaga i introduïu les verdures picades en una olla amb un rajolí d’oli, les fulles de llorer i un polsim de sal. Deixeu coure uns minuts sense que s’arribin a daurar les verdures.
  • Passats aquests minuts, afegiu-hi la carn i la cervesa, tapeu l’olla i deixeu coure durant uns 25 minuts a foc mig. Sacsegeu de tant en tant l’olla per tal que no s’enganxi la verdura i, si fa falta, afegiu-hi una miqueta d’aigua.
  • Un cop cuit, retireu amb compte la carn i el llorer i reserveu-ho en un plat.
  • Passeu la resta d’ingredients pel passapurés o el colador xinès i aboqueu la salsa resultant un altre cop dins de l’olla.
  • Peleu les patates i talleu-les a daus. Netegeu bé les carxofes rebutjant les fulles més dures i trossegeu-les. Introduïu les patates i les carxofes a l’olla amb la salsa i deixeu coure 5 minuts amb l’olla tapada.
  • Passat aquest temps, afegiu-hi la carn i els pèsols i, si cal, una mica més d’aigua. Tapeu un altre cop i acabeu de coure durant uns 10-15 minuts.
  • Retireu l’olla del foc i serviu els plats ben calents.
Ja veureu com us en llepareu els dits!

5 comentarios:

dolorss dijo...

Veig que no sóc l’única que adapta les receptes al seu estil, en ocasions no tenen casi rés en comú amb l’original , je, je,..
Sembla bo el resulta d’aquesta carn estofada amb la cervesa, prenc nota pel pròxim cop que en faci.
Gràcieeeesssss

Mercè dijo...

Anna, molt bona adaptació!! I el reportatge fotogràfic pas a pas, fantàstic! No cal ni llegir la recepta! ;) La cervesa negra té un gust molt fort que fa que si noti al final o no?
Petons!

Glòria dijo...

Molt bé l'slide, igual que quan poseu video del pas a pas!

Fins aviat

Gemma dijo...

M'enancten aquests tipus de guisats, són ideals per quan tens un dinar amb molta colla: els pots fer amb antel·lació i el dia del dinar només cal que posis la cassola al foc, un parell de xup-xups i a taula! A més, segur que amb els dies, encara guanya més, oi?

La Taula d'en Bernat dijo...

Mercè, jo també pensava que el sabor intens de la cervesa negra deixaria un gust molt fort, però la veritat és que un cop evaporat l'alcohol el gust no és tan intens...

Gemma, jo quan faig aquesta mena de plat sempre intento que en sobri un platet i l'endemà és encara més bo. Aquest en concret no he provat de congelar-lo però segur que queda bé.

Petons a tots!