4/6/08

Montadito's Party

Aquest dissabte passat, als vols de les 10 de la nit, els tretze participants de la mítica Montadito's Party vam anar compareixent a casa l'Àlex i l'Eli, els nostres amfitrions per excel·lència.
Alguns -la majoria- portàvem els ingredients per acabar de muntar el nostre montadito/tapa. Us podeu imaginar com estava de sol·licitada la cuina de l'Àlex! Alguns dels participants vam optar per elaborar tapes fredes que necessitaven menys preparació (almenys al moment) i d'altres van decidir-se per tapes calentes.
Cadascú havia de preparar 13 tapes iguals, tantes com comensals ens vam reunir al voltant de la taula, i havia de donar un nom suggerent a la seva creació.
La veritat és que vaig quedar molt sorpresa del nivell gastronòmic general. És difícil reunir tretze persones amb tanta mà pels fogons!
No sé si m'ho vaig passar millor pensant i elaborant les meves tapes o degustant les delícies que van preparar els altres participants, però el cas és que va ser una experiència fabulosa que hem de repetir algun altre cop.

Perquè us en feu una idea, aquí en teniu un tastet:

A l'esquerra els pinxos de tomàquet cherry, mozzarella i menta de la Núria; a la dreta els montaditos de l'Eli, amb tomàquet, formatge Brie i olivada.

A l'esquerra els montaditos de pollastre, pera i confitura de taronja de l'Helena; a la dreta les truitetes de Doritos del Gerard.


A l'esquerra el montadito del Christian, amb meló i tonyina marinada amb salsa de soja; a la dreta l'escuma de formatge de cabra amb melmelada de figa que, després de donar-hi moltes voltes, em vaig decidir a preparar.

A l'esquerra, els montaditos del Sacha (perdona si no ho escric bé) a base de porc ibèric, poma i reducció de vinagre balsàmic; a la dreta unes originals torradetes de foie i xocolata fondant amb un toc picant.


A l'esquerra, un dels montaditos més elaborats a base de xipiró, un sofregit amb un intens gust de pebrot i uns granets d'arròs; a la dreta, montadito de filet de porc amb escalunyes i pernil ibèric que, encara que no us ho creieu, va elaborar gairebé solet el meu enamorat.

I la bomba de la nit, cortesia d'Àlex Bauzà, montadito de foie i ou de guatlla sobre llit de bolets, un autèntic plaer per al paladar i per al colesterol. Però que bo que estava!

El que em va saber greu és que no tenim foto del montadito de la Isa, a base de ceba caramelitzada, poma i formatge de cabra fos. Estava tan bo que quan va arribar a la taula va volar!

En Manel, que va amenitzar la vetllada amb un mini concert de gaita (demanem perdó als veïns), enlloc de portar montaditos es va encarregar de la beguda, uns vinets molt encertats que ens van ajudar a regar tot aquest bé de Déu de menjar.

NOTA ALS PARTICIPATS: Si noteu que falta algun ingredient del vostre montadito o veieu que m'equivoco en alguna cosa, us agrairé que m'ho comuniqueu. Felicitats a tots per aquests montaditos tan currats!

9 comentarios:

Cuinagenerosa dijo...

anna,
trobo que tretze és un mal número, hauríeu d'ampliar la penya, almenys amb un membre més. si cal, puc fer un sacrifici...

Gemma dijo...

Quina festa més original! M'agrada molt aquesta idea, em sembla que te la copiaré pels meus amics ;)
I tens raó, quin nivellàs de montaditos!!!!

La Taula d'en Bernat dijo...

La veritat és que va ser una gran idea i ens ho vam passar molt bé.
Manel, tens raó amb això del número fatídic. El proper cop tindrem en compte el teu oferiment!

Glòria dijo...

Quin goig de montaditos i a més una idea molt bona això que cadascú en prepari un de diferent. Ens posaràs alguna recepta?.

Fins aviat!

Anna dijo...

Espectacular! Quin grup de xefs!!

El cullerot Festuc dijo...

Uff!!...No sabria pas amb quin quedar-me...tots fan una pinta increible!!!
Petunets,
Eva.

Ro dijo...

Quina festa més divertida, entre el menjar, els vins i la música tot rodó. I quins àpats més bons. És una molt bona idea per copiar.

La Taula d'en Bernat dijo...

Us animo a tots a que copieu la idea. Us ho passareu pipa!

Glòria, el montadito de l'Aleix és una recepta que ja hi ha al blog en tamany miniatura (Filet de porc amb escalunyes i pols de pernil ibèric). La meva recepta tinc pendent de posar-la... Respecte a les altres, intentaré perseguir els "chefs" perquè em passin la recepta, tot i que la majoria es poden fer intuïtivament mirant els ingredients de sota. A veure si us hi animeu!

Petons a totes i tot!

a n i s h i dijo...

Qué bien me lo iba yo a pasar aquí, pica que pica, ojjj es lo que más me gusta!!!. Y estos que son de alto copete que dicen en mi pueblo mmmmmmm.
Un abrazo.
Ana