3/3/08

Vichyssoise a l'estil de la Júlia

Recepta cedida per Júlia Castillo

Ingredients:
4 porros grans
4 patates mitjanes
1'5 l de brou de pollastre
80g de mantega
250 ml de crema de llet
sal i pebre

Preparació:
Temps estimat: 45 minuts

  • Piqueu la part blanca dels porros y poseu-los a coure amb la mantega a foc susu per tal que no agafin color.
  • A continuació , peleu les patates i talleu-les en rodanxes fines.
  • Quan els porros estiguin cuits, hi afegiu el brou i les patates. Salpebreu i deixeu coure durant 20 minuts.
  • Seguidament, ho passeu tot per la batedora elèctrica. Si voleu que la crema quedi més fina i que no es notin els fils del porro, passeu-la pel colador xinès.
  • Un cop batuda la crema, rectifiqueu de sal i afegiu-hi la crema de llet. Deixeu-ho refredar i, un cop hagi agafat la temperatura ambient, poseu-ho a la nevera fins a l'hora de servir.
  • Serviu la crema ben freda. Si voleu, podeu guarnir el plat amb amb una mica de julivert picat o amb unes rodanxes ben fines de porro fregit.