20/4/08

Arròs verd

No fa massa, en aquest blog, us vaig parlar de les patates blaves. Avui us vull parlar de l’arròs verd. Es tracta d’un tipus concret d’arròs, d’origen vietnamita, que Juan Mari Arzak va presentar ja fa uns quants mesos al programa de Karlos Arguiñano.

La meva curiositat, en veure aquell producte d’un verd tan artificial, em va portar a tafanejar algunes webs sobre gastronomia i alimentació, amb la intenció de verificar que, certament, existís aquella mena d’arròs en la nostra naturalesa.

I, efectivament, sembla ser que l’arròs verd existeix. És un arròs glutinós, sovint premsat, que es troba a alguns països de l’Extrem Orient, especialment al Vietnam. Es pot preparar fent-lo bullir com l’arròs blanc de tota la vida o es pot fregir per tal que s’infli, de manera similar a l’arròs inflat tradicional. A casa nostra és pràcticament impossible trobar-lo en comerços, i tampoc sembla un producte gaire conegut als països veïns.

Tot i així, tafanejant per Internet, he pogut trobar vàries receptes d’arròs verd. En la majoria de casos, però, es tracta de receptes elaborades amb arròs blanc tradicional tenyit gràcies al seu poder d’absorció. Els millors aliments per conferir aquest color verd tan exòtic als nostres arrossos són els espinacs, les bledes o el julivert.

El meu dubte és si el producte que es va mostrar durant el programa d’Arguiñano era arròs verd natural o tenyit. Arzak va explicar que en els seu restaurant estan investigant aquest producte -que es fan portar expressament de Vietnam- però també admetia haver-lo cuinat amb potenciadors del color com els espinacs o les bledes. Per tant, dedueixo que el color tan intens que observem en aquestes imatges no es corresponen amb l’autèntic color de l’arròs verd...

Com que de moment sembla impossible trobar en cap establiment aquest producte tan exòtic, ens haurem de conformar amb els procediments casolans per tenyir l’arròs de casa nostra. A continuació us exposo una recepta ben senzilla:


ARRÒS BLANC DISFRESSAT


Ingredients:

2 tasses d’arròs
2 gots d’aigua
2 cullerades d’oli
1 manat d’espinacs
1 manat de julivert
Sal

Preparació:
Temps estimat:
40 minuts


  • Talleu les fulles dels espinacs en juliana, renteu-les bé i feu-les bullir amb dos gots d’aigua durant 5 minuts. Un cop cuites, escorreu-les i reserveu.
  • A continuació, poseu dues cullerades d’oli en una cassola. Un cop estigui calent, afegiu-hi l’arròs. Deixeu-lo 2 minuts amb l’oli, remenant constantment i, seguidament, afegiu l’aigua dels espinacs.
  • Deixeu coure l’arròs a foc lent fins que es begui tot el suc.
  • Serviu l’arròs calent i empolvoreu amb el julivert picat.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

A Forpas Gastronomía en tenim.

Ens trobem al C/Trefí nº11 de Palafrugell, Girona.

Salutacions

Laia dijo...

A la Casa Perris al barri del born de Barcelona en venen! En vaig comprar per provar-lo i em van dir que es fa servir per arrebossar. Així doncs, aquest vespre el provarem!