26/4/08

Quimet & Quimet

El dijous passat, l’Àlex i l’Eli ens van portar a descobrir una de les relíquies gastronòmiques més emblemàtiques de Barcelona, el Quimet & Quimet.

Situat al cor del Poble Sec, Quimet & Quimet és un dels llocs més autèntics i entranyables de Barcelona. Es tracta d’una bodega nascuda a principis del segle passat i que ha anat passant de generació en generació, de Quimet en Quimet, fins arribar al cinquè Quimet de la família, que porta actualment l’establiment amb la seva germana, de forma senzilla i oferint un tracte proper i familiar.

Malgrat que el local té unes dimensions bastant restringides, dins d’aquesta bodega-bar-restaurant hi ha cabuda per a una bona i considerable selecció de vins, vermuts, caves, licors i whiskys de malta. La botiga està especialitzada en conserves d’alta qualitat, tot i que també s’hi poden trobar productes més exòtics com sal de l’Himàlaia o reduccions d’oli i vinagre balsàmics.

El més destacable del local, però, són les seves tapes elaborades amb matèries primes de gran qualitat. El propietari, segons ens han comentat els nostres amics, viatja sovint arreu d’Europa en busca de productes singulars i de màxima qualitat.

Els montaditos són especialment enginyosos i creatius: boquerons amb garotes i tomàquet confitat, anxoves amb pebrots del piquillo a la vinagreta, salmó amb iogurt i mel trufada, paté de campagne amb ceba confitada, musclos amb tomàquet confitat i caviar... A més, totes les tapes les preparen al moment i la base dels montaditos està sempre cruixent, la qual cosa és d’agrair al paladar però es converteix en un petit inconvenient a l’hora de menjar-ho a peu dret i sense coberts. Al migdia preparen també algunes tapes calentes.L’oferta és de més d’un centenar d’especialitats que van canviant segons el dia i la disponibilitat de productes. Hi ha una pissarra petita a l’exterior del local amb alguns suggeriments, però la millor manera de demanar és mirant directament els productes al mostrador o demanant consell al propietari. Són del tot aconsellables els formatges, acompanyats de diferents pans exòtics, o el embotits de la casa.

Del tot aconsellables són també els seus vins i licors, que decoren tota una paret del local. Nosaltres vam prendre un Bierzo exquisit del Dominio de Tares i, per acompanyar les postres, un licor de mandarina i de pera williams, un pèl forts per al meu gust, però de gran acceptació entre el públic masculí.

L’estil sofisticat i avantguardista de la cuina de Quimet & Quimet contrasta amb les reminiscències modernistes del local, ataconat d’ampolles de vi i de llaunes de conserves. Es tracta d’un local de dimensions diminutes, amb tres tauletes rodones sense cadires i una barra. Les recomanacions de la guia Routard i de Lonely Planet –entre d’altres- han contribuït a que el local estigui sempre ple de gom a gom, la qual cosa, sumada al fet que s’ha de menjar a peu dret, fa que la degustació esdevingui força incòmode. És el preu que s’ha de pagar per menjar com un rei a un preu força raonable (uns 25 euros per cap).

2 comentarios:

a n i s h i dijo...

Qué casualidad, la última vez que fui a Barcelona estuvimos ahí tomando unos aperitivos, muy entrañable la verdad, reliquia es la palabra, años hacía que no veía un sifón y me alegré de poderlo descubrir a mis hijas.
De hecho en mi blog hay una entrada dedicada: Aperitivo Quimet creo que la llamé.
Volveré a ver qué nos sigues descubriendo.
Un abrazo.
Ana

La Taula d'en Bernat dijo...

Voy a leer tu artículo.Sólo pensar en este sitio se me hace la boca agua...
Besos!