12/4/08

Trobada amb Xavier Mor a la bomboneria de Teresa Llordés

A l'esquerra, Teresa Llordés i, a la meva dreta, Xavier Mor

Ahir a la tarda, l’Aleix i jo vam tenir l’enorme plaer de conèixer el nostre xocolater preferit: Xavier Mor. La trobada va tenir lloc a la bomboneria de Teresa Llordés, un espai dedicat a tota mena de productes elaborats amb xocolata de la més alta qualitat.


Teresa Llordés dirigeix el seu establiment amb amabilitat i professionalitat, oferint els seus irresistibles bombons a les parelles de nuvis que intenten elegir entre diferents models de detalls de noces.


Malgrat que es tracta d’un negoci força orientat a comandes per a noces, batejos i comunions, Teresa Llordés manté una àmplia gamma de productes que atrauen, sens dubte, els més llaminers. Val la pena deixar-se caure per la seva botiga només per gaudir de l’intens aroma de la xocolata, i resulta inevitable acabar comprant alguna rajola o una caixeta de bombons.

Tot i que bona part dels productes de la botiga són de Xavier Mor, també hi podem trobar una petita representació d’Enric Rovira i Michel Cluziel; tots tres xocolaters de gran prestigi i reconeixement a nivell europeu. Així doncs, quan comprem a casa la Teresa Llordés, comprem amb la garantia que ens emportem un producte de la més alta qualitat.


A més a més dels bombons, els detalls de noces i una bona selecció de tauletes de xocolata, podem trobar-hi una àmplia gamma de vins dolços, grapes i caves.

També podeu trobar-hi productes de temporada, com les mones per Pasqua, deliciosos torrons de xocolata per Nadal o romàntiques roses de xocolata per Sant Jordi. Ara que s’acosta el 23 d’abril, us recomano a tots els enamorats una visita a la Teresa; no us en penedireu i segur que triomfeu amb el detall!

Una mica abans de les 7h de la tarda vam arribar a la bomboneria. La mestressa ens va rebre de seguida i ens va fer seure en una taula que ja havia reservat per a nosaltres. Poc després va arribar el nostre esperat Xavier Mor. Al començament estava tan nerviosa que gairebé no em sortien les paraules, però el Xavier Mor és una persona amable i propera, que ben aviat ens va fer sentir com a casa nostra. Vam estar xerrant una llarga estona sobre la seva professió, els seus productes i la seva manera d’entendre el món de la xocolata. Ens va explicar que des de ben petit ja era un nen força llaminer. Després d’haver acabat la carrera d’enginyeria, va entrar a treballar a la fàbrica Bimbo, en una cadena de producció on, contràriament a les advertències del seu cap, mai va avorrir-se de tastar la crema dels Bollicaos, Bonnys o Tigertons.

Mentre ens explicava aquestes anècdotes sobre la seva vocació xocolatera, Xavier Mor va aprofitar per presentar-nos diverses de les seves novetats, algunes de les quals es van presentar recentment a la fira de l’Alimentària. El producte estrella va ser, sense cap mena de dubte, un dels vins dolços que Mor ha llençat al mercat des de fa ben poc.

El Xaviermor Vintage és un vi negre sobremadurat, elaborat amb ceps de garnatxa i carinyena de més de setanta anys. Les vinyes es troben al Montsant, a una altitud de més de 450m, en un terreny de pissarres, calcari i sec, que obliga les arrels a alimentar-se d’aigua de gran puresa filtrada a quasi 12 metres de profunditat. Aquestes condicions fan que esdevingui un vi potent i concentrat, ideal per prendre amb foie, formatges, pernil de gla i, evidentment, amb una bona xocolata. Per tal d’acompanyar el vi, Teresa Llordés ens va preparar un aperitiu deliciós i senzill: unes torradetes amb oli d’oliva, xocolata fosa i sal Maldon. Un autèntic plaer per a tots els sentits!

A més de la seva col·lecció de vins, Xavier Mor ens va presentar altres productes, més relacionats amb el món de la xocolata i la pastisseria. En primer lloc, ens va presentar els seus nous cakes Mor&Almendra i Mor&Cake. Es tracta de preparats en pols, similars als del Coulant o el Brownie, que permeten l’elaboració de bescuits de forma casolana i senzilla. Només cal barrejar el contingut del pot amb 3 ous, ¾ de got d’oli i ½ got d’aigua, i deixar coure al forn a 180º durant 35-40 minuts. Si el resultat és com el del Coulant, l’èxit està assegurat!


En segon lloc, Xavier Mor ens va presentar els seus minibombons en forma de blisters, alguns amb cobertura de pols de cacau, i uns altres amb una cobertura de xocolata metal·litzada pensada perquè els consumidors no s’embrutin les mans (el senyor Mor pensa en tot!).
Finalment, la darrera de les novetats que ens va presentar el senyor Mor van ser uns altres capricis de color malva metal·litzat i amb un intens sabor de gerds que ens van sorprendre gratament.

Tanta generositat i amabilitat per part d’una persona que admires i valores professionalment, no deixa de commoure’m. Xavier Mor ha demostrat ser, a més d’un excel·lent xocolater, una persona propera, amable, senzilla i captivadora. Li desitjo molta sort en tots els seus projectes, de ben segur ben meditats i fets amb il·lusió.

10 comentarios:

Aleix dijo...

Felicitats per un blog tan extraordinari!

Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Anónimo dijo...

Nena! Quin Blog!!!!!

He estat una bona estona regirant amunt i avall, i la veritat és que se m'ha fet la boca aigua (ja em volien posar el pitet). El millor de tot ha estat llegir l'article sobre en Xavier Mor amb un dels seus minibombons a la boca.
Has elevat la cuina a gènere literari.
Em sembla que també haig de felicitar a l'Aleix que alguna cosa tindrà que veure en l'excel•lent presentació del blog, amb tècniques audiovisuals i un acurat disseny.
Res, nois, UNA PASSADA!!!!!!

Ànims i a continuar.

El papa

La Taula d'en Bernat dijo...

Eiii! Ja era hora que donéssiu un cop d'ull al blog... Els elogis d'un pare, un pèl exagerats, sempre són benvinguts i fan pujar la moral! Celebro que us agradi i sí, l'Aleix té bon part de culpa de que això funcioni.
Bé, ara ja sabeu a què dedico les hores mortes i el motiu d'aquests quilets de més. Je, je!

JUAN DE DIOS PÓRTUGOS dijo...

Visca En Cap i Pota!!!!

Ivy dijo...

Donen ganes d'anar a la bomboneria !!
Felicitats per aquest blogg !

La Taula d'en Bernat dijo...

Jo també dic "Visca a en Cap i Pota" però es veu que he parlat massa i s'ha enfadat amb mi...
Encantada de conèixer-lo, senyor Carraquiri!

La Taula d'en Bernat dijo...

Ivy, moltes gràcies pels teus ànims. Si t'animes a passar per la bomboneria de la Teresa, és al carrer Comte Urgell nº 61 (cantonada Gran Via).

Anónimo dijo...

quina gana! després de tot el que ens vas explicar no podia deixar de llegir l'article sobre la trobada. de conya! si segueixes així t'hi acabaràs dedicant ;)
núria

La Taula d'en Bernat dijo...

Moltes gràcies, Nurieta!