3/11/08

Risotto de rovellons i botifarra

Una altra de les especialitats tardorenques que no poden faltar al nostre repertori són els bolets. I, per aquest motiu, durant aquesta estació de l’any, en molts blogs trobem múltiples receptes elaborades amb tota classe de fongs, des de rovellons, ceps, llenegues, rossinyols o fredolics, fins als menys usuals ous de reig, que em van cridar l’atenció en una de les receptes de La Cuina d’en Camil que l’autor ha titulat “Ous de reig amb mongeta de Santa Pau”.

Un altre plat estrella elaborat amb bolets és el risotto, que també apareix en un munt de blogs com el “Risotto de faves i shii-take” d’en Jordi de A la Cuina, el "Risotto de bolets" de l'Eva de El Cullerot festuc, o el “Risotto de bolets i carn” que la Núria de CocinArte prepara emprant quinoa enlloc d’arròs. Un dels que em va cridar més l’atenció per la similitud amb el que jo preparo és el “Risotto amb botifarra i bolets” de la Gemma de bcn mon amour.

La particularitat del meu risotto és que l’he elaborat únicament amb rovellons frescos i he acabat la cocció amb una copa de vi negre. A més, aprofitant que tinc una ampolleta d’oli de tòfona blanca a punt de caducar, hi he afegit una goteta d’aquest perfum líquid encisador per donar un toc aromàtic al plat.

Ingredients per a 4 persones:


400g d’arròs bomba
300g de rovellons
1 botifarra crua
1 ceba tendra
2 cullerades de sofregit de tomàquet casolà
1 litre de brou de pollastre
una copa de vi negre
50g de parmesà rallat
un rajolí de crema de llet
un rajolí d’oli de tòfona blanca
all i julivert
oli d’oliva i sal
  • Primer de tot trossegeu els rovellons en quadradets petits i piqueu la ceba ben fina.
  • Poseu a sofregir la ceba amb una mica d’oli d’oliva. Quan comenci a daurar-se, afegiu-hi els rovellons i la carn de la botifarra esmicolada.
  • Piqueu el julivert i l’all i afegiu-ho a la cassola amb un polsim de sal.

  • Quan els rovellons comencin a estar cuits, afegiu-hi l’arròs i el sofregit de tomàquet. Remeneu i deixeu coure uns minuts sense líquid.
  • Passat aquest temps, aneu afegint el brou mica en mica, afegint-ne un cullerot cada vegada que s’hagi begut el suc. Mentrestant, no deixeu de remenar. És millor que tingueu el brou en una olla a part i en calent.
  • Quan l’arròs estigui a punt d’agafar el punt de cocció desitjat, afegiu-hi la copeta de vi negre. Deixeu que se la begui i apagueu el foc.
  • Amb el foc apagat, afegiu-hi un rajolí de crema de llet i remeneu. Si no teniu crema de llet, també hi podeu posar una cullerada de mantega. Però no us passeu, ni amb una cosa ni amb l’altra.
  • Emplateu el risotto, empolvoreu-lo amb una mica de parmesà en pols i, si en teniu per casa, afegiu-hi un rajolí d’oli de tòfona blanca.

I bon profit!

4 comentarios:

Anónimo dijo...

Anna aquest no me l'has fet eh! ja tardes... ;)
Gisela.

La Taula d'en Bernat dijo...

El proper cop que vinguis a dinar a casa, recorda-m'ho, i si tinc rovellons, els teus desitjos seran concedits. Je, je! Però no triguis gaire que els rovellons no duren tot l'any...

gemma dijo...

Que bon color que té! Suposo que degut al sofregit i al vi negre...Mmmmmmmmmmm!

Anna dijo...

ESPECTACULAR!!! L'HE DE FER BEN AVIAT!!!