24/11/08

Pollastre arrebossat amb ametlla mòlta

Aquesta recepta va dedicada a la Núria de CocinArte, a la parella vermella i a tots els blocaires que seguiu, heu seguit o penseu seguir en algun moment de les vostres vides el Mètode Montignac. També vull dedicar aquest post a la Bàrbara, una amiga amb la qual he recuperat el contacte gràcies als prodigis virtuals, i que em va semblar molt encuriosida pel Mètode Montignac.

Com podeu veure, no es tracta de res sofisticat, sinó tot el contrari. L'única cosa que crida l'atenció és que en l'arrebossat del pollastre hem substituït la farina de galeta per ametlla mòlta (ja us podeu imaginar d'on em va sobrar...).

El resultat és soprenent visualment, perquè amb prou feines es distingeix d'un arrebossat normal, però quan te'n poses un tros a la boca notes ben aviat la diferència, no pel gust, que és molt suau, sinó perquè el tacte de la crosta formada per l'ametlla és més dur i aspre.

El motiu pel qual Montignac ens proposa substituir la farina per l'ametlla en múltiples receptes és que l'ametlla té un IG (índex glucèmic) molt inferior a la farina, per la qual cosa la sang reté menys sucres i, a la llarga, el cos genera menys greixos.

Si voleu veure més informació sobre el Mètode Montignac, podeu fer un tomb per la secció Racó Montignac d'aquest blog o consultar la web oficial del nutricionista francès.

5 comentarios:

Anónimo dijo...

Quina recepta més original! Ara bé, no estic d'acord amb la idea de la menor fabricació de greixos si s'arrebossa amb ametlla i no amb farina, donat que 10gr d'ametlla tenen, per una banda el doble de kilocalories que 10gr de farina, i per altra perquè 10gr de farina aporten només 0'14gr de greix, i en canvi els 10gr d'ametlla n'aporten 5,5gr.

La cuina vermella dijo...

Gràcies per la dedicatòria, Anna!! i perquè llavors diguin fer dieta és un rotllo!!! m'encanta aquest pollastre, el que passa és que jo ho acompanyaria amb un bon pa amb tomàquet i llavos el mètode va a prendre vent!!! petons estimada!

La Taula d'en Bernat dijo...

Hola Menja sa!
Això que dius és ben veritat, però la dieta Montignac és un misteri que va en contra de les lleis alimentàries més elementals...

Hola, cuiners vermells!
Aquest és el problema principal del MM, que quan ja has fet el plat seguint totes les regles no et pots estar d'un trosset de pa. Jo ja fa temps que no el segueixo al peu de la lletra, només n'aprofito les receptes que em semblen interessants. I aquests quilets de més ja em semblen de la família... Jeje!

Salut!

Anónimo dijo...

Hola de nou Anna. De misteri cap, jo més aviat diria malinterpretació. He comprovat i demostrat que l'alimentació no dissociada és suficient per perdre pes i mantenir-lo.

Anónimo dijo...

bones! penso que aquesta recepta és ideal per a gent amb celiaquía (al·lèrgia al gluten i per tant a blat i molts altres cereals).
Menja sa, el contingut en lípids serà major però has de tenir en compte que els lípids que conté són bons antioxidants i contribueixen a millorar el perfil lipídic.