15/3/12

Crema de llenties amb pebre vermell de la Vera

IMG_8396

Aquest mes, la Marina de Xocolata Desfeta i la Sandra i el Xavier de Els fogons de Labordeta ens proposen una Recepta del 15 ben temptadora. L’ingredient principal: les llenties!!! I com que a casa les llenties ens encanten, no he volgut deixar escapar l’oportunitat d’experimentar una mica i, enlloc de les clàssiques llenties estofades, he volgut presentar aquesta crema.

Aquest mes...

La primera vegada que vaig tastar la crema de llenties va ser a Egipte i a tota la família ens va encantar, però la veritat és que mai m’havia animat a preparar-la a casa. L’altre dia, consultant diferents receptes per Internet, vaig trobar una idea molt bona al blog de la Su. Es tractava d’acabar la presentació de la crema amb uns daus de pa fregits amb oli i pebre vermell de la Vera. Jo no he fregit els daus de pa, perquè els compro ja torradets al Forn Bertran, però he acabat de decorar el plat amb una mica de pebre vermell de la Vera, que a més aporta a la crema aquest puntet de fumat tan típic dels estofats. El resultat: com si estiguéssim menjant un estofat amb xoricet i tot, però amb la textura d’una crema.

Ingredients per a 4 persones:

400 g de llenties (cocció fàcil)
1 porro
1 branqueta d’api
1 pastanaga
1 tomàquet
1 fulla de llorer
oli d’oliva
sal
pebre vermell de la Vera
una branqueta de julivert

Preparació:
Temps estimat:
5 minuts + 45 minuts de cocció

  • Netegem les verdures, pelem la pastanaga i la partim per la meitat longitudinalment i pelem el tomàquet i en traiem el peduncle. Val la pena aprofitar la part més verda del porro perquè és on hi ha més vitamines.
  • Posem les verdures en una olla amb aigua freda, un polsim de sal i la fulla de llorer, i portem a ebullició.
  • Quan arrenqui el bull hi incorporem les llenties i un raig d’oli d’oliva. Si no són de cocció fàcil les haurem de deixar tota la nit anterior en remull.
  • Deixem coure a foc mig durant uns 45 minuts aproximadament.
  • Un cop cuites les llenties, retirem de l’olla la fulla de llorer i ho passem tot per la batedora elèctrica. Si veieu que hi ha molta aigua, millor treure’n una mica abans de triturar i afegir-la al final si és necessari. Penseu que la crema ha de quedar més aviat clareta perquè a mesura que es va refredant agafa molta densitat.
  • Passem la crema pel passapurés per tal d’evitar les pells de les llenties i del tomàquet. Així obtindrem una crema ben fineta.
  • Serviu la crema en plats fondos, afegiu-hi un grapat de crostons de pa, decoreu amb una branqueta de julivert i empolvoreu amb el pebre vermell de la Vera.

Si voleu evitar evitar calories podeu prescindir dels crostons de pa i igualment tindreu un plat ben saborós i saludable.

24 comentarios:

Gastroadikta dijo...

Mai les he provat en crema, però també han d'estar ben bones.

Petons!!!

Els fogons de la Bordeta dijo...

Visca la crema de llenties!! A casa l'hem descoberta pel 15 també! I a nosaltres amb el toc de pimentón de la Vera ens guanyes, hi estem ben enganxats... també n'he posat a la crema!
Una proposta fantàstica, recorda de deixar-nos l'enllaç! ;)
Moltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra

PD: per cert, la Bordeta separat jeje

Anónimo dijo...

Quina varietat de llenties que tenim, mmmm, no l'he probat mai aquesta crema però vist l'èxit ho hauré de fer! petons

Joaquina dijo...

Molt bona proposta, una crema de llenties!! Mai les he preparat així.. amb el pebre vermell de deu.. petons,

Dolores-MiGranDiversion dijo...

Nunca la he probado en crema....un besito

Q dijo...

El toc final, molt sovint, és decisiu per a l'èxit d'una recepta. El pebre roig de la Vera m'encisa, i m'apunte la idea per algun dia de llentilles. Gràcies!

veto dijo...

Esa receta es todo un éxito. Así acaban mis lentejas cada vez que las preparo, porque se me pasan.......

Te ha quedado estupenda.
Besos.

GEMMA dijo...

pero com hem de prescindir dels crostonets de pa amb lo bons que son...jeje
La crema te molt bona pinta i el toc fumat del pebre ja deu ser massa...
Petonets.

A peu coix. Núria Sagués dijo...

T'han quedat magnífiques i amb el toquet de pebre.
El proper cop que en prepari hi posaré pa torrat

Miquel dijo...

divinas y con el toque del pimentón de la Vera suprema crema
peto

trifasic de baileys dijo...

Deliciiosa, amb el toc de pebre vermell, em sembla mooolt bona aquesta crema!! petons

Marina dijo...

Boníssima crema... i que et recordi el viatge a Egipte no té preu!!! EPtons

Gemma dijo...

L'aroma fumat del pebre vermell ha de quedar molt bé! Les llenties en crema m'encanten, fins i tot més que les guisades.

starbase dijo...

Tot el que porti pebre vermell de la Vera té +1 punt a la nota final, m'encanta!! :)

Lídia dijo...

Apa quina proposta més bona; m'encanten les llenties i els plats que es mengen amb cullera! segur q m'encantaria aquesta crema!! l'haurem de provar!
petonets

Cris Mini Món dijo...

No l'havia vist mai amb crema, segur que es ben bona. L'haurè de provar.
Una abraçada

Roser dijo...

No he provat mai les llenties amb crema, i te molt bona pinta!
Petons

Anna dijo...

La crema de llenties m'encanta, i estic segura que el puntet de pebre vermell li dóna un toc clau!! Si sempre mengem les coses de la mateixa manera és perquè volem! jeje

Un petonet guapa! :D

Coses de Llàbiro dijo...

Amb crema no les he tastades. Hauré de comprar aquest pimentón.
Petons i bon cap de setmana.

llimaverda dijo...

te que estar bonissim!!!

La cuina de l'Eri dijo...

Ostres des de que vaig descobrir el pebre de la Vera hi estic molt enganxada i amb aquesta crema li deu anar de meravella. Recepta apuntada. Petonets

Chez Silvia dijo...

Amb crema son boníssimes!!! la faig moltes vegades:) petonets

Anna Hallado dijo...

Una crema estupenda. M'encanta el toc del pebre vermell de la Vera.
Una abraçada

Anna Sunyer dijo...

He fet la crema,molt bona.
He guardat la pasta sobrant,al passar-ho pel passapurés,pensant en aprofitar-ho.És una massa densa,com un puré,però clar hi ha també totes les pells de les llenties.
Algú podria donar-me una idea de com aprofitar-ho?