18/12/11

Torró cremós de xocolata amb blat de moro i Cointreau

IMG_6126

Una mica  tard, ja ho sé, però si hi sóc a temps m’agradaria participar en la Recepta del 15 que, una vegada més organitzen Xocalata desfeta i Els Fogons de la Bordeta, aquesta vegada amb una proposta molt nadalenca: els torrons.

La veritat és que fer torrons a casa ni se m’havia passat pel cap, però les propostes que he anat veient aquests dies pels blocs que segueixo m’han engrescat a provar-ho.

He volgut començar pel torró de xocolata, que és el que m’ha semblat menys complicat i, per afegir-hi una mica de creativitat, m’he decidit per donar-li un toc salat que em sembla que queda fantàstic amb la xocolata. A més, he procurat que el resultat fos un torró cremós, apte per a tota la família, incloses les iaies!


Ingredients:

300 g de xocolata per fondre
200 ml de nata (30% mg)
40 g de sucre
40 g de mantega
un grapat de quicos
un polsim de sal
4 cullerades soperes de Cointreau
1 motlle per a torrons de xocolata

Preparació:
Temps estimat:
15 minuts

IMG_6108

  • Primer de tot poseu un grapat generós de quicos a la picadora elèctrica i piqueu-los fins fer-ne una pols no massa fina.
  • A continuació, poseu en un cossi la nata, la mantega, el sucre, el Cointreau i la xocolata trossejada. Jo he fet servir la xocolata per a postres de la marca Nestlé i, realment, és ideal  per fondre.
  • Escalfeu els ingredients a foc mig sense deixar de remenar amb una cullera de fusta.
  • Quan els ingredients estiguin fosos i ben amalgamats, afegiu-hi el granulat de quicos reservant-ne una mica per decorar.
  • Remeneu bé la mescla i disposeu-la dins d’un motlle per a torrons de xocolata prèviament empolvorat amb una mica del granulat de quico. De motlles en trobareu de fusta, silicona i plàstic. Jo he fet servir els que tenen al Cullerot de Badalona i m’ha anat molt bé. A més, a la mateixa tenda tenen fundes per als torrons que són molt semblants a les de pastisseria o torroneria. Fixeu-vos també en el model de motlle que elegiu, perquè n’hi ha de diferents tipus segons la mena de torró que es vol elaborar. Els motlles per a torrons de xocolata solen ser ondulats, mentre que els que s’empren per al tradicional torró de Xixona o de rovell són llisos.
  • Empolvoreu amb una mica de sal i deixeu refredar la xocolata. Quan estigui a temperatura ambient, introduïu el motlle a la nevera, si pot ser durant 24 hores.
  • Per desmotllar el torró, us aconsello que resseguiu el contorn amb un ganivet mullat amb aigua calenta i que introduïu el cul del motlle durant uns segons en aigua calenta. No us passeu perquè si no la xocolata es desfaria.
  • Poseu el motlle cap per avall sobre una safata i premeu amb els dits per fer sortir el torró.
  • Podeu acabar de decorar el torró amb una mica més de granulat de blat de moro.

He de dir que estic molt satisfeta del resultat del meu primer torró, però també he de confessar que pensava que quedaria més cruixent. El granulat de quico, barrejat amb la xocolata, queda una mica estovat i s’enganxa una mica a les dents. La propera vegada, que segurament serà abans del dia 24, provaré la mateixa recepta amb granulat de festucs!

27 comentarios:

Txell Lagresa dijo...

BuaAAAA! Aquest no me'l perdo ni boja!!!
No sé si tindré temps de fer-lo abans de festes però la veritat és que serà un plaer menjar-me'l -bé, compartir-lo- en qualsevol moment!!! Devoro la xocolata i combinada així pot ser....espectacular!!! Un petonàs Anna!

LA COCINERA DE BETULO dijo...

La xocolata queda molt bé amb ingredients salats encara que es fa extrany amb un torró, tot es questió de tastar-lo.
Petons.

Joaquina dijo...

El torró de xocolata amb cointreau ens agrada molt a casa, amb el afegit del blat de moro deu de ser un explossiu, m´encanta la textura que presentes.. A gaudir-lo!!! petons,

Anónimo dijo...

Que si hi ets a temps? Com vols que l'índex del 15 es quedi sense aquesta meravella de recepta? La meva primera idea era per un torró de xoco amb contrast salat dels quicos, i veient el teu no dubtis que el faré! quina pinta!
Petonets
Sandra

PD: deixa l'enllaç al bloc, que així el Xavi et pot incloure a l'índex sense problemes!

Thermofan. Marisa G. dijo...

Anna, gràcies per la teva visita. M'he quedat bocabadada amb la mescla blat de moro, torró i cointreau. T'he que estar deliciós. Jo, justament ara, estic començant tb el meu primer torró de xocolata però encara que sembla fàcil amb la TMX, tinc que esperar pq porta tres tipus de xocolata i fruits secs. És una prova pq vull fer regalets de torrons meus.
Per si vols llevar la paraula de seguretat per als comentaris, tens que anar a la configuració de comentaris i ahí ho podràs fer. Em faig seguidora, que pensava que ja ho era, i t'afegeix al meu llistat de blogs. Bon Nadal i petons.

trifasic de baileys dijo...

més val tard que mai!! i aixo de posar-hi kikos es realment original !!! m'agrada la idea!! i si a més te licor ja ni et dic...petons

Gemma dijo...

Fa temps vaig fer un torró semblant amb blat de moro, però no era tipus ganache com aquest, de manera que va quedar molt cruixent. Ara bé, jo també prefereixo els torrons més cremosos com el teu ;)

lolines dijo...

xocolata amb cointreau, ummmmm, bonisssimn

Cristina dijo...

Així que t' hem engrescat, oi? N´' he vist algun amb blat de moro i és una proposta que he de provar. La combinació salada amb la xoco és espectacular. El teu es veu molt cremós.

Gastroadikta dijo...

El cruixent dels kikos li deu anar molt bé, es que el salat va molt bé amb la xocolata. I el punt de cointreau... Genial!
Petons

Bet dijo...

Anna, t'ha quedat fantàstic!! no sabia que hi havia diferents motlles segons el tipus de torró i em sembla molt bona idea això de fer-los aptes per a tots, les àvies de casa nostra també es queixen i ningú hi pensa pobretes... A mi segur que m'agradaria molt, la xocolata així cremosa però sòlida m'encanta!! petonets guapa!

Anna dijo...

Xocolata i kikos, fa massa temps que tinc pendent provar aquesta combinació, ha de ser boníssima!! :D Almenys a tu sembla que t'hagi quedat deliciós, i amb la textura cremosa mmm jaja

Un petonet guapa! :D

GEMMA dijo...

Amb el que m'agrada el blat de moro..... Aquest el faig segur.
petonets.

Manu dijo...

que pintaza!!!! madre mia... ole por los turrones... y todas sus versiones

perfecto!

Miquel dijo...

una combinacion muy buena y el toque de kikos le va divino
molt bo

Judith dijo...

diuen que més val tard que mai!!!! una combinació fantàstica Eva. Molts petonets guapa

Unknown dijo...

Ese es un turrón gourmet. Qué mezcla tan rica y qué bien se ve. Desde luego que este año he visto turrones de primera en la blogosfera y el tuyo es uno de ellos. Un beso y feliz Navidad

Roser dijo...

M'agrada molt la combinació d'ingredients!! Un torró molt deliciòs, i si és cremos... encara més!!
Petons

Coses de Llàbiro dijo...

Els quicos amb xocolata m'agraden molt, com a proposta de torró em sembla molt original.
Petons.

Pilar dijo...

qué pedazo de turrón, me encanta y el toque de kikos me parece perfecto. Un 10.
Besos

Eva Flores dijo...

qué bo!!!!

Ramon Juanola dijo...

Anna soc jo que tinc de aprendrà de tu.
Me veig mol i mol petit al costat de tots vosaltres.
Una dolça Abraçada!!!!
Ramon

La Taula d'en Bernat dijo...

Gràcies a tots per la visita! Veig que la combinació de dolç i salat ha agradat força... I Ramon, aquí tots aprenem de tots!!!!

Petonets!

Cris Mini Món dijo...

Quin turró més bo, m'encanta el detall dels quicos estan boníssims.
Una abraçada

L&C dijo...

Ohhhh quina pinta!!!La barreja és exòtica i deu estar boníssima!!!!

Petons i bones festes!!!!

Anónimo dijo...

Uauu aquest encara no l'havia vist!! Quina bona pinta i sí dolç i salat m'encanta crec que és el millor :P Una abraçada.

Sylvie en la cocina dijo...

Quines receptes més creatives!, em quede de seguidora, i et convide a que et passes per el meu bloc.