5/12/11

Restaurant Mareny

IMG_5644

Aquest cap de setmana, després de molt de temps de no baixar per terres de l’Ebre, ens vam decidir a passar un cap de setmana amb els meus pares i la meva germana i l’Edmon a Les Cases d’Alcanar. L’excusa era perfecte: les XVIII Jornades Gastronòmiques dels cítrics i la galera. La veritat és que vam escollir unes dates perfectes per baixar a Les Cases, no només pels menús gastronòmics de què vam gaudir, sinó perquè és l’època de màxim esplendor dels tarongers i els terrenys que envolten els prats fan un goig especial. A més, vam tenir ocasió d’anar a collir mandarines al terreny d’uns bons amics de l’Edmon i ens en vam emportar una bona caixa cap a casa!

Avui, però, us vull parlar del menú degustació que vam fer a casa l’Elena, al restaurant Mareny, del qual ja us havia parlat en una altra ocasió. El cap de setmana passat els meus pares ja havien provat un dels plats que l’Elena havia dissenyat per al menú de les Jornades i en van quedar tan entusiasmats que no volien que ens el perdéssim.

Vam començar la degustació amb uns calamars a la planxa amb filet de llimona, un plat senzill on el protagonista va ser el calamar fresquíssim i saborós del Mediterrani amb el toc àcid de les llimones de la terra.

IMG_5559

Per seguir obrint boca, l’Elena ens va preparar unes delicioses croquetes de galera, però no ens vam poder resistir a demanar els bunyols de bacallà, una de les especialitats de la casa que sempre demanem quan anem al Mareny.

IMG_5571

IMG_5567

El següent plat va ser, sens dubte, el protagonista del menú degustació: les angules amb mongetes i carxofes amb crema de galeres. L’Elena ens va explicar que el plat li havia ensenyat un senyor del poble, el Jaume, que va mostrar-li com es cuinava algunes setmanes abans. El més curiós és que, una cop va haver cuinat el plat, l’Elena va veure que el senyor es posava de genolls davant la cassola i començava a deixar anar, mig remugant, una oració al nen Jesús. De tots els ingredients del plat, aquesta oració va ser l’única cosa que el senyor Jaume va voler guardar en secret. Però, amb oració o sense oració, a l’Elena li va quedar un plat exquisit, amb un punt picant molt típic de les angules i una salseta estupenda que ens va fer sucar pa a tots els comensals.

IMG_5573

El darrer plat de la degustació va ser un arròs caldós amb galeres i llagosta que –ja us ho aviso amb antelació- no seré capaç de descriure amb paraules. Si bé les galeres no són el meu marisc preferit, el gustet que van donar a l’arròs va ser exquisit. Vam deixar el plat ben escurat!

IMG_5583

IMG_5586

IMG_5592

Vam acabar el dinar amb unes postres molt cítriques: un coc de taronja amb mousse de coco.

IMG_5619

Mentre acabàvem de prendre el cafè, l’Elena em va avisar perquè entrés a la cuina, la qual cosa –no cal que us ho digui- em va fer molta il·lusió. No sé què deu tenir això d’entrar a les cuines dels restaurants que em fa una alegria tremenda… L’Elena em convidava a veure com acabava de donar el darrer toc de gràcia a una cassola de suquet de llagostins, una de les especialitats de la casa que també sembla guardar algun secret que la mestressa no acaba de desvetllar. Aquest cop vaig descobrir un dels ingredients que ja sospitava: el llorer. Però sembla que l’ingredient màgic encara està per desvetllar… Serà qüestió de tornar-hi ben aviat a veure si aquest cop el descobrim!

compo

Ja veieu que al restaurant Mareny hi estem com a casa i hi mengem com uns reis. Les Jornades Gastronòmiques no acaben fins el dia 11 de desembre, així que encara esteu a temps de fer una escapada i provar aquest menú degustació que, de ben segur, no us deixarà indiferents. A més, menjar angules i llagosta per 33 euros és quelcom impensable per aquí Bracelona! Val la pena acostar-s’hi, de veritat!

13 comentarios:

GEMMA dijo...

Apa que us vareu posar les botes...
Aquest arrós caldós fa una pinta d'estar boníssim...
Petonets.

LA COCINERA DE BETULO dijo...

Quin menú més bo i la veritat es que el preu està be veient ho que veu menjar.
Les mandarines i taronjes d'aquesta zona estàn molt bones.
Petons.

trifasic de baileys dijo...

Com us cuideu ehh!! uns plats fantastics!! jo ahir també vaig anar a dinar a un restaurant d'uns familiars i em van cridar perquè veies la seva cuina! espectacular oi??! amb tants trastos jo em perdria...jiji petons

Cris Mini Món dijo...

Quins plats més bons, tots tenen una pinta boníssima, no se quin triaria.
I les mandarines jo en sóc una devoradora ;)
Una abraçada

MARÍA JESÚS dijo...

Ana gracias por hablarnos de este restaurante pues el menú es estupendo y seguro que comisteis muy pero que muy bien. besitos y feliz día...

Rosa Mari dijo...

A aquestes hores apreta la fam, l´arròs sembla espectacular!
Gràcies per la teua visita, em quede per açí.

Shoutforfood dijo...

lots of work to do.. i love to try that.

Miquel dijo...

desde luego un menu como este por 33 euros es un lujo imposible aqui en Barcelona,buena cocina,buenas gentes,buena zona y todo esto hace un dia redondo
peto

Maria Pilar-COCINICA dijo...

Aunque no suelo dejar comentarios, si que os sigo, yo tengo un apartamento en Miami Playa y voy mucho a cenar a Las Cases y a San Carles y me gusta mucho todo lo que allí se cocina, he visto que tenéis un libro y supongo que trata de todo lo que se cocina en esa zona. Es fácil de encontrar?, me podreis decir. Aunque en invierno voy poco puedo pedir que me lo compren.

Muy bueno todo lo que comisteis, tendre en cuenta el nombre del restaurante.

Un beso

Maria Pilar-COCINICA dijo...

No se que ocurre pero ha salido mi comentarios con palabras y mayusculas que yo no he puesto. Espero que se me entienda lo que he puesto.

Espero vuestra respuesta.

La Taula d'en Bernat dijo...

Maria Pilar, en el libro hay sobre todo recetas típicas de Cataluña, aunque también aparecen algunas de raíces italianas y francesas. La forma más fácil es comprarlo por Internet. Desde mi blog hay un link directo a la Editorial (margen superior izquierdo) y te lo traen a casa sin recargo.

Y si os acercáis por Les Cases en otra ocasión no dudéis en comer en el Mareny y saludar a Eelna de mi parte!

Petonets i gràcies a tots per la visita!

Margarida dijo...

Quan penso que a vegades he pagat aquest preu per un menjar immenjable, i tu t'has posat les botes!!!!!
Realment això de entrar a les cuines té el seu què, i a mi també m'agradaria que em convidessin a fer-ho!!
El paisatge del tarongers és molt bonic, però si et passeges per la primavera quan estan florits, el seu perfum és fantàstic!!!
petons

Cocina de emergencia dijo...

La veritat és que tens tota la raó del món, marisc (i llagosta, hmmmm) per 33€ és una cosa quasi impensable avui en dia. L'haurem d'apuntar per quan ens acostem a Barcelona i vulguem menjar de vici...