15/12/11

Bacallà al vapor amb romesco i porradell

IMG_5205

La recepta que us presento avui és fruit d’una improvisació d’última hora. Eren les deu tocades i encara no tenia fet el sopar. Darrerament vaig tan atrafegada que sovint arriba l’hora de sopar i no tinc esma ni ganes de posar-me a fer res que exigeixi massa esforç. Avui només tenia a la nevera uns trossos de bacallà en remull que havia comprat a La Islandesa (Salaons Lluís de Badalona) i que pensava fer demà per dinar, però m’ha semblat que estaven al punt de sal i he decidit avançar l’hora de la seva fi. L’Aleix no és un apassionat del bacallà i, sempre que en faig, he de pensar a disfressar-lo d’alguna manera. Aquest vespre m’he inspirat amb un pot de romesco que tenia fet de la setmana passada i unes tiges de porradell que tenia a la safata de les verdures. Amb aquests tres ingredients i menys de 10 minuts de temps he preparat un sopar que ens ha deixat a tots dos enamorats.

Ingredients per a 4 persones:
8 talls de morro de bacallà
salsa romesco
porradell

Preparació:
Temps estimat:
5 minuts (si tenim fet el romesco)

  • Escorrem bé el bacallà prèviament dessalat. Com he dit en altres ocasions, el bacallà acostumo a comprar-lo a La Islandesa, prop de la plaça Maignon de Badalona. Aquest cop vaig agafar un parell de tires del morro per dessalar a casa que feien molt de goig. Tot i que hi ha diferents mètodes per dessalar el bacallà, jo normalment el rento bé a raig d’aixeta i el deixo en remull un parell o tres de dies, el tercer dia canvio l’aigua i giro els trossos de bacallà i, el dia abans de menjar-lo (cap al cinquè dia de remull) torno a canviar l’aigua un o dos cops. El procés de dessalació, però, depèn molt del gruix de la peça i del gust del consumidor. A mi el bacallà m’agrada un xic salat.
  • Posem el bacallà en un estoig de silicona estil Lekué i el coem al vapor durant 4 minuts al microones (a mitja potència). El bacallà sempre és millor que quedi un pèl cru, si no tendeix a quedar ressec i no val res.
  • Retirem els trossos de bacallà de l’estoig i, ben escorreguts, els disposem en un plat.
  • Napem les porcions de bacallà amb la salsa romesco i decorem el plat amb una mica de porradell (cibulet, cebollino) picat.
Ja veieu que el plat no té cap complicació i us prometo que el teniu llest en 5 minuts. Només cal tenir el romesco fet i tenir un bon bacallà dessalat. El romesco el podeu comprar fet però us aconsello que el prepareu vosaltres mateixos. No costa gens de fer i es conserva durant setmanes. Jo aquesta vegada hi he posat un xic menys de picada (ametlla i avellana) i només mig all cru. Podeu veure el procediment d’elaboració al link que teniu més amunt, tot i que les quantitats i proporcions les podeu variar segons els vostres gustos.

22 comentarios:

Sofía Mil ideas mil proyectos dijo...

Este bacalao con esta salsa Romescu, tiene que estar para chuparse los dedos, besos

Pilar dijo...

qué plato tan rico. Esa salsa tiene una pinta bárbara.
Besos

Gastroadikta dijo...

Ha d'estar molt bó el bacallà amb aquesta salseta
Petons!

Judith dijo...

doncs tu segueix improvitzant!!!! sóc una fan incondicional del bacallà!!!! molts petonets guapa

Cris Mini Món dijo...

La salsa romescu es molt bona, sempre la menjo amb els calçots, no havia pensat en posar-la amb el peix, apuntat!
Una abraçada

lolines dijo...

bacallá i amb salsa romescu, impresionant

A peu coix. Núria Sagués dijo...

Una combinació de 10!

Cuinagenerosa dijo...

moltes vegades de la improvització en surten els millors plats, i aquest té molt bona pinta!

Miquel dijo...

digo lo mismo que el Manel muchas veces de la rapidez y improvisacion salen unos platos estupendos,como este bacalao al romesco,muy bueno

La cuina de l'Eri dijo...

I és que és veritat que a vegades amb no res i tres ingredients podem fer plats formidables i aquest bacallà que has fet està en aquesta categoria. A mi m'encanta el bacallà i amb el romesco li deu anar perfecte!!
petonets

trifasic de baileys dijo...

Ooohh ooohhh ooohhh el bacallà m'encanta, el romesco també i el porradell és la meva herba preferida. I saps, mai havia vist aquests ingreidents junts així que apuntats per la proxima!!! petons

GEMMA dijo...

M'encanta el bacallá. I amb un bon romesco ja ha de ser...fantástic.
Petonets.

Isabel dijo...

Nunca he probado esta salsa, y siempre me digo que la haré y no acabo de ponerme.
UN color divino

starbase dijo...

Romesco power forever!! :D

Anna dijo...

Aquets plats son els millors! Pim, pam, amb el que hi ha a la nevera. I veig que a la teva hi han coses molt bones!
Petons

Roser dijo...

Quin plat més rapid i fàcil!! Sobretot si tenim feta la salsa romesco!
petons

Ramon Juanola dijo...

Aqued bacallà te de estar mol i mol bo.
Felicitats

Q dijo...

Nosaltres fem bacallà amb romesco, però confitat a molt baixa temperatura (tampoc no queda greixós). L'opció del vapor és molt interessant, i si el tenim fet en cinc minuts, cal apuntar la recepta. Gràcies! Un bes

LA COCINERA DE BETULO dijo...

El anar atrafegada es el preu de la fama, jejeje, però com tens "tablas" t'en surts molt bé.
El romesco m'el menjaria a cullerades.
Ahir vaig fer la teva crema de carbassa perquè la tastes l'Antonio, ens va agradar molt.
Petons.

La Taula d'en Bernat dijo...

Veig que el bacallà i el romesco agraden a tothom... i això de poder enllestir un plat en 5 minuts també va bé de tant en tant! Jeje!
A més, em fa molt feliç veure que alguns us aneu animant amb les receptes del llibre i us donen bon resultat. Aquest és l'objectiu!!!!

Petonets a tots!

Anna Hallado dijo...

Per mi perfecte! Faig sovint el bacallà al vapor. I el romesco m'encanta! Així que... Cap a casa!
Una abraçada

Anna dijo...

Per molt que vagis atrafegada, un sopar així de deliciós t'ha de fer oblidar l'estrés en un segon!! És que té una pinta... mmmm jaja

Molts petonets!! :)