21/4/09

Ous sobre llit de fècula amb trufa i oli de julivert


Dies enrere, quan vaig preparar les Patates fibra òptica, vaig elaborar un oli de julivert com a acompanyament. El que va sobrar el vaig guardar dins del mateix biberó i, dies després, el vaig utilitzar, entre d’altres coses, per guarnir aquests ous magnífics que, per cert, recorden molt als Ous trufats sobre llit de fècula amb sobrassada de Mallorca que vaig preparar temps enrere. La base és igualment un llit de puré de patata, elaborat a base de patata bullida (la que va sobrar de la carn d’olla de l’escudella), mantega i sal; a sobre hi vaig col·locar l’ou -que aquest cop no vaig regar massa amb oli perquè mantingués el color viu del rovell- i la trufa tallada en làmines molt finetes; per donar encara més color al plat, el vaig decorar amb l’oli de julivert, que havia fet liquant el julivert i mesclant-lo amb oli d’oliva.

El plat no té res de l’altre món -excepte la trufa, que tot i que es pot trobar al nostre planeta sembla més aviat menjar de déus-, però trobo que els colors el fan un plat força atractiu i, un cop a la boca, us asseguro que no resulta gens decebedor.

Ingredients per a 4 persones:
4 ous grans
4 patates grans
4 làmines de trufa negra (tuber melanosporum)
Julivert
Oli d’oliva verge extra
Sal i mantega

Preparació
Temps estimat:
30 minuts + 10 de cocció
  • Primer de tot poseu a bullir les patates o coeu-les al microones durant uns 10-15 minuts a màxima potència (depèn de la quantitat). Jo aquest cop m’he estalviat aquest pas perquè vaig aprofitar les patates que havien sobrat de la carn d’olla
  • A continuació peleu les patates, afegiu-hi un polsim de sal i una nou de mantega (algun cop també ho he fet amb margarina). Podeu passar-ho pel passapurés, però jo, com que no en tinc, ho vaig fer amb la batedora elèctrica. Reserveu el puré posant-hi un paper film a sobre per evitar que s’endureixi de la part superior i s’hi formi una crosta.
  • Talleu les làmines de trufa en làmines encara més fines i menudes.
  • Poseu un cullerot de puré a cada plant donant-li forma arrodonida o ovalada amb l’ajuda del cul del cullerot. Si voleu també podeu afegir algunes làmines de trufa al puré.
  • Seguidament, escalfeu un dit d’oli d’oliva en una paella individual i fregiu els ous d’un en un, procurant que l’oli no toqui directament el rovell perquè es mantingui el seu color ataronjat i viu.
  • Poseu un ou a sobre de cada llit de fècula i empolvoreu amb la trufa laminada.
  • Finalment, per acabar de donar un toc de color al plat, decoreu amb un rajolí d’oli de julivert.
OBSERVACIONS: Si voleu fer el plat menys calòric podeu substituir l’ou fregit per un ou escalfat, tal com vaig fer en la recepta dels ous amb sobrassada. Si no teniu liquadora, podeu substituir l’oli de julivert per una mica de julivert picat.

Bon profit!

9 comentarios:

Margarida dijo...

M'encanten els ous ferrats! I amb puré de patates casolà, deuen estar...mmmm
Jo també sóc de les que no tiren oli a sobre del rovell, perquè m'agrada veure el seu color quan me'l menjo.
Un plat senzill, com dius, però dels que m'agraden.
Gràcies per donar idees.
Una abraçada

Glòria dijo...

Recordo perfectament els ous amb sobrasada, què bons! Segur que aquests estan a l'alçada!

Mercè dijo...

Anna, una recepta fantàstica!! I a més, m'has donat una molt bona idea per menjar la sobrassada que em va arribar la setmana passada! ;) (No havia descobert l'altra recepta encara!) :)
Petons!

OLLES I SOMRIURES dijo...

Això mereix una estrella michelin. M'estic imaginat la magia de la combianció de sabors. L'ou i la trufa, la trufa i l'ou.....ufff. Salut!!!!!!

dolorss dijo...

M’agrada l’ús que li has donat a la patata que queda desprès de fer l’escudella.
Un plat que com dius no te res de l’altre mon però noia, te molt i molt. Els colors i els sabors perfectes.

Petons

La Taula d'en Bernat dijo...

Gràcies a tots per la visita! A veure si us animeu a provar alguna de les receptes dels ous. Si teniu convidats els sorprendrà i no costa gens de fer.

Glòria, com els ous amb sobrassada no hi ha res...

Petons!

Cuinagenerosa dijo...

anna, els teus llits de fècula sempre porten un aixovar preciós i de luxe.

Maria dijo...

Carai, amb ingredients ben senzills has fet un plat de categoria.Que bonic t'ha quedat al plat..

Silvia dijo...

Muy original la presentación y lo más importante... un plato muy rico.

Besos.