
Aquest migdia, donant un cop d’ull al
blog del Francesc, he vist una recepta que m’ha fet tornar la boca aigua. Es tracta d’una adaptació de la clàssica quiche lorraine que el Francesc ha anomenat
“Quix Beneixama”. Deliciosa...
El cas és que aquesta recepta m’ha fet pensar que fa molt de temps que no preparo cap quiche, i això que és un dels nostres plats preferits; així que aquest vespre he decidit preparar-ne una de les que tenen més èxit a casa. Es tracta d’una quiche de salmó i formatge blau que vaig treure del llibre
La dieta Montignac, del qual us he parlat algun cop i d'on provenen algunes receptes d’aquest blog, com ara la sopa de xampinyons al vi blanc.
La particularitat principal d’aquesta quiche- apta per als que seguiu la dieta Montignac- és que no té base, ni de pasta fullada ni de brisa, així que no porta ni una gota de farina, un dels ingredients sacrílegs segons el dietista francès. Aquest detall, però, no desmereix la recepta que, a mi, personalment, em sembla igual d’apetitosa.
Ingredients:8 ous
300g de salmó fumat tallat a daus
100g de formatge blau tallat a daus
250 ml de nata per cuinar
10 olives negres (jo utilitzo les d'Aragó)
1 ceba tendra
50g de formatge parmesà
2 cullerades d’alfàbrega picada
oli d’oliva verge extra i sal
mantega i un motlle rodó de vidre
Preparació:
Temps estimat: 15 minuts + 45 minuts d’espera
4 comentarios:
Caram, quina quiche tan diferent, sense base...
La combinació de salmó i formatge blau ha de ser potent de gust, però segur que lliguen molt i queda boníssima! La provaré, que a nosaltres també ens encanten les quiches!
Aquesta quiche ha de ser molt bona. Com bé diu la Gemma ha de ser d'un sabor potent. Com que el salmó i el formatge blau m'agraden molt, supose que si la faig, m'agradarà molt. Salutacions
Se m'havia oblidat donar-te les gràcies per visitar el meu bloc i haver-te'n fet un ressó tan magnífic en forma de "quiche" (o "quix"). Besades
No he pensat de posar-ho a l'article, però si us animeu a fer-la, no hi poseu gens de sal. El paremsà i el formatge blau ja li donen prou sabor i si hi afegiu sal us quedarà massa fort.
Publicar un comentario