8/10/08

Sopa de xampinyons al vi blanc

Aquesta és una de les moltes receptes que he adaptat del llibre La dieta Montignac, del nutricionista francès Michel Montignac. Es tracta d’una sopa consistent que ve molt de gust quan comença a fer fresqueta i que preparo tot sovint perquè és fàcil i ràpida d’elaborar i a casa agrada molt.

Michel Montignac la proposa a tots aquells que desitgin perdre pes de forma ràpida o als qui només pretenen controlar el pes. De totes maneres, si voleu perdre pes seguint aquest mètode heu de seguir totes les indicacions de Montignac que podeu trobar resumides en diferents articles de la secció “Mètode Montignac”.

Ingredients per a 4 persones:

1 cullerada sopera d’oli d’oliva
dues cebes tendres (o 6 escalunyes)
400g de xampinyons
½ ampolla de vi blanc sec (Jo utilitzo Vinya del Mar)
1 litre de brou de pollastre (jo utilitzo Gallina Blanca)
50g d’ametlla mòlta
una ampolla de nata per cuinar (jo utilitzo la President)

Preparació:
Temps estimat: 30 minuts
  • Poseu una cassola al foc amb un raig d’oli i afegiu-hi la ceba picada. Deixeu que s’ofegui durant un parell de minuts o fins que estigui transparent però no daurada.
  • Afegiu-hi els xampis tallats en làmines ben fines i deixeu-los coure un parell de minuts amb la cassola tapada.
  • Tot seguit, afegiu-hi el vi i deixeu-lo reduïr durant uns 8 minuts. Un cop evaporat, afegiu-hi el brou de pollastre i un polsim de sal. Tapeu la cassola i deixeu coure durant 10 minuts més.
  • A continuació afegiu les ametlles mòltes i remeneu amb unes varetes. Deixeu-ho un parell de minuts abaixant el foc. Quan la sopa hagi espessit una mica, retireu la cassola del foc i afegiu-hi la nata, tot remenant.
  • Serviu la sopa ben calenta.

5 comentarios:

Dolorss dijo...

No havia sentit mai d'una sopa amb tanta quantitat de vi .
Jo no segueixo cap dieta però penso fer aquesta sopa.
Els gustos dels xampinyons, el vi, el brou, l'ametlla tot junt ha d'estar delicios.
Ostras que contenta estic, divendres per sopar la faré.
gràcies bonica!!!

Gemma dijo...

Trobo que ha de ser boníssima, tan calentona ara que comença el fred, com fresqueta a l'estiu... Com la Dolorss, també és molt del nostre gust.
Ara, això de perdre pes... entre les ametlles i la nata, lleugera no ho és, eh? ;)

Anna dijo...

Doncs és cert que pels ingredients sembla una sopa ben calòrica, i de fet ho és, però el mètode Montignac no es basa en les calories...

Dolors, a mi també em va sobtar tanta quantitat de vi, però com que s'evapora pràcticament tot no es nota un gust fort. Si vols prova-ho amb una mica menys de vi.

A la recepta original també hi ha molta més quantitat d'ametlla, 3 cullerades de vinagre d'estragó i 3cullerades d'estragó, però jo no n'hi he posat mai.

Si la proveu, ja me'n direu el què!

Wservir dijo...

Hola,

Su blog ha captado nuestra atención por la calidad de sus recetas.

Agradeceríamos que lo registre en Ptitchef.com para poder indexarlo.

Ptitchef es un directorio que referencia los mejores sitios web de cocina. Cientos de blogs ya se han inscrito y disfrutan de Ptitchef para darse a conocer.

Para suscribirse a Ptitchef vaya a http://es.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form o en http://es.petitchef.com y haga clic en "Añade tu blog " en la barra la parte superior.

Atentamente,

octávio
wservir.com

Dolça dijo...

No és molt de vi, per a una sopa?
De totes maneres ha d'estar bona, encara que amb nata i ametlles molt de règim no deus fer!!
PTNTS
Dolça