12/9/08

Frito Limpio

Ahir, donant un cop d'ull al blog 3 o 4 al dia de Maurici Serra, vaig descobrir una web sorprenent que ja he posat dins de l'apartat de webs recomanades d'aquest blog. Es tracta de Compradicción, una pàgina on hi trobareu un munt d'articles sobre nous productes del mercat, amb més de 300 entrades relacionades amb el món de la cuina i la gastronomia. Us recomano que hi doneu un cop d'ull.

Un dels productes que més m'ha sorprès és el que aquí us presento: un solidificador d'oli , anomenat Frito Limpio, que converteix l'oli de fregir en una mena de coca sòlida. D'aquesta manera podem eliminar l'oli de forma pràctica, neta i sense contaminar. La idea m'ha semblat genial perquè cada vegada que llenço l'oli per l'aigüera tinc remordiments de consciència i, d'altra banda, és bastant empipador desfer-se d'aquesta substància tan contaminant i tan omnipresent en les nostres cuines.

Per solidificar l'oli sobrant de la paella, només cal afegir una cullerada de Frito Limpio a l'oli encara calent i esperar uns 30 minuts. El resultat és sorprenent!

Segons he llegit a l'article de Compradicción, aquest producte miraculós no és gens difícil de trobar i es pot adquirir als supermercats Carrefour per 1'50 euros.

NOTA: Les imatges d'aquest post han estat extretes de la web Compradicción

9 comentarios:

Anónimo dijo...

Ooooohhhhh!!!!
Per fi podré tranquil·litzar la meva consciència amb el tema de l'oli! També s'ho passava fatal, en el moment de l'aiguera...

Un cop havia sentit un truc, a l'Isma PRados, que consistia en congelar l'oli usat i llençar-lo a les escombreries, però a mi mai em va fer gràcia...

Núria dijo...

Wow...quina xulada de página ja la tinc guardad. i lo l¡oli m¡ha semblat genial!!

Francesc dijo...

Quina casualitat! L'altre dia ho vaig veure a la tele i n'estic ben interessat. Això de l'oli, és que contamina tant! Gràcies per l'adreça que ens recomanes. Salutacions.

Anónimo dijo...

ANNA HE LLEGIT AIXO DEL OLI I ESTA BE L´INVENT,PERO UN COP SOLIDIFICAT A QUIN CONTENIDOR ES LLENÇA ?

La Taula d'en Bernat dijo...

Hola, Tere!
M'imagino que es deu llençar al contenidor de matèria orgànica, no???? No n'estic segura...

xisco dijo...

S'ajuntament de Calvià, una de ses poques coses que ha fet bé, va ser posar a cada poble un punt de reciclatge amb contenidors de paper, envasos, vidre, oli vegetal i oli de cotxe. Però de totes formes és ben curiós això que has mostrat!

Ses patates les vaig comprar a una tenda "gurmet" i després varem sembrar les que no havíem empleat. Ara de sa collita, ja en queden poques i les guardaré per sembrar!

La Taula d'en Bernat dijo...

Gràcies per la informació, Xisco. Miraré si les trobo per alguna tenda gourmet. Això de plantar-les és bona idea!
A reveure!

enric dijo...

Magnífic "invent", que tot i que no és massa car, bé mereixeria que estigués subvencionat, oi?

3o4aldia dijo...

Es genial que el meu blog, sense saber-ho. hagi servit indirectament per algo tan interessant.

Això és un exemple del que es navegar per Internet. De 3o4aldia, heu arribat a Compradiccion i d'aqui al producte.

Ara moltes persones que llegueixen el vostre blog, han conegut aquest producte, i el planeta ho agrairà.

Lo curios, es que jo que sense saber-ho he participat en aquesta carambola 1 4 bandes, hara m'en entero des del teu blog.

L'opcio que jo utilitzava, per no tirar l'oli per l'aiguera, era empapar l'oli en un paper de cuina.

Mai mes oli a l'aiguera???,