25/9/08

Brouchette de pollastre i pastanaga amb salsa de yogurt

La setmana passada, quan encara m'estava recuperant d'uns lleugers problemes intestinals, vaig tenir l'alegria de caure en un dels posts de l'Anna del Kiwi blau. Es tractava d'una recepta prou apetitosa feta a base d'ingredients que m'estaven premesos de menjar i fàcils de digerir. Els ingredients principals -el pollastre, la pastanaga i el yogurt- eren aleshores la base de la meva avorrida dieta, però la presentació de l'Anna els convertia en quelcom d'atractiu. Així que no vaig dubtar a adoptar la recepta, introduint-hi algunes modificacions per falta d'ingredients.
El resultat va ser sorprenent. Fins i tot l'Aleix se'n va llepar els dits! I el millor de tot és que, almenys un àpat, va ser diferent de la resta. Gràcies, Anna!

Ingredients per a 4 persones:
2 pits de pollastre
6 pastanagues
1 cogombre
2 yogurts
4 cullerades de cafè de llavors de rosella
oli, sal i pebre8 pals per a brouchette

Preparació:
Temps estimat:
20 minuts
  • Trossegeu el pollastre en quadrats més o menys uniformes, peleu les pastanagues i els cogombres i talleu-los en porcions regulars.
  • A continuació, salpebreu i fregiu el pollastre en una paella amb poc oli mentre coeu les pastanagues al vapor. Podeu fer servir les olles tradicionals per coure al vapor o emprar una cistella de bambú i introduir-la a un wok amb dos dits d’aigua. D’aquesta manera el sabor de les verdures sempre agafa un punt de fusta que em sembla exquisit. Aquestes cistelles de bambú es venen especialment en comerços orientals però també en podeu trobar en altres tendes de cuina com a l’Habitat de Barcelona.
  • Un cop fregit el pollastre, deixeu-lo escórrer sobre un paper de cuina. Mentrestant prepareu la salsa de yogurt: piqueu una mica de cogombre en daus ben petits, afegiu-los al yogurt i barregeu bé. Si queda massa espès hi podeu afegir una mica d’aigua. També hi podríeu afegir una mica de menta picada i obtindríeu un tzatziqui, una salsa grega deliciosa que us pot servir per acompanyar tota mena de carn, especialment la de xai.
    Per muntar les brouchettes, només cal anar clavant els ingredients al pal: pastanaga, pollastre, cogombre cru, pastanaga, pollastre, cogombre cru, i així successivament.
  • Un cop muntades les brouchettes, prepareu els plats i distribuïu-hi una bona cullerada de salsa de yogurt en forma de cercle. Poseu-hi les brouchettes al damunt i decoreu el plat amb una mica de llavors de grosella.

2 comentarios:

La cuina vermella dijo...

Què bé que estiguis millor! però amb aquestes broquetes no ens extranya!

Anna dijo...

Ei!! me n'alegro d'haver contribuit a la teva millora ;)