25/2/08

Filet de porc amb confit d'escalunyes i cruixent de pernil ibèric


Aquesta recepta està inspirada en una proposta que Michel Montignac fa en el seu llibre "200 recetas mediterràneas". Les principals diferències són que l'ingredeint principal passa de ser escalopa de vedella a ser filet de porc i que la ceba confitada tradicional passa a ser el més sofisticat confit d'échalotes.

Ingredients per a 4 persones:

2 filets de porc
100g de pernil ibèric
1 pot de confit d'échalotes
200 ml de crema de llet o crême fraiche
oli, sal i pebre

Preparació:
Temps estimat: 25 minuts


  • Primer de tot preescalfeu el forn a 180º aproximadament.
  • A continuació, fregiu en una paella els talls de pernil. N'hi ha prou amb 2 minuts per cada costat. I no cal que hi poseu massa oli, amb una cullerada sopera n'hi ha prou.
  • Escorreu els talls de pernil en un paper absorbent i, seguidament, els poseu al forn sobre un paper d'alumini. Apujeu la temperatura fins a 200º i deixeu els talls fins que estiguin completament cruixents.
  • Salpimenteu el filet de porc i coueu-lo a foc ben lent en una altra paella, amb una mica d'oli d'oliva verge extra. Quan estigui al punt, retireu-lo del foc i talleu-lo en talls de 1'5 cm aproximadament. Reserveu.
  • Quan els talls de pernil estiguin totalment rígids, traieu-los del forn. Deixeu-los refredar uns minuts i, a continuació, piqueu-los amb la mà de morter (també podeu utilitzar un molinet de cafè o una picadora elèctrica).
  • Seguidament, poseu en una paella 4 cullerades soperes de confit d'échalotes, una ampolla petita de crema de llet, una mica de sal i un polsim de pebre. Escalfeu el contingut a foc lent i aneu remenant de tant en tant amb una cullera de fusta. Si la mescla queda molt espessa afegiu-hi un rajolí de llet.
  • Reserveu 4 cullerades soperes del cruixent de pernil i la resta l'afegiu a la paella, amb les escalunyes i la crema de llet.
  • Finalment, afegiu-hi els talls de filet. Deixeu que faci xup-xup durant 2 minuts, durant els quals anireu regant els talls de carn amb la salsa.
  • En acabat, emplateu i empolvoreu amb una mica de cruixent de pernil.

NOTA A LA RECEPTA: El confit d'échalotes és un producte francès del qual he parlat recentment en un article. El podeu elaborar vosaltres mateixos seguint els passos de la meva recepta o podeu substituir-lo per confitura de ceba. De totes maneres, l'ideal és poder obtenir un potet de l'autèntic confit d'échalotes francès.

No hay comentarios: