25/2/08

Bacallà amb paté d'olivada


Aquest és un plat molt fàcil d'elaborar i que es pot servir tant fred com calent. És la solució perfecta per a un sopar en què es vulgui quedar bé sense passar massa estona a la cuina. Animeu-vos, és molt fàcil!
Ingredients per a 4 persones:
4 talls del morro de bacallà
1k de tomàquets madurs
un pot de paté d'olivada negre
Preparació:
Temps estimat: 20 minuts
  • Un cop dessalat el bacallà, poseu-lo a bullir durant 3-5 minuts segons el gruix. És molt importnant que el bacallà no es cogui més del compte, perquè si queda eixarreït perd tota la gràcia. Val més que quedi un pèl cru per dins.
  • Un cop cuit, el poseu en un escorredor de peix perquè perdi tota l'aigua.
  • Ratlleu els tomàquets i passeu el tomàquet ratllat per un colador per treure'n l'excés de suc. Afegiu-hi una mica d'oli i sal.
  • Si voleu, podeu coure el tomàquet en una paella; però, si voleu estalviar-vos feina, l'hi podeu posar cru i quedarà igualment bo, especialment si el serviu fred.
  • Poseu un tros de bacallà a cada plat. La pell la podeu deixar a la banda de sota o retirar-la abans de servir. A sobre de cada tros, poseu-hi una capa generosa de tomàquet i, amb ajuda de dues culleretes, hi afegiu l'olivada.
  • Podeu deixar el plat muntat a la nevera durant unes hores abans de servir. Just abans de servir-lo podeu empolvorar el plat amb una mica de pebre vermell mòlt.