La recepta que us presento avui està inspirada en una de les propostes del meu xef preferit, Juan Mari Arkak, un dels cuiners de casa nostra que més admiro no només per la seva tasca en el món de la recerca gastronòmica sinó especialment per la passió que m’ha sabut transmetre per tot el que fa.
Evidentment, aquesta és només una adaptació d’un dels seus plats, però em sembla una recepta molt fàcil de fer i amb un resultat fantàstic, així que no vull deixar de compartir-la amb tots vosaltres.
Ingredients per a 4 crêpes:
125 g de farina blanca
3 ous
1/4 de litre de llet sencera
un polsim de sal
Ingredients per al farcit:
4 talls de salmó gruixuts
80 g de formatge fresc
4 cullerades de nata
unes gotes de suc de llimona
una cullerada de porradell picat
pebre negre
Ingredients per a la salsa:
Un iogurt grec
el suc de mitja taronja
una culleradeta de sucre
un polsim de sal
Per decorar:
reducció de vinagre balsàmic
porradell picat
Preparació:
Temps estimat: 30 minuts + 30 minuts d’espera
- Comenceu preparant la massa de les crêpes barrejant tots els ingredients amb una batedora elèctrica. Deixeu reposar la massa durant mitja hora.
- Mentrestant, preàreu la salsa mesclant tots els ingredients en un bol i remenant bé amb una cullera. Si en teniu, podeu posar la salsa en un biberó de cuina per disposar-la millor sobre el plat. Els biberons els podeu comprar en llocs especialitzats o en la majoria de comerços orientals a un preu més econòmic.
- Seguidament, aixafeu el formatge fresc amb una forquilla i afegiu-hi la nata tot remenant. Finalment, incorporeu-hi unes gotes de limona (amb el suc de mitja llimona n’hi ha suficient), el porradell picat i una mica de pebre negre, si pot ser mòlt al mateix moment perquè conservi tota l’aroma. Reserveu.
- Passada mitja hora de repòs, podeu començar a fer les crêpes. Poseu una paella amb un raig d’oli al foc i, quan estigui calent, afegiu-hi un cullerot de massa. Feu que corri per tota la paella, deixeu coure uns segons per un costat i gireu-la amb ajuda d’una espàtula, deixeu-la uns segons més per l’altra banda i, quan estigui rosseta, ja la podeu treure. Repetiu la mateixa operació amb la resta de la massa. Amb les quantitats que us dono, segurament us sortiran més de quatre crêpes. Les podeu fer i reservar-les per a un altre moment o guardar la massa restant a la nevera durant un o dos dies.
- Farciu les crêpes posant un tall de salmó al centre i per sobre el formatge fresc amb porradell, cargoleu i reserveu. Feu el mateix amb les quatre crêpes.
- Talleu les puntes de les crêpes i talleu-les per la meitat abans d’emplatar-les.
- Decoreu el plat amb la salsa de iogurt i afegiu per sobre les crêpes el vinagre balsàmic (espès) i el porradell picat.
Una recepta molt fàcil de fer i que segur que us farà quedar bé amb els convidats… o amb els de casa!
21 comentarios:
Per mi el farcit és perfecta!!! bon cap de setmana.
Un farcit molt bo, però la salsa ha de ser molt bona, queda molt refrescant amb el iogurt.
Petons.
Les crepes salades són molt bones, i aquesta ha de ser boníssima a més acompanyada d'aquesta salsa.
Una abraçada
Nomes llegint el titol ja m'he convençut! jejjej Bonissim!
petons
Tiene que estar muy bueno y la salsa riquísima. Un saludo, Clara.
Quines creppes més boníssimes! Amb el salmó a mi m'hi encanten! Molt millor que les de pernil dolç i formatge... nyam! Petons
Ostres, aquesta crêpe ha de ser fantàstica! I si és recepta de l'Arzak de "luju"!
Petons
Sandra
Una elecció exquisida! A mi també m'agrada molt el teu xef preferit
A qui no li agrada l'Arzak? Aquest home és un geni i a més té moltes receptes fàcils de fer a casa...
Petonets a tots i gràcies per la visita!
Les creps m’agraden molt i sobretot de salmó, amb aquesta salseta deu d’estar sensacional, amb el teu permís queda anotada la recepta,tinc que provar-la.
Molts petons
Mare meva Anna, com l'has clavat!! jaja Tant que m'agraden les crepes, i el salmó que em torna boja... M'apunto aquesta recepta ara mateix, però em sembla que no esperaré a tenir convidats per fer-la!! jaja
Si continues reversionant plats de l'Arzak amb tant d'èxit, acabaràs robant-li la clientela!! jajaja
Un petoneet! :D :D
Les crêpes cada dia m'agraden més, i aquesta versió és un plat rodó i completíssim. M'agrada, m'agrada, m'agrada...molt. Una abraçada.(Arzak,un dels GRANS sense dubte!)
fantastica receta del maestro que tu has plasmado perfectamente tanto culinariamente como fotograficamente
bon cap de setmana
peto
Mare meva!!!!
Una exquisitez!!!
He tomado nota, en mi libreta roja manoseada, la libreta de las recetas estrella.. ;)
Hola Anna, guapa tu
Moltes gràcies per la teva visita d´Aniversari
aquest àpat està diví, anoto la teva proposta
mil petonets Susanna
Quina casualitat, ahir va venir l'Aina (la meva neboda gran) a sopar i a dormir i vam fer creps!
Aquesta versió em sembla sensacional, la combinació del farcit m'encanta. I amb la salseta i la reduciió han de quedar molt gustoses. Les receptes de l'Arzak tenen l'èxit assegurat ;)
M'encanten les creps, i de qualsevol farcit!! aquest és moolt vistós!! moolt bo!! petons
Brutal Anna, un plat dels que fan goig i no son gens complicats de preparar!!
Uaaaaaau! Quina pinta! Les creps ja les he tastat, però la salsa és molt original
tiene una pinta estupenda,saludos
Publicar un comentario