28/1/12

Espàrrecs blancs amb maionesa d’espàrrecs bladers

IMG_7864

El plat d’avui torna a estar inspirat en una proposta de Juan Mari Arkak, i dic “inspirat” perquè els meus plats gairebé sempre tenen un toc personal, alguna mena d’adaptació, o pel fet de no disposar d’algun ingredient de la recepta original, o pel desig d’escurçar el temps d’elaboració, o per simples ganes d’incorporar algun element de “collita pròpia” a la recepta.

En aquest cas, la principal diferència respecte la recepta original és que he emprat espàrrecs de llauna, enlloc d’espàrrecs frescos de Navarra, i enlloc de preparar el paté d’oliva negra casolanament, he comprat l’olivada ja feta. D’aquesta manera, he tingut el plat llest en menys de 20 minuts.

Ingredients per a 4 persones:

2 llaunes d’espàrrecs blancs (5 per persona)
Un manat d’espàrrecs bladers
250 ml de brou de pollastre
un ou
250 ml d’oli d’oliva suau
un polsim de sal
unes gotetes de llimona
un pot petit d’olivada
porradell

Preparació:
Temps estimat:
20 minuts

  • Primer de tot, netegem els espàrrecs bladers a raig d’aixeta, els tallem a trossos i els saltegem en una paella amb una mica d’oli d’oliva.
  • Afegim el brou a la paella i deixem que cogui 10 minuts a partir del moment que arrenqui el bull.
  • Retirem del foc, posem els espàrrecs i el seu suc en un vas americà i triturem amb la batedora elèctrica. Reservem.
  • Mentre la crema d’espàrrecs es va temperant, preparem una maionesa: casquem l’ou, afegim la sal, unes gotetes de llimona (o un rajolí de vinagre) i la meitat de l’oli. Posem la batedora en marxa i la deixem a baix del vas durant uns segons sense moure. Seguidament, anirem afegint la resta de l’oli mica en mica fent moviments verticals amb la batedora.
  • Quan la crema d’espàrrecs estigui a temperatura ambient, hi afegim la maionesa cullerada a cullerada tot remenant. Només n’hi hem de posar la quantitat que necessitem per fer una maionesa lleugera de color verd pàl·lid. La resta la reservem per a una altra elaboració.
  • Untem els plats disposant un cullerot de maionesa al centre del plat. Amb el cul del cullerot ens ajudem per donar forma de circumferència a la crema. Hi col·loquem a sobre els espàrrecs blancs ben escorreguts.
  • Acabem de decorar el plat amb el paté d’oliva negra, que podeu diluir amb una mica d’oli d’oliva, i el porradell picat.

Un plat lleuger, fàcil de fer i que fa força goig a taula! Què, us hi animeu?

21 comentarios:

Rosaleda (Maria Begoña) dijo...

Deliciosos.... para la cena de esta noche!!!

Besoso

Chez Silvia dijo...

Oh! que original la maionesa, m´agraden molt i menjo cada setmana, aquesta ja se que els faré diferents!!!Muaks

Dolça dijo...

Original i bo el contrast del gust dels dos tipus d'espàrrecs.

PTNTS
Dolça

manel dijo...

ostres, aquests espàrrecs amb salsa d'espàrrecs fan molt de goig, si en tingués me'ls feia ara mateix per sopar!

frédérique chiron dijo...

hem venen molt de gust aquest esparrecs !!!!!

LA COCINERA DE BETULO dijo...

Doncs a mi em sembla molt bona la teva opció d'espàrrecs amb llauna i la olivada ja feta, em quedo aquesta idea.
Petons.

mercè dijo...

Aquesta barreja d 'espàrrecs ha de ser ben bona, només cal veure si n'és de bonic el plat.A reveure!

Isabel dijo...

Maravilloso plato, una exquisitez al alcance!!
Me encanta

Delicias Baruz dijo...

Me encantan los espárragos, me apunto la receta. Muchas gracias y Feliz domingo, Clara.

Gemma dijo...

M'encanta, un plat d'aquells senzills de fer que et fan quedar la mar de bé.
I la combinació dels espàrrecs amb l'olivada ha de quedar molt bona.
Ja sabem que les receptes de l'Arzak no fallen mai ;)

Margarida dijo...

Com diu la Gemma, la combinació d'espàrrecs amb olivada deu ser d'allò més bo!!!
i en això està la gràcia de la cuina, que cada cuinera li dóna el seu toc particular! El teu, no cal dir-ho, és fantàstic!
Petons

Cris Mini Món dijo...

Un entrant molt bo, m'encanta la combinació.
Una abraçada

Marina dijo...

Els espàrrecs mai els he barrejat amb olivada, sempre ho faig amb maionesa lleugera o mostassa. La teva proposta m'agrada molt, tenint en compte que els blancs de llauna no acostumen a tenir gaire gust i amb l'olivada segur que guanyen! Petons

Teresa dijo...

El gustet de l'olivada hi ha de donar un gustet molt bo! M'agrada molt la idea!

Miquel dijo...

una combinacion muy apetecible y muy bien presentada
peto

GEMMA dijo...

Una manera diferent de presentar i menjar els espàrrecs...
Petonets.

Judith dijo...

només m'agraden els esparrecs verds, però la foto t'ha quedat xulíssima!!! ;) petonets reina

Fem un mos dijo...

Un plat amb èxit assegurat.
Petons

Anna dijo...

Quina pena que no m'entusiasmin els espàrrecs blancs; em sembla que jo faria el plat amb verds, segur que també combinaria amb l'olivada!! :D és clar que llavors ja no té res a veure amb la recepta de l'Arzak... jaja

Un petonet guapaa!! :D

SOPA BOBA dijo...

La verdad es que he disfrutado mucho con la visita a tu blog, es fantastico, y se entiende bastante bien. Por cierto te metes con que mis copas de flan no se ven, por eso es importante probarlas, porque estan por ahi abajo, (bueno ya no que me lo comi, todo todo), un besiñoy con tu permiso sigo curiseando

Guadalupe Zimmermann dijo...

Hola Anna, los espárragos blancos son mis favoritos y tu receta se ve exquisita!

Un besito.