5/4/12

Ous farcits de gambes amb puré de pèsols

IMG_7792

Com ja sabeu, des de fa alguns mesos vaig començar una nova secció al blog dedicada a les receptes de la meva àvia, la iaia Roser. La recepta que us presento avui no és de les que més recordo de la meva àvia, però quan vaig revisar el recull de receptes que em van donar els meus tiets, em va cridar de seguida l’atenció i em va semblar que podia ser un aperitiu perfecte. A més, l’ingredient principal, que són els ous, són un producte que sempre em fa pensar molt en la meva iaia.

Ingredients per a 8 mitjos ous:

IMG_7733

4 ous
24 gambes roges
1 ceba de Figueres
un rajolí de llet

Per a la maionesa:

1 ou
250 ml d’oli d’oliva suau
un rajolí de vinagre
un polsim de sal

Per al puré de verdures:

150 g de pèsols
150 g de patata
250 ml d’aigua
un polsim de sal

Preparació:
Temps estimat:
1 hora

 IMG_7804

  • Primer de tot, posem aigua a bullir en un cassó i, quan arrenqui el bull, hi introduïm els quatre ous i els deixem coure 10 minuts, fins que quedin durs.
  • Mentrestant, pelem les patates, les fem a quadrets petits i les posem en un cassó amb els pèsols congelats, un gotet d’aigua i un polsim de sal. Deixem coure a foc mig durant uns 15 minuts.
  • Quan els ous estiguin cuits, els passem per aigua freda i els pelem. Reservem.
  • Quan la patata i els pèsols estiguin cuits, els passem per la batedora elèctrica procurant que quedi un puré força espès. Si cal, podeu treure una mica d’aigua de la cocció. Jo aquest cop he deixat gairebé tota l’aigua de cocció i el puré m’ha quedat poc dens. La meva àvia feia un puré molt dens que disposava amb ajuda de la màniga pastissera, com si fos nata.  
  • Posem en una paella un rajolí d’oli i, quan estigui calent, hi sofregim les gambes senceres, un minut per cada banda. Reservem.
  • En el mateix oli hi sofregim una ceba ratllada a foc baixet, fins que comenci a agafar un punt de color.
  • Mentrestant, pelem les gambes i en reservem vuit de senceres per decorar. La resta les tallem a rodanxes.
  • Per altra banda, tallem els ous durs per la meitat i separem les clares dels rovells.
  • Quan la ceba estigui al punt, hi afegim les gambes trossejades, la meitat dels rovells d’ou, un rajolí de llet sencera i un polsim de sal.
  • Deixem coure un minut i retirem la paella del foc.
  • Muntem els ous farcint-los amb les gambes.  Posem per sobre la maionesa amb ajuda d’una màniga pastissera i, finalment, decorem amb la gamba sencera que havíem reservat.
  • Acabem de decorar el plat amb el puré de pèsols que aportarà al plat un toc de color molt abellidor. Si us ha quedat prou espès, també el podeu disposar amb ajuda de la màniga pastissera imitant la forma d’una nata muntada. Així és com ho feia la meva àvia, però a mi aquest cop el puré m’ha quedat un pèl massa lleuger.

Ja veureu com el plat fa molt de goig i vesteix molt la taula! I no cal que us digui que els ous estan per llepar-se els dits…

IMG_7806
Bon profit!!!!

17 comentarios:

La Cocinera Mileurista dijo...

Que delicia de huevos rellenos, muy ricos,saludos.

QUIMA dijo...

Que bons .......sempre els he fet rellenos de tonyina; la propera vegada et copiare la recepta, ja que deuen estar per llepar-se els dits.
petons

mercè dijo...

Aquest plat m'ha cridat des del bloc!, uns ous amb un farcit espatarrant, i el toc del puré preciós. Un plat maquíssim!. A reveure!

trifasic de baileys dijo...

mira que he vist ous farcits de mil maneres, però aquesta és totalment innovadora per mi. I m'encanta!!! una proposta genial per picar!! petons

No tot són postres dijo...

Normalment els farceixo de tonyina. M'apunto aquest farcit que es veu magnífic!
PTNTS
Dolça

GEMMA dijo...

Es que els plats de les àvies eren unics!!!
Jo també en tinc varies de receptes de l'àvia i m'agrada anar-les fent i publicant...
Petonets.

Els fogons de la Bordeta dijo...

Quina crack la iaia!! Aquests ous tenen un farcit molt original, han de ser boníssims!
Petonets
Sandra

Carme i Omar dijo...

No cal que ens diguis que són deliciosos que ja es veu, uhmmm quina bona pinta. M'ha encantat aquesta manera de farcir els ous i també que bonic queda l'acompanyament del puré. Les receptes de la iaia sempre triomfen.
Petons

margot dijo...

Que bons i quina estetica mes xula.
Petons

Clara Quins fogons! dijo...

Aquesta recepta dóna un nou significat als ous farcits! Mai havien estat el meu plat preferit pel farcit, normalment estil ensaladilla russa, però això de les gambes...!!! Mmmm!!!

starbase dijo...

La meva avia també feia uns ous farcits que recordo amb estimació. No tenien res a veure perque èren farcits de carn, però m'han tornat a la memòria veient els de la teva avia. Quin tresor, les àvies :)

Marta Padenous dijo...

Sempre m'han agradat els ous farcits, i he de dir que no n'he fet mai, és un aperitiu que sempre hi és a la taula de Nadal...amb ous de guatlla! Li surten boníssims( a la mare!!!)...aquesta opció m'agrada per fer-la!!
Ptnts

La Taula d'en Bernat dijo...

Fracits de carn també queden molt bons i amb tonyina i maionesa són ben fàcils de fer i a mi m'encaaaaanten! Visca les iaies i les seves receptes!!!

Petons a tots i gràcies per la visita!

LA COCINERA DE BETULO dijo...

Per mi més que un aperitiu, fins i tot un plat ùnic amb el seu puré de pèsols i un farcit molt bó.
Avui he pujat al bloc la teva crema de carbassa que fa temps que ja la tenía feta.
Petons.

Lídia dijo...

Visca les iaies!!! la meva també fa uns ous farcits, però una mica diferents!! amb puré de pèsols ha de combinar super bé!!!
petonets

Unknown dijo...

Molt bona recepta. Som www.quinabonapinta.blogspot.com et convidem a visitarnos. Ens fem seguidores que sempre fa molta il·lusió.

Unknown dijo...

Molt bona recepta. Som www.quinabonapinta.blogspot.com et convidem a visitarnos. Ens fem seguidores que sempre fa molta il·lusió.