24/1/12

Taller fotogràfic a ca l’Esteve

IMG_7586

Aquest dissabte, una bona colla de blocaires ens vam trobar a Castellbisbal, al restaurant ca l’Esteve, per participar en un taller de fotografia impartit per Martí Sans. La trobada, organitzada per Gastrobloc@aires, no només va comptar amb les explicacions gastrofotogràfiques del Martí, una jove promesa amb molt de talent, sinó que va acabar amb un menú degustació que el Xesco Bueno, xef del restaurant, va preparar per a tots nosaltres.

No cal que us digui que va ser una trobada molt profitosa i amena, i ens va servir per posar cara a alguns blocaires que encara no coneixíem, com la Maragda de La quinta de Luculus o la Sílvia i el seu marit de Cuinetes.

La jornada va començar una mica abans de les 11h al bar de Ca l’Esteve, on ens vam anar trobant per prendre alguna cosa abans de començar la masterclass que va durar, aproximadament, dues hores.

foto grup
Foto de grup cedida per Starbasse

 En Martí, molt agradable i professional, ens va donar algunes pinzellades sobre el món de la fotografia gastronòmica, i va compartir amb nosaltres alguns bons consells sobre com il·luminar correctament els plats. També ens va informar sobre el material imprescindible per tenir un bon equip fotogràfic i ens va quedar a tots molt clar que a les botigues xineses s’hi troba de tot i més! I que les marques xineses, no estan tan malament per començar!

taller 2

 taller 1
En Martí explicant-nos els seus truquets
(fotos cedides per Massitet)

Després del curs, vam sortir una estoneta fora, a gaudir del sol i la bona temperatura que vam tenir tot el matí tot assaborint una cerveseta o una copeta de vi. I, cap a quarts de dues, tots cap al reservat per començar la degustació que el nostre xef preferit ens va estar preparant. Vam començar amb un xarrup de sopa de farigola, el següent plat va ser una amanida de favetes de l’hort i menta, el plat de peix va ser una corbina amb cendra d’albergínia i ruca, el plat de carn va ser un garró amb salsa de Roquefort i, finalment, les postres: un pastisset de xocolata molt llaminer i ben presentat.

compo 1

IMG_7554

Va ser un àpat més que complert amb una sobretaula molt agradable que va acabar amb un deliciós gintònic personalitzat. Jo el vaig escollir un punt afruitat, amb una tònica amb aroma de jessamí que em va semblar molt interessant.

IMG_7575
En Francesc, en Xesco i la Margot

IMG_7583
L’Anna de Lovefood, una servidora, la Margot i el seu company

Si voleu més informació o consultar els apunt del Martí, podeu clicar aquí. També us recomano la crònica de l’Óscar de Decuina.net.

16 comentarios:

Cuinetes dijo...

Hola!!!!

Realment va ser un dia fantàstic! Tant pel que vàrem aprendre amb el Martí com de les coneixences posteriors!

Molt de gust d'haver-vos desvirtualitzat i d'haver compartit taula amb vosaltres!! Fins a la propera!!! :D

A peu coix. Núria Sagués dijo...

Què bé!!!! Llastima que no poguessim venir. Esperarem el proxim

Miquel dijo...

esta vez no pude asistir,pero ya se ve que fue un dia redondo,buen taller i bona cuina
peto

Sofía Mil ideas mil proyectos dijo...

Que pena no poder asistir a un taller de fotografía, con lo que necesito yo perfecionarme, besos

trifasic de baileys dijo...

Jolin quina pinta.. jo aqui hi vaig anar a celebrar la meva comunió jajaja!! no en fa d'anys ni res...està a propet de casa meva.... a veure si me n'entero per la proxima! peton

Tapa't de tapes dijo...

Es nota qeu us ho vau passar bé, i segur que vau aprendre mil trucs fotogràfics! Els que no hi vam ser els esperem amb ànsia... he he.

starbase dijo...

Anna, gràcies per contribuir-hi amb la vostra presència!! Coincideixo en que la classe del Martí va ser molt bona i va servir tant per als que ja en sabien una mica com als que som de perfil fotogràfic... diem-ne molt baix -com el meu cas- :-P

Anna dijo...

Nena no sé que m'agrada més, el curs de fotografia súper pràctic, la trobada entre amics o el menú degustació d'en Xesco... No, espera, ja ho sé, em quedo amb les postres de xocolata!! jaja

Que bé que aprenguéssiu i us ho passessiu tan bé!! :D

Un petonet guapa!!!

Francesc dijo...

Es nota que us ho vau passar pipa!!! Quin greu viure tan lluny! Ja m'agradaria poder assistir a totes eixes trobades gastroblogaires tan boniques que feu. Sort de les vostres cròniques. Salutacions

Cris Mini Món dijo...

Carai quanta gent! Us ho devieu passar genial. Jo abans de fer un curs crec que primer m'haurè de comprar una càmara com cal ;)
Una abraçada

Fem un mos dijo...

Va ser un taller molt profitós, un dinar fantàstic, amb una bona colla de blocaires uns que ja ens coneixíem i d’altres als que varem poder posar cara com molt bé dius.
Molts petons

La cuina de l'Eri dijo...

Fantàstica trobada eh? aprendre i gaudir de bona companyia i bon menjar. No es pot demanar més! Petons

Martí dijo...

Alucina!!! Quines fotos, ai mare. Amb lo bé que estic jo darrera la càmera :P

Ens ho vam passar genial :D

PS: Pot ser que avui hagi vist al teu bon home per Plaça Catalunya amb una jaqueta de ¿moto?


Una abraçada!

La Taula d'en Bernat dijo...

Eps, Martí, quin honor tenir-te per aquí! És ben possible que hagis vist l'Aleix amb la jaqueta de "moto". jeje! I potser una mica desolat perquè li acabaven de fotre la cartera...

Petons a tots!!!

Aleix dijo...

El motero sense cartera confirma la seva desolació. Llàstima que amb lo atabalat que anava no veiés en Martí!

Anna Hallado dijo...

Una trobada sensacional. Excel·lent en tot.
A destacar, a banda del mestre fotògraf, la bona organització i la sintonia entre tots els participants.
Fins la propera!