La protagonista del plat d’avui torna a ser la verdura, en aquest cas els pèsols, que hem emprat per fer una deliciosa crema acompanyada amb uns entrebancs de pernil.
Ingredients:
500 g de pèsols
1 patata gran
1 porro
100 g de pernil salat tallat a daus
oli d’oliva verge extra
sal
Preparació:
Temps estimat: 30 minuts
- Primer de tot peleu les patates i talleu-les a quadrets petits.
- Netegeu bé el porro a raig d’aixeta, retirant-ne les primeres capes. Per tal que no quedi gens de terra a les capes interiors, talleu en creu longitudinalment el porro per la part verda i passeu-lo cap per avall per l’aigua.
- Talleu el porro a rodanxes fines, poseu totes les verdures en una olla i cobriu-les amb aigua. Afegiu-hi un polsim de sal i deixeu coure a foc mig durant uns 15 minuts, a partir del moment en què arrenqui el bull.
- Retireu del foc i passeu les verdures per la batedora elèctrica. Si veieu que hi ha molta aigua és aconsellable treure’n una mica abans de triturar. Si ens quedés massa espès sempre estaríem a temps d’afegir-ne una mica.
- Tasteu la crema i, si veieu que està prou fina, podeu emplatar-la en un plat fondo o en un bol. Si es noten les pells dels pèsols o veieu la crema massa grumollosa, passeu-la abans pel colador xinès.
- Tot seguit, poseu un raig d’oli d’oliva en una paella i, quan estigui calent, saltegeu-hi els dauets de pernil.
- Decoreu el plat amb unes gotetes de l’oli de fregir el pernil i afegiu-hi els dauets per sobre.
Si voleu fer el plat més lleuger, podeu emprar pernil dolç enlloc de salat i no passar-lo per la paella. Els pèsols que he fet servir aquest cop són congelats i la veritat és que donen molt bon resultat, però si en trobeu de Llavaneres, millor que millor. Com la verdura fresca i de casa nostra no hi ha res!
18 comentarios:
Una de les meves cremes preferides.. pèsols i pernil, que bó!!! petons,
Que bona i amb el pernil encara millor. A la meva filla li tornen boja li diré si vol la versió crema! petons
Un plat senzill pero amb una fantàstica presentació.
Petonets.
una crema molt bona i el toc del pernil genial
peto
Un clàssic qeu no falla mai i que té èxit assegurat! Que bons que són els pèsola amb crema també! Petons
l'he vist molt sovint però mai l'he tastat, i això que tinc molta curiositat...em guardo la teva! ;) petons
Una cremeta deliciosa!
petons
Una crema deliciosa...
Petons
Aquesta crema m'agrada molt, avegades en faig a casa. Conec un munt de gent que no li agrada els pèsols, però a mi m'encanten.
Un abraçada
M'encanta la crema de pèsols...surt tant bona!!!!
Ptnts
A mi em dónes qualsevol cremeta de verdures i em fas la mar de feliç! Quin color més maco!
Petons
Sandra
kina bona pinta, i amb aquests freds les cremes i les sopes entren molt bé
Cada dia m'agraden més les cremes de verdures, la de pèsols encara no l'he tastat.
T'ha quedat amb bon color i el pernil m'agrada per donar-li sabor.
Petons.
La combinació pèsols-pernil és tot un èxit, ja sigui en crema o amb els pèsols saltejats... m'encanta!! jaja A més a més, t'ha quedat un contrast de colors preciós; pot ser un primer de categoria per a qualsevol sopar!! :)
Un petonet guapa!! :D
Una crema deliciosa y te ha quedado con un color espectacular, un saludo, Clara.
me ha gustado mucho la crema.y como tengo la receta la are siempre.
me ha gustado mucho la crema.y como tengo la receta la are siempre.
Bonissima, encara que,els pèsol no es una verdura, es una llegum
Publicar un comentario