10/6/11

Xocolating!

títol

El mes passat, l’Aleix i jo vam participar en un curs organitzat pel Museu de la Xocolata de Barcelona. Es tracta del taller Xocolating!, en què s’explica l’elaboració de diferents dolços elaborats amb xocolata.

Només arribar al Museu, al cor del barri del Born, vam gaudir d’un bon esmorzar a la cafeteria, mentre esperàvem que la nostra monitora ens vingués a buscar per començar el taller. Va anar bé agafar forces, perquè la veritat és que va ser un matí força intens… El que més em va sorprendre de tot és que l’Aleix estigués disposat a acompanyar-me, cosa que em va fer molta il·lusió.

instal·lacions

El curs va començar en una sala molt ben condicionada i amb vistes a un pati interior des del qual, alguns grups de nens i turistes ens miraven encuriosits. El menú del dia serien uns bombons de roca, uns bombons trufats, unes tauletes de xocolata amb fruits secs i fruits vermells i unes piruletes de xocolata blanca. El més elaborat de tot van ser els bombons trufats, que van quedar realment deliciosos! Però el més divertit, evidentment, van ser les piruletes, que vam decorar amb cacauets i gerds, i que ens van permetre treure tot el nostre geni creatiu.

xocos

Mentre la xocolata es temperava, vam tenir temps de passejar per l’exposició del museu, on vam veure diferents tipus de maquinària que es feien servir antigament per a l’elaboració de la xocolata.

Sin título

També vam veure un munt de mones premiades en diferents anys i vam comprendre tot el procés que es du a terme des que es recol·ecten les baines de cacau fins que s’elaboren els dolços més llaminers.

baines

Entre els plafons on consten els socis fundadors del Museu de la Xocolata, em va cridar l’atenció veure dos dels pastissers més reconeguts del centre de Badalona: Miquel Comas, de la Pastisseria Comas; i Ramón Cabané, que ha tancat les portes de la seva pastisseria recentment.

IMG_8313


IMG_8312

Després de veure tranquil·lament l’exposició vam tornar a l’aula de cuina, on les nostres creacions ens esperaven ja gairebé a punt. Vam carregar-ho tot en bosses que ens va proporcionar la nostra monitora i, després d’una bona passejada pel barri del Born, vam anar cap a casa amb ganes de provar les nostres llaminadures. La xocolata emprada en cadascuna de les elaboracions era excel·lent, la llàstima és que tot el que havíem decorat amb fruits vermells va quedar malmès en menys d’una setmana i, tot i que a casa som força xocoadictes, no vam poder consumir tot el que havíem preparat.

Us recomano l’experiència!

12 comentarios:

Cris Mini Món dijo...

He estat una vegada al museu de la xocolata ja fa uns anyets i em va agradar molt. No sabia que feien cursos de cuina, i la xocolata es una de les meves debilitats!
Que bons que han d'estar els bomboms i les piruletes us han quedat molt originals!

Gemma dijo...

Amb la colla de blocaires vam anar a un taller d'aquests i ens va encantar. Segur que l'Aleix repetirà, je je je... ;)

LA COCINERA DE BETULO dijo...

Quina bona experiència.
Sovint anem a passejar per la Rambla i el carrer del Mar, acostumem a passar devant la pastisseria Comas i et quedes bocabadat amb els seus pastissos.
Petons.

La Taula d'en Bernat dijo...

No sé si l'Aleix repetirà, però el cas és que va estar molt inspirat. Es va fer un fart de fer piruletes. Jeje!

A peu coix. Núria Sagués dijo...

Quin gust poder fer tot això

Cristina dijo...

Al Museu fan uns tallers molt interessants. Jo no he fet cap.Aviam si m´animo. La xocolata dóna tant de joc, oi?

Anónimo dijo...

Jo hi aniré aquest estiu acompanyant un casal de nens... estic segura que gaudiré més que ells fent aquest taller!! jejeje
Petonets
Sandra

La cuina de l'Eri dijo...

Hola,
Jo he estat vàries vegades al Museu però no he fet cap taller i em donen moltes ganes de fer-lo. Molt interessant!!! Petons

mercè dijo...

Quina DOLÇA experiència... ha de ser per gaudir i recordar-ho!, Una abraçada.

La Taula d'en Bernat dijo...

Sandra, segur que tu t'ho passes pipa i els nens també. Quan hi vam anar vam coincidir amb un altre taller per a nens i tots semblaven embadalits amb les explicacions de la monitora. És una bona experiència per compartir amb els més petits. Ja ens explicaràs...

starbase dijo...

Maybe someday...

al museu ja hi he anat, ara em falten els tallers :)

glutoniana dijo...

Quina sort poder treballar amb xocolata. Mai he estat al museu segur que és una gran experiència.