17/6/11

Pinya colada amb gelatina de marialluïsa

retallada 1

De la passejada per l’hort de Ca l’Esteve també ens vam emportar una branqueta de marialluïsa. La meva primera intenció va ser fer-ne una infusió. Les infusions de marialluïsa m’encanten, però amb la calor que comença a fer aquests dies ve més de gust una cosa fresqueta que una beguda calenta. Així que vaig començar a empescar-me què en podia fer d’aquella branqueta de marialluïsa tan aromàtica. Tafanejant per blogs, vaig veure una recepta de Visc a la cuina d’una crema de marialluïsa que feia molt bona pinta. El problema és que era diumenge i per casa no tenia ni midó ni farina de blat de moro… Després de donar-hi algunes voltes, se’m va ocórrer aquesta combinació que va resultar molt refrescant i aromàtica.

Ingredients per a 2 copes:

400 ml d’aigua
una branqueta de marialluïsa fresca
2 cullerades soperes de sucre
4 fulles petites de gelatina (cua de peix)
1 pot petit de pinya en almívar
4 cullerades generoses de gelat de coco
un rajolí de rom blanc
1 llima

Preparació:
Temps estimat:
15 minuts + 2 hores d’espera

  • Primer de tot prepareu una infusió de marialluïsa: poseu l’aigua al foc i, quan arrenqui el bull, afegiu-hi les fulles de marialluïsa i el sucre. Reserveu la flor de la marialluïsa per decorar la copa.
  • Deixeu bullir durant un minut, retireu del foc, tapeu el cossi amb un plat i deixeu que infusioni 10 minuts.
  • Mentrestant, poseu les làmines de gelatina en remull amb aigua freda.
  • Passats els deu minuts, coleu la infusió amb un colador fi i afegiu-hi les fulles de gelatina. Remeneu i poseu-ho en un motlle de manera que no pugi més d’un dit.
  • Deixeu refredar i, un cop fred, deixeu-ho a la nevera com a mínim dues hores. Jo ho vaig deixar tota la nit, de fet és l’ideal perquè la gelatina acabi de prendre.
  • Prepareu la pinya colada triturant la pinya amb el seu suc, el gelat de coco i un rajolí de rom blanc. La quantitat de rom depèn del gust de cadascú. Jo no en vaig posar massa per no eclipsar el gust de la pinya i el coco.
  • Per muntar la copa, trossegeu la gelatina i poseu-ne un parell de cullerades al fons. Afegiu la pinya colada i acabeu de posar una cullerada més de gelatina.
  • Per decorar, podeu fer unes tires finetes de llima, que tenen un aroma molt intens i refrescant, i aprofitar la flor de la marialluïsa. Si us sobra també hi podeu posar una fulla, tot i que això ja donarà pistes sobre l’enigmàtica gelatina.

Si la proveu, veureu que són unes postres molt refrescants o un còctel diferent ideal per a l’estiu. Us la recomano especialment després d’un àpat copiés perquè passa que ni te n’adones!

12 comentarios:

roser dijo...

oiii i tan si són postres refrescants, ideals per avui sopar, per exemple jijiji!!! m'ho apunto!! petonets

MALÚ dijo...

Qué postre más rico y refrescante..Genial para esta epoca del año!! Un abrazo!!

Cris Mini Món dijo...

Una bona combinació de 3 sabors ben diferents, i molt refrescant! Com es nota que tenim ganes de bon temps!! :)

Chez Silvia dijo...

vaig arribar del Carib molt "colada" d´aquesta beguda!!!ja ja. petonets

elsfogonsdelabordeta dijo...

Caram, els diumenges et donen molt bons resultats gastronòmics, quina passada de postre!
Petonets
Sandra

SILVIA dijo...

Segur que ajuda a pair qualsevol cosa perquè amb els ingredients que té no pot fallar, està beneït!
Petons

Cristina dijo...

Jo només l'havia fet servir per infusions, cada dia aprenc una cosa més, això és fantàstic!

Joaquina dijo...

Quines postres més refrescants. Ara mateix m´hen prenia una copa sense remordimens. Petons,

LA COCINERA DE BETULO dijo...

Has tret un bon profit a la mariallüisa. Ha de ser molt refrescant.
A veure si parlo amb el Jospb i quedem per després de Sant Joan.
Petons.

Gemma dijo...

Fantàstic, una combinació favulosa! L'altre dia en David Lienas també ens va fer una versió del pinya colada, totalment diferent a la teva.
La marialluïsa és una de les meves herbes aromàtiques preferides!

starbase dijo...

hahaha, que bó anar aplicant la imaginació a tot :)))

Cristina dijo...

Noia, genial! Ah! I ja em passaré per Ca l'Esteve per treure tant de profit com tu, si més no una mica d´inspiració.