Quina és la millor manera de preparar una bona escalivada? La resposta no és tan senzilla perquè tot depèn de què entenguem per “millor”. Sens dubte, per a mi, l’escalivada més autèntica i més gustosa és la feta a la brasa. Però si el que volem és ser pràctics, s’ha de dir que no hi ha res com el forn. A casa hi ha hagut moltes discussions sobre el tema, ja que l’àvia de l’Aleix és una acèrrima defensora del procediment tradicional. Fins no fa massa, sempre que feia escalivada sortia a la terrassa amb un fogonet i rostia amb paciència les verdures fins que quedaven gairebé cremades per fora. Jo, en canvi, gairebé sempre faig l’escalivada al forn perquè em resulta més pràctic.
Ingredients:
2 pebrots vermells
1 albergínia
oli d’oliva verge extra
Preparació:
Temps estimat: 5 minuts + 45 minuts de cocció
- Primer de tot, preescalfeu el forn a 250º.
- Netegeu les verdures passant-les per aigua.
- Moltes persones couen les verdures senceres i després les netegen, però jo amb el pebrot segueixo un procediment diferent: un cop net, el parteixo per la meitat longitudinalment, en retiro la cueta i les llavors i, amb un ganivet retiro també les parts blanques de la polpa.
- Quan el forn sigui ben calent, introduïu-hi les verdures sobre un paper de plata i deixeu-les coure durant 45 minuts a 200º.
- Retireu les verdures del forn i deixeu que refredin.
- Un cop temperades, peleu les verdures i fe-les a tires amb ajuda dels dits o d’unes tisores.
- Podeu guardar l’escalivada en un tuper ben amanida amb oli d’oliva, que la conservarà durant 4-5 dies perfectament.
Podeu emprar l’escalivada com acompanyament, com a primer plat acompanyada d’uns dauets de formatge feta o formatge de cabra o damunt d’una torradeta amb una mica de tonyina, un filet d’anxova i olives negres, tal com he fet jo aquest cop.
12 comentarios:
Has tingut temps fins i tot de pujar una recepta.
M'agrada molt com has presentat l'escalivada.
ha sigut un plaer coneixen's, s'ha de repetir.
Petons.
M'agrada la presentació. A casa sempre s'ha fet al forn, però a la brassa ha de canviar molt.
Jo també soc com l'àvia de l'Aleix, sempre que puc a la brassa, i si és amb brassa de llenya insuperable.
Moltes vegades també la presento com tu, però el pa és una torrada de pa de pagès també torrada a la brassa!!
PTNTS
Dolça
Doncs jo ni una cosa ni l'altra. A casa meva encara funcionem amb gas als fogons i utilitzem una eina genial que és la "churrasquera". I no només l'escalivada queda genial, també el pollastre, les costelles, les carxofes... Cada cop em costa més trobar una botiga on en venguin quan se'm fa malbé, però no sé que faríem sense ella!!!
Mmmmm...l'escalivada és la millor amanida del món!!!! M'agrada com l'has presentat!!petonets
Ana, a mi també em va agradar molt conèixer-vos. Va ser divertit! A veure si després de les vacances organitzem un soparet badaloní... La recepta ja la tenia escrita, només la vaig haver de pujar. Jeje!
Dolça, a mi també m'agrada més amb pa de pagès torradet, però aquest cop per casa només hi havia pa de motlle integral...
Brugaderes, m'anoto això de la xurrasquera, tot i que ja no sé on posaria més "trastos" per casa!
Petons a tots i gràcies per la visita!
He llegado hasta aqui de la mano de Ana, la cocinera de betulo, y me he encontrado con una deliciosa y completa escalivada, me quedo en tu casa.
Muxus
Quina torradeta més i més bona!! super gustosa!! t'ha quedat genial!!
Un petó ben fort i bon cap de setmana!
Totalment d'acord amb el gust que donen les brases a una bona escalivada: únic. Però quan no es té aquesta opció, el forn tampoc està malament.
la escalivada a la brasa buenisima y esta combinacion es una de mis prefediras y si puede ser con pan casero mejor
bon cap de setmana
miquel
Lo de gust que ara bé una bona escalivada, i més si esta tan ben acompanyada
Petons
A València ens agrada amb abadejo i olives negres marcides.I una miqueta d'all.
Publicar un comentario