23/5/11

Fira de l’arrop 2011

IMG_8769

Com cada any, aquest mes de maig teníem una cita obligada amb la Fira de l’Arrop que se celebra a Dalt la Vila poc després de la cremada del dimoni, la vigília de Sant Anastasi.

IMG_8771

Aquest any la fira va ser el diumenge 15 de maig i, com gairebé cada any, va fer un dia esplèndid que va animar un munt de badalonins a sortir de casa i donar un tomb pel carrer del Temple fins l’església de Santa Maria, per on la fira estén les seves paradetes cada any més variades. Des de les tradicionals parades d’arrop i altres fruites confitades, passant per les d’olives, pans, coques, sidrals i llaminadures, garrapinyades, embotits de diferents regions de Catalunya i de més enllà de les nostres fronteres, paradetes de bolets deshidratats, trufa i herbes aromàtiques o medicinals…

IMG_8795

IMG_8779

A la fira de l’arrop hi pots comprar des d’un pot de mel de romaní fins un mató de Montserrat. Les tendes de “hipies” també hi han anat proliferant i cada any hi ha més paradetes de bosses, collarets i vestits estiuencs.

compo mel

De totes les festes de maig, la fira de l’arrop és el que més m’agrada. No recordo cap any que no m’hi hagi acostat ni que sigui per donar un tomb entre la gentada i respirar l’aire primaveral que anuncia que ja ve el bon temps.

compo 2

Aquest any, vam anar-hi només llevar-nos i vam aprofitar per esmorzar una deliciosa coca de forner i una magdalena de xocolata que vam comprar a les paradetes properes a l’església. L’Aleix, com cada any, no va poder resistir-se a les tradicionals pegadolces i algun potet de bragulat, i tampoc podíem marxar sense comprar una secallona que aquest any va sortir més que bona. Això sí, val més haver estalviat una mica, perquè els preus són desorbitats!

14 comentarios:

GEMMA dijo...

Sabia que havien fet aquesta fira a Badalona i esta molt be. Fa tems que busco mel de Roure i he vist que aqui en tenien. Mira que fa tems que la busco...
Gracies per la teva visita .
Petonets.

La cuina de l'Eri dijo...

Hola,
Com m'agraden aquestes fires... jo tampoc puc evitar comprar alguna coseta, i la mel sempre cau! Ara que la secallona també l'hagués comprat segur. PEtonets

LA COCINERA DE BETULO dijo...

Aquest any no hi vam anar, teniem un altre cita, però cada any anem i l'any passat ho vaig possar al bloc.
Es un espectacle de colors i aromes on sempre acabes comprant quelcom.
Unes fotos molt maques.
Petons.

Sílvia A. dijo...

Ai Badalona, quins records! de petita estiuajava a Badalona i sempre que veig una entrada referent a alguna cosa de Badalona ummm.
Segur que tot estva boníssim!

nieves dijo...

Me encantan estas ferias gastronómicas, porque a las que nos gusta cocinar, éste es todo un espectáculo. Dan ganas de llevarse un montón de estupendos ingredientes.

Un abrazo.

dolorss dijo...

M'agraden moltissim aquest tipus de fires, tan colorides, llamineres, apetitoses... I sempre acabo compran també.

petons

starbase dijo...

Ah, si al meu poble fèssin una fira la meitat d'interessant...ja m'agradaria ja :)

Gemma dijo...

M'encanten aquestes fires! Llàstima que els preus siguin tan alts... :(
Aquest cap de setmana tinc intenció d'acostar-me a la fira del carquinyoli de l'Espluga de Francolí, a veure què trobem ;)

Bufet de postres dijo...

Jo em perdo per aquestes fires fins que em troben!je, je, je...

Gràcies per visitar el meu bloc.

La Taula d'en Bernat dijo...

Què bo això de la fira del carquinyoli! Llàstima que aquest cap de setmana el tinc una mica atapeït...

Petons a tots i moltes gràcies pels comentaris!

Francesc dijo...

Quina enveja de lloc!! Si arribe a anar-hi, segur que me'n torne carregat de tot de coses!!! Fa tot molt bona cara

Alba dijo...

Anna, no m'extranya que t'agradi tant. M'ha entrat gana de cop només de veure les fotos!
A mi aquestes fires també m'agraden molt i sempre descobreixo alguna cosa nova.

Gràcies per aquestes recomenacions!! Encara tinc pendent anar a les 3 pommes!!

Molts petons!

Joaquina dijo...

Un hortet la mar de xulo, a casa i en plena ciutat. Felicitats, el tens molt maco. A casa meva el pagés es el meu pare, ja jubilat ens fa una mica de tot. La fira estupenda, s´havia d´aprofitar. Petons,

Cristina dijo...

Hola Anna!! No coneixia el teu blog i m'ha agradat molt, així que el deso entre els millors, per no perdre't de vista!! :) Que xula la fira, quins panets, i les secallones, la mel... Mmm!! Segur q tot estava boníssim!! Un petó i moltes gracies per comentar.