25/10/09

Pastís d’aniversari

Com ja debeu haver esbrinat els seguidors més fidels d’aquest blog, aquest any les meves amigues badalonines i jo hem complert la trentena. La darrera a afegir-se al club ha estat la Sara, la més jove de totes, però que ja no ens pot fer enveja passant-nos els seus vint-i-pico pels morros. Jeje! Algun dia havia d’arribar l’hora...

El pastís que us mostro en l’entrada d’avui ja fa temps que el vam fer per celebrar l’aniversari de la Raquel. Les úniques que estàvem per Badalona amb prou temps disponible érem la Mariona i jo i, enlloc de comprar-li un detallet, com hem fet en altres ocasions, vam decidir complicar-nos la vida i posar a prova la nostra vena d’artistes.

Vam anar a la Bruixa Pirula, la tenda de llaminadures més cèlebre de Badalona, i vam fer un bon carregament per guarnir el nostre pastís. A Can Boter, un altre dels establiments més genuïns de la nostra ciutat, vam comprar una base de porexpan que ens serviria per elaborar les bases del nostre pastís. Amb aquest material i uns quants escuradents ja teníem tot el necessari per muntar el nostre regal d’aniversari.

El primer que calia fer era retallar les dues bases circulars de porexpan i unir-les amb ajuda dels escuradents. Un cop muntada la base, només cal una mica d’imaginació per anar decorant tot el pastís. Nosaltres vam començar amb una base de núvols d’espirals i maduixots vermells. L’espai entre els dos pisos el vam cobrir de cors de préssec.

La base més petita la vam folrar amb ous ferrats de gominola, que van ser els més difícils d’enganxar perquè els escuradents costaven més de clavar.

La part superior del pastís la vam acabar de gayrnir amb plàtans, maduxetes, mini-flams i altres llaminadures i, al bell mig del pastís, hi vam posar cinc cucurutxos de maduixa que li van donar un toc més monumental.

A la mateixa tenda de llaminadures ens van proporcionar el paper transparent i les cintes de color per acabar d’embolicar la nostra obra d’art.
Vam passar una tarda estupenda, decorant, clavant escuradents i enduent-nos, només de tant en tant, alguna llaminadura a la boca... El dia senyalat, vam necessitar la complicitat de l’Aleix per portar el pastís a casa de la Raquel.

La festa va ser autèntica, autèntica, com les que fèiem quan érem petites: amb patates, ganxitos i pa bimbo amb nocilla. Espectacular! I el pastís, com no podia ser d’altra manera, va triomfar...

12 comentarios:

MaryLou dijo...

Qué contenta estaria la teva amiga!!! el pastís us ha quedat ben bonic!!
Felicitats a totes per la trentena!
Petonets

Marta Padenous dijo...

Quina cosa més dolça i desitjable...benvingudes als trenta...és una bona dècada...

Sempre joves!!!

Ptnts

Sargantana dijo...

Quin pastís més bonic. I que reconfortant celebrar la trentena amb pa amb nocilla

josep dijo...

Anna,
Aquest pastís us va quedar espectacular, i no és pot dir que fos gris i avorrit, perquè la gama cromàtica no pot ser més vistosa.
Felicitats per la trentena!

La cuina vermella dijo...

Per molts anys a totes les treintanyeres del món!! Felicitats pel pastís és realment una passada! molts petons.

OLLES I SOMRIURES dijo...

Quin regal més bonic, això serà cosa de fer algun que altre. Salut!!!!

Gemma dijo...

Per molts anys! La millor manera de celebrar l'entrada a la trentena és sens dubte amb un pastís de llaminadures com aquest. Ideal per a sentir-te com un nen, je je j...

Mercè dijo...

Anna, aquest pastís de ben segur que va rejovenir la vostra amiga! ;) jeje
Felicitats!
Petons!

La Taula d'en Bernat dijo...

Gràcies a tots per la visita!
Reconeixo que els trenta no em feien gaire gràcia, però ara que ja hi porto un parell de mesos, he de dir que no estan tan malament. Jeje!

Petons!

pepa cooks dijo...

Hala, nos hemos puesto de acuerdo, yo también he reparado una tarta de chuches esta semana, molan un montón son súper entretenidas, besitos pepa.

bajoqueta dijo...

Molt ben decorat i molt divertida la festa si va ser com unes de les d'abans :)

Raquel dijo...

Anna,
Com ja us vaig dir, em va encantar el pastís! I la veritat és que va quedar totalment integrat amb el berenar infantil que vaig organitzar pel meu cumple!!
Moltíssimes gràcies de nou! Sou uns soletes i us estimo molt!!! ( que sentimental em poso, seran els 30?? ;-)