7/7/09

Pollastre arrebossat amb salsa tzatziki

Un dels plats que vam descobrir a Grècia i que hem continuat preparant a casa és la salsa tzaztiki, elaborada a base de iogurt grec, menta i cogombre. És una salsa molt refrescant que ve molt de gust a l’estiu i que resulta ideal per acompanyar tota mena de carns.

Als restaurants grecs i, fins i tot, als libanesos, solen presentar la salsa tzatziki com a acompanyament del shawarma, un plat molt típic de l’Orient Mitjà consistent en tires de carn de xai, vedella o pollastre rostida d’una sola peça en un rostidor vertical. A nosaltres ens encanta, especialment el de xai, i el solem menjar acompanyat de tzatziki i verdures o embolcallat en el típic pa de pita.

Avui, però, ens haurem de conformar amb la salsa, perquè cuinar shawarma a casa seria tota una odissea i segur que no aconseguiríem que ens quedés tan bo com el que mengem al Dionisos, el nostre restaurant grec preferit de Barcelona (Torrent de l'Olla, 144).

Ingredients per a 4 persones
2 pits de pollastre
Farina de galeta
1 ou
Oli d’oliva verge extra

Per a la salsa tzatziki
2 iogurts grecs
1 cogombre
1 ceba tendra petita
3 cullerades de manta picada
1 rajolí de llimona
Sèsam negre
Oli, sal i pebre

Preparació:
Temps estimat: 30 minuts
  • Primer de tot peleu la ceba tendra i el cogombre i piqueu-los ben finet. Si ho preferiu, podeu substituir la ceba per 3 o 4 alls, però a mi em sembla més refrescant amb la ceba.
  • Aboqueu els iogurts grecs en un bol i remeneu-los bé. Afegiu-hi el cogombre i la ceba picats i remeneu la mescla. Si veieu que queda molt espès hi podeu afegir un rajolí d’aigua.
  • Piqueu bé unes quantes fulles de menta. La quantitat depèn molt del vostre gust. Jo n’hi acostumo a posar un parell de cullerades soperes i queda amb força gust de menta i molt perfumat. Això sí, la menta ha de ser fresca i, si pot ser, recent collida. Aquest cop, com que jo no tinc gaire sort amb les plantes aromàtiques, la meva àvia me’n va donar unes fulles de la que té plantada al terrat.
  • Afegiu la menta a la mescla i incorporeu-hi un rajolí de llimona i un rajolí d’oli. Salpebreu al vostre gust i reserveu la salsa.
  • Seguidament, partiu els pits de pollastre per la meitat longitudinalment i feu-ne diferents trossos irregulars. Salpebreu al gust.
  • Bateu un ou en un plat fondo, incorporeu-hi els trossos de pollastre i poseu un dit d’oli d’oliva en una paella.
  • Quan l'oli sigui calent, aneu retirant els trossets de pollastre de l’ou batut, passeu-los per farina de galeta i poseu-los a fregir a la paella.
  • A mesura que es vagin fent, poseu els trossets de pollastre damunt d’un plat sobre paper absorbent per eliminar l’excés d’oli.
  • Col·loqueu uns quants trossets de pollastre a cada plat i acompanyeu-los de la salsa tzatziki decorada amb el sèsam negre. Si no teniu sèsam negre, podeu decorar el plat amb una fulla de menta sencera.

5 comentarios:

OLLES I SOMRIURES dijo...

Això és un plat espectacular. No he tastat mai aquest salsa però ha de ser, bufff. Salut!!!!

Margarida dijo...

Jo tampoc l'he tastada mai, i això que vaig estar a Gràcia fa... bé, poc després d'acabar la carrera!
Té molt bona pinta i realment sembla refrescant.
Una abraçada

Margarida dijo...

Volia dir a Grècia! suposo que s'havia entès...

Gemma dijo...

A casa el tzatziki ens encanta, jo també el faig sense all. I ara a l'estiu, és ideal per acompanyar qualsevol plat, entra divinament :)

Cuinagenerosa dijo...

algú pot pensar que ens vam posar d'acord per publicar receptes de pollastre amb salsa tzatziki :))
sort que no són ben bé iguales, i que tu la vas publicar abans, però celebro molt la coincidència.