28/6/09

Coca de brioix amb crema

Recepta cedida per Irene Tortajada


L’altre dia, abans que hagués tingut temps de fer el muntatge dels vídeos de les meves coques, vaig trobar-me amb una grata sorpresa: la Irene, la col·laboradora més jove d’aquest blog que molts ja coneixeu, m’havia enviat la recepta de la coca que ella mateixa va preparar per la revetlla de Sant Joan.

De fet, el dia que jo vaig anar a buscar la pasta de full per a les meves coques, vaig trobar-me amb la Irene que anava a comprar els ingredients per a la seva coca. La meva sorpresa va ser que ella es va atrevir a fer la coca de brioix, que és força més complicada que les que he fet jo...

Però com que la coca li va quedar fantàstica i boníssima ha decidit compartir-la amb nosaltres i m’ha fet arribar la fotografia que encapçala aquest post i la recepta que teniu a continuació. L’any que ve ja no tindré excusa per no atrevir-me amb la coca de brioix i de ben segur que seguiré al peu de la lletra les instruccions de la Irene. I és que els professors tenim molt per aprendre dels nostres alumnes!

Ingredients:

Una ratlladura de llimona
200g farina
5g de sal
20g de sucre
1 ou
1/2 got de llet
20g de llevat fresc
100g de mantega fosa (més una mica per untar)
200g de crema pastissera amb mantega
100g de pinyons

Elaboració:

  • Barrejar la farina amb la sal, el sucre i la ratlladura de llimona.
  • Amb aquesta mescla fer una muntanyeta, fer un forat al centre i posar-hi l'ou i el mig got de llet on prèviament haurem dissolt el llevat.
  • Treballar-ho bé i afegir la mantega paulatinament. Finalment haurem d'aconseguir una massa tova però que no s'enganxi al dits.
  • Fer-ne una bola i deixar reposar a la nevera 30 minuts.
  • Estendre-la i untar amb mantega fosa. Al damunt repartir-hi la crema pastissera amb mantega i els pinyons. Deixar reposar una hora perquè llevi.
  • Posar-la al forn a uns 100 graus durant 10 minuts, i després 20 minuts més a 180 graus.
  • Treure del forn i tirar-hi sucre per damunt.

3 comentarios:

La cuina vermella dijo...

De nou, felicitats a la Irene!!! ens apuntem la seva recepta. Un petó a les dues.

No tot són postres dijo...

Per no haver-les fet mai el dia que t'hi has posat no ho has fet per poc, eh?
Felicitats per totes les coques, t'han quedat estupendes!
PTNTS
Dolça

Mercè dijo...

Anna, felicita a la Irene! I a veure si t'atreveixes amb la coca de brioix! Tot és qüestió de provar-ho i perdre la por! ;)
Petons!