30/3/09

Amanida de cansalada, formatge de cabra i crostons de pa fregit

L’amanida que us presento avui està inspirada en una recepta que Martín Berasategui ens proposa en el seu receptari Martín Berasategui te ayuda a cocinar. Segons el mateix cuiner, aquesta és l’amanida que Alejandro Dumas prenia per berenar...
Jo només hi he afegit el formatge de cabra i la vinagreta, que vaig descobrir dies enrere fent provatures entre fogons.

Ingredients per a 4 persones:

1 paquet d’amanida Florette “Primeros Brotes Classic”
8 talls de cansalada viada doble
100g de formatge de cabra
Un grapat de crostons de pa fregit

Per a la vinagreta:

Dues cullerades de postres de mel
Un rajolí de vinagre de Mòdena
Oli d’oliva i sal

Preparació:
Temps estimat:
15 minuts

  • Primer de tot, repartim l’amanida en quatre bols. Jo he fet servir la selecció de verds de la marca Florette, però també ho podeu elaborar amb altres fulles com la rúcula, la fulla de roure, enciam o escarola.
  • Repartim per sobre el formatge de cabra en petits daus i el pa fregit. Aquesta vegada jo he fet servir el pa fregit que venen a Can Bertrán, el forn més conegut de Badalona, però també els podeu preparar casolanament fregint en oli abundant pa sec tallat a daus. En aquest cas, penseu a escórrer bé el pa sobre un parell de papers de cuina.
  • Tot seguit, fregim els talls de cansalada en una paella amb un raig d’oli d’oliva. Jo els he deixat sencers perquè fes més bonic el plat, però si voleu podeu tallar la cansalada a trossets i serà més fàcil de menjar.
  • Un cop fregida la cansalada pels dos cantons, la deixem escórrer en un paper de cuina fins que estigui més temprada i rígida. Aleshores la col·loquem als bols d’amanida procurant que faci goig.
  • Per preparar la vinagreta només cal que poseu en una tassa la mel, el vinagre i l’oli d’oliva amb un polsim de sal i ho escalfeu al microones durant un minut a mitja potència. Passat aquest temps, remeneu bé els ingredients i, amb ajuda d’una cullereta de cafè, regueu bé l’amanida i els trossos de cansalada.

Veureu que el dolç de la mel i el salat de la cansalada us omplirà la boca de contrastos!

11 comentarios:

La cuina vermella dijo...

Mmmm, que suculenta amanida amb cansalada!! estimada, genial!

la vella carmanyola dijo...

oooooooooooooohhhhh

Aquestes amanides a casa ens encanten!! Fantastic mmmmmmmmmmmmmmm!!!!

Records

OLLES I SOMRIURES dijo...

Una bona amanida no falla mai. Aquesta que heu presentat, ho té tot. Quin sopar més bo. Salut!!!!!

Anna dijo...

Anna, que suculenta amanida amb cansalada!! Fantastic

Mercè dijo...

Anna, aquestes amanides m'encanten! Noia, fas unes presentacions dels plats excel·lent! :)
Petons!

MAR dijo...

Quina bona pinta aquesta amanida, ara que s'acosta el bon temps i la caloreta (esperem que arribi algún dia) ja ve de gust anar fent amanidetes fresques i lleugeres

PEtonets amb un toc de comi
mar

No tot són postres dijo...

aquest tipus d'amanida estan boníssimes, i si les fas amb un paquet d'enciam ja net a més no donen ni feina!!!
PTNTS
Dolça

josep dijo...

Anna,

Magnífica amanida i amb l'arribada del bonm temps (esperem que aviat)encara venen més de gust les amanides. Felicitats!

illetapitita dijo...

A casa també la fem aquesta amanida, és deliciosa!
Petonets!

FRANCESC dijo...

T'ha quedat una amanida amb un aspecte magnífic. Deu ser boníssima. Salutacions

La Taula d'en Bernat dijo...

Gràcies a tots per la visita!
Celebro que us hagi agradat aquesta amanideta i espero que vingui el bon temps ben aviat per fer-ne més sovint. Amb els dies que està fent, ve més de gust una sopeta... ¿no és veritat?

Petons!